Ştim cu toţii că documentarele pot fi o resursă excelentă de informații educative, dar este important să selectăm surse credibile și să examinăm critic informațiile prezentate în cadrul acestora. De aceea, noi ne-am propus să vă prezentăm trei documentare interesante, de văzut în luna aprilie, care prezintă perspective unice şi reale ale subiectelor abordate. Disponibile pe HISTORY Channel şi pe Netflix, acestea au şi avantajul de a fi create şi difuzate de surse credibile, cu un buget generos şi cu acces la informaţii relevante, prezentate de specialişti. Iată recomandările noastre pentru luna aprilie:

Photo by Historica Graphica Collection/Heritage Images/Getty Images

Istorii furate

Când? Începând de joi, 20 aprilie, de la ora 22:00
Unde? Pe HISTORY Channel

Serialul de investigaţie analizează modul în care comerțul cu antichități și opere de artă furate a devenit o sursă majoră de venit pentru sindicatele crimei și organizațiile teroriste din întreaga lume. Numeroase comori antice sunt smulse din pământ în fiecare an, iar opere de arta neprețuite sunt şi ele furate an de an. Aşa arată o tragedie modernă, în care cele mai mărețe realizări ale omenirii sunt reduse la niște mărfuri vulgare!

Folosind diferite studii de caz, fiecare episod al serialului documentar Istorii furate analizează cum și de ce organizaţii criminale precum Statul Islamic şi triadele chinezești recurg la furtul de antichităţi. Mai mult, este important să aflăm de ce autoritățile din întreaga lume par hotărâte să le oprească, dar se dovedesc adesea a fi neputincioase. Istorii furate face parte dintre cele trei documentare interesante, de văzut în luna aprilie, pentru că expune o problema importantă.

Photo by AHMAD AL-RUBAYE/AFP via Getty Images

Waco: Apocalipsa americană

Când? Oricând, la orice oră
Unde? Pe Netflix

Disponibil încă din luna februarie pe Netflix, acest serial documentar include imagini difuzate în premieră din timpul sângeroasei confruntări de 51 de zile din 1993, din Waco, regiunea Texas a S.U.A. Confruntarea i-a adus faţă în faţă pe agenții federali americani și pe membrii unei grupări religioase cunoscuţi drept Branch Davidians. Aceştia din urmă erau conduşi şi înarmaţi de către liderul lor, David Koresh.

Documentarul şi-a propus să prezinte povestea reală care a avut loc în aceste 51 de zile şi care este considerată şi în prezent una dintre cele mai mari tragedii care au lovit vreodată America. Waco: Apocalipsa americană face parte dintre cele trei documentare interesante, de văzut în luna aprilie, pentru că expune atât pericolul fanatismului religios, cât şi pe cel al intervenţiilor stângace ale autorităţilor. Mai mult, documentarul include o serie de poveşti personale ale victimelor tragediei.

+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere

Când? Premiera sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 21:00
Unde? Pe HISTORY Channel

Pe măsură ce temperatura medie a Pământului crește în fiecare an, specialiștii avertizează că ne apropiem de un punct de cotitură fatal pentru omenire, faună şi floră: + 2 grade Celsius peste normă. Această creştere de temperatură, deşi pare mică la prima vedere, ar putea declanșa o succesiune de dezastre naturale care vor devasta întreaga lume. De la incendii violente la furtuni din ce în ce mai intense și frecvente, erupții vulcanice și cote ale mărilor în creștere, va fi oare existența umană împinsă la limită?

+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere face parte dintre cele trei documentare interesante, recomandate de revista Flawless în aprilie, pentru că expune una dintre cele mai periculoase probleme cu care se confruntă acum omenirea: încălzirea globală. Acest documentar poate constitui un prim pas important pentru înţelegerea acestei probleme, dar şi pentru stabilirea paşilor de urmat pentru evitarea unor efecte catastrofale.

Citeşte şi: 3 documentare…

Citeşte şi: Un nou…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *