Viața, ca și arta, este imprevizibila. De la vreme și până la planuri de viitor, suntem înconjurați de posibilități infinite. Toate se risipesc în prezent și abia în acel moment, acum, aflăm dacă plouă sau ninge, dacă muncim sau ne distrăm, dacă mergem mai departe sau stăm pe loc. Posibilitățile sunt bune, pentru că ele creează viitorul. Nu degeaba și-au ales americanii drept slogan “țara tuturor posibilităților”. Dar în viață și în modă este recomandat să fim pregătite pentru orice. Toamna, asta înseamnă să alegem un trench coat perfect.

De ce ar trebui să porți un trench coat în sezonul rece?

Această piesă vestimentară a apărut ca alternativă la paltoanele grele și incomode purtate de soldați în Primul Război Mondial. Doi producători britanici de îmbrăcăminte de lux, Burberry și Aquascutum, se laudă că au inventat trench coatul. Iar anii n-au stabilit încă cine are dreptate. Știm însă că Thomas Burberry a inventat țesătura de gabardină în 1879. Tot el a prezentat un design asemănător cu variantele moderne în 1901.

Trenciul, cum se numește el în limba română, a fost așadar inventat pentru soldați. Asta înseamnă că este o piesă vestimentară gândită să fie utilizată pe vreme bună sau rea, o haină confortabilă și elegantă. Aceste caracteristici îl recomandă drept piesă esențială, mai ales în sezonul rece.

Citește și: 3 în 1: rochie casual

In omnia paratus

Romanii foloseau cu mândrie aceste trei cuvinte. Pentru că ele ne amintesc, frumos, că trebuie să fim pregătiți pentru orice, zi de zi. Moda nu este o excepție de la regulă. Coco Chanel obișnuia să critice femeile care “ies din casă fără să se aranjeze un pic, fie măcar din politețe. Nu știi niciodată când ai o întâlnire cu destinul,” spunea ea. Așa și este, trebuie să fim cât mai frumoase la întâlnirea cu destinul.

Dar pe măsură ce ritmul vieții devine tot mai rapid, e tot mai greu să ne păstrăm frumusețea și eleganța intacte. Avem nevoie de investiții inteligente, atât în piese vestimentare, cât și în timp. Cu hainele este simplu: trebuie să alegem haine premium, din materiale de calitate și cât mai versatile.

Citește și: Mix and match…

Frumusețe și flexibilitate

Acestea ar trebui să fie cuvintele cheie atunci când vrei să alegi un trench coat perfect. Frumusețea este esențială la orice întâlnire cu destinul, după cum a punctat bine faimoasa Coco Chanel. Însă ce ne-am face fără flexibilitate în era modernă? Avem nevoie de haine confortabile, frumoase și călduroase, de haine care să poată fi purtate ușor la întâlniri de business, în calătorii, dar și la reprize de cumpărături în supermarketul local.

Un trench coat perfect este acela care ne pune în valoare silueta, dar și stilul personal, fără să piardă puncte la capitolul flexibilitate și confort. Adică o piesă vestimentară pe care o putem purta fără griji oriunde, oricând.

Eu am ales să port un trench coat model clasic, la 10 nasturi, într-o culoare atipică: galben. Și nu oriunde, ci chiar la o întâlnire cu frumosul, la Muzeul de Artă Contemporană din București.

Fashion & Accessories

One Reply to “Trench coat: cum să alegi piesa potrivită în orice situație”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *