Nu știu ce înseamnă vara pentru voi, dar pentru mine, acesta a fost mereu sezonul de lectură și noi descoperiri. De copilă, citeam un nou roman ba în grădina bunicii, cocoțată în vreun cireș, ba pe plajă. Parcă aventurile din cărți au și altă savoare dacă le alături soare, fructe la discreție și zgomot șoptit de valuri. Așa se face că mă înspir mai ales din cărți de toate felurile când vine vorba de alegerea noutăților de sezon. Iar anul acesta nu e o excepție de la regulă, așa că vă propun și vouă 3 ținute de vară inspirate de lecturi.

Pe aripile vântului, cu o pălărie nouă

Unul dintre romanele mele preferate, „Pe aripile vântului” are un pic de sare, mult piper și o eroină de care te vei îndrăgosti cu siguranță. Chiar dacă n-o s-o aprobi și poate nici n-o s-o placi prea tare. Fie că romanul m-a dus cu gândul la tenul imaculat al frumoasei din Sud, fie că mi-a rămas prea tare în minte imaginea din film, un lucru e cert. Nu mi-o pot imagina pe Scarlett O’Hara fără pălărie!

De aceea, primul meu gând de vară a fost dorința de a cumpăra o pălărie nouă, cât se poate de elegantă. Am găsit câteva variante acceptabile pe modivo.ro, AICI și AICI.

Citește și: 3 rochii ideale…

Țara mea, vizitată în piese de in

Una dintre cele mai înduioșătoare cărți citite vreodată este „Țara mea”, scrisă de Regina Maria. Se simte în fiecare cuvânt faptul că Regina a iubit din tot sufletul România, dar și că România i-a răspuns tot cu dragoste. Căutând pălării, am observat un îndemn simpatic odată ce am ajuns pe site-ul de mai sus. Că în perioada asta dificilă ar fi bine să petrecem mai mult timp în afara orașului și să descoperim colțurile frumoase ale României. Ce ținute de vară împachetăm în valiză? Piese vestimentare din in, un top mulat, o poșetă colorată, un slip dress într-o nuanță pastelată! Așa sună recomandările flawless pentru o vacanță în România.

Asortăm totul cu relaxare și tihnă, așa cum descrie Regina Maria viața la țară: „Țăranul român nu e niciodată grăbit. Timpul n-are niciun rost în socoteala lui de viață. Deprins cu zări nemărginite, el nu așteaptă să ajungă într-o zi la capătul drumului.”

Citește și: COS a lansat…

Big Magic sau cum să asortezi un costum de vară creativității

Big Magic este o carte mai puțin cunoscută, scrisă de Elizabeth Gilbert. Autoarea s-a remarcat mai ales prin Mănâncă, roagă-te, iubește, care mi-a plăcut și nu prea. Spre deosebire de excesul din aceasta, Big Magic este mai degrabă un roman util, dar și o odă adusă creativității. Autoarea ne amintește că nu e musai să creăm mereu ceva nou, atâta vreme cât suntem autentici până la capăt. Cu alte cuvinte, indiferent dacă scriem sau coafăm, indiferent dacă pictăm sau vorbim, important este să fim autentici.

Când vine vorba de ținute asortate cu Big Magic, propunerea mea e simplă: pantaloni scurți tip bermude și un sacou de vară. Este o propunere elegantă în care te vei simți elegantă, indiferent dacă lucrezi de acasă sau ești la birou. Important este faptul că acest look poate fi interpretat în mai multe moduri, accesorizat în așa fel încât să fie potrivit perfect cu personalitatea și cu stilul tău.

Fashion & Accessories

One reply to “3 ținute de vară inspirate de lecturi”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *