Foarte multe persoane se întreabă ce activităţi pot face după sărbători, de 1 Mai şi imediat după, dacă nu au norocul de a pleca departe de Bucureşti. Chiar dacă vremea nu a ţinut prea tare cu noi, în preajma sărbătorilor pascale am avut ocazia să vedem un altfel de spectacol de teatru, adică spectacolul PUNK ROCK de la Teatrul EXCELSIOR. Acesta s-a dovedit a fi nu doar extrem de interesant, ci şi recomandabil pentru toţi cei aflaţi în căutare de mai mult în această primăvară, mai ales dacă sunt în sau din Bucureşti.

Photo: Andrei Gindac

Despre ce e vorba în spectacolul PUNK ROCK

Spectacolul PUNK ROCK a avut premiera în luna martie a acestui an şi este bazat pe piesa lui Simon Stephens şi regizat de Vlad Cristache. Accentul cade pe dificultăţile cu care se confruntă adolescenţii, pornind de la eterna întrebare: „Tu ce vrei să fii când te faci mare?” şi trecând prin multiple straturi ale devenirii. Pe alocuri brutal, foarte actual şi de impact, spectacolul este recomandabil părinţilor şi tinerilor, dar şi tuturor oamenilor care au uitat ce înseamnă emoţiile unui examen important şi forţa primelor iubiri.

Trailer PUNK ROCK

Muzica, o parte importantă a acestui spectacol, a fost extraordinară şi toţi actorii au reuşit interpretări remarcabile, în ciuda vârstei lor. M-au impresionat mai ales Matei Arvunescu (în rolul lui Bennett Francis) şi Dan Pughineanu (în rolul lui William Carlisle). Ambii au reuşit interpretări fascinante ale celor două personaje care reuşesc să exprime, poate cel mai bine, faţetele întunecate ale adolescenţei. Cât despre ceilalţi actori – am trăit cu impresia că jocul lor merita o piesă mai cărnoasă şi, poate, câteva personaje mai complexe.

De ce ar trebui să vezi şi tu acest spectacol

Singurul aspect negativ al piesei PUNK ROCK este, după mine, textul. Anumite personaje par abia schiţate şi chiar stereotipizate pe alocuri, în ciuda interpretării excelente. Cu toate astea, regia, muzica şi jocul transformă spectacolul într-unul bun, de care nu te poţi dezlipi, chit că el vorbeşte despre tot ce e sumbru în adolescenţă şi în tinereţe. „Spectacolul pornește de la o suprapunere conceptuală peste patternul clasic Punk… anti-norme sociale, anti-profesori, anti-părinți, anti tot ce limitează manifestarea liberului arbitru,” a declarat recent regizorul Vlad Cristache.

Într-adevăr, spectacolul aduce în prim-plan tot ce e anti-sistem în adolescenţă, dar şi tot ce e regretabil, sumbru şi nociv. „Demersul meu este să interogăm, pe parcursul poveștii, această nevoie de libertate pe care o simt adolescenții și să vedem de unde vine și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia… Unde e limita peste care nu poți să treci în încercarea de a fi cu adevărat liber și să evadezi din cușca normelor impuse de societate,” adaugă Cristache. Fie şi doar pentru că reuşeşte din plin să schiţeze aceste limite, prin jocul actorilor şi cu ajutorul muzicii şi efectelor, PUNK ROCK merită văzut.

Biletele la reprezentaţia din mai a spectacolului PUNK ROCK pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. 

Citeşte şi: Spectacolul…

Citeşte şi: Romeo…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *