Conform unui nou studiu Dove, 8 din 10 femei susţin că au părul degradat. Studiul arată că părul degradat a ajuns să fie o normalitate, iar acest lucru nu ar trebui să cauzeze stări de anxietate femeilor. Peste jumătate dintre ele resimt sentimentul de vinovăţie sau lipsa de încredere în sine când părul lor arată semne de degradare. În plus, această stare a părului le face să se simtă mai puţin frumoase.

Studiul surprinde şi aspecte cheie despre degradare şi urmăreşte factorii care contribuie la deteriorarea părului de-a lungul unei zile. Factorii sunt de natură mecanică (precum spălatul părului şi perierea), termică (precum căldura foehnului sau a plăcii de întins părul), factori chimici (vopsirea părului) şi cei ce ţin de mediu (razele UV, poluarea), dar chiar şi stilul de viață. Astfel, putem spune că dorinţa noastră de a avea un păr frumos şi coafat este cauza principală a degradării părului.

Dove ne încurajează să fim creative cu părul nostru, fără să trăim cu teama că-l vom deteriora.  Majoritatea femeilor au părul degradat, dar există o soluţie la această problemă: adoptarea unei atitudini mai puţin critice faţă de propria persoană şi continuarea ritualului preferat de coafare alături de folosirea unor game speciale pentru îngrijirea părului deteriorat.

Oana Cuzino, Prim Ambasador Dove, afirmă: “Pentru mine este foarte important să am părul mereu aranjat, în contextul în care sunt în mod constant în faţa camerelor de filmat. Deşi uneori am resimţit un sentiment de vinovăţie când observam semne de degradare a părului, mi-am dat seama că soluţia nu este să renunţ să-l mai aranjez, ci să-i ofer îngrijirea de care are nevoie, în profunzime.”

Dove ne încurajează să continuăm ritualul nostru preferat de coafare alături de folosirea unor game speciale pentru îngrijirea părului deteriorat. Gama Intense Repair, dedicată părului deteriorat, are la bază tehnologia Keratin Repair Actives, care ajută la refacerea keratinei, proteină vitală a firului de păr. Părul degradat este reparat la nivel celular în doar două săptămâni.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *