SocialPedia 33, adică cea de-a 33-a ediţie a SocialPedia are o temă actuală şi interesantă, Social eCommerce. Evenimentul este dedicat tuturor pasionaților lumii digitale și are loc online, pe 14 decembrie 2021, de la ora 18:30.

Speakerii acestei ediții, powered by SAMSUNG România & sponsored by ANSWEAR România, sunt: Ioana Mârzac-Sigarteu – Corporate Communication Manager, Samsung Electronics România, Raluca Radu – Country Manager ANSWEAR.ro și Fondator MTH Digital și Robert Trandafir – Cofondator & Manager Gun Media.

De ce trebuie să discutăm despre acest subiect?

Pe măsură ce brandurile încep să introducă partea de sales în social media, generațiile Z și Millennials, familiarizate deja cu shoppingul online, vor folosi Social eCommerce din ce în ce mai des. Ce înseamnă acest lucru? Cele mai multe dintre cumpărăturile online vor avea loc direct sau vor fi generate de interacțiunea cu o platformă socială.

Estimarea este că, în 2021, peste 2,14 miliarde de consumatori au cumpărat produse și servicii online, conform Statista. Până în anul 2040, se estimează că 95% din toate cumpărăturile online vor avea loc prin intermediul eCommerce.

70% dintre consumatori caută informații despre produsele pe care vor să le cumpere pe Instagram și pe Facebook, iar 71% au recomandat mai departe brandul pe care l-au cumpărat prin intermediul social media. SocialPedia 33 şi-a propus să aducă în discuţie toate aceste lucruri.

Subiectele abordate de speakerii SocialPedia 33

Toate aspectele de mai sus arată că este nevoie de o strategie de conținut eficientă care să atragă și să fidelizeze cumpărătorii, combinată cu o strategie de vânzări care să nu pună presiune pe ei. Gazdele şi speakerii noștri de la SocialPedia 33 vor încerca aşadar să răspundă la mai multe întrebări:

  • Cum se face o strategie corectă și eficientă de Social eCommerce?
  • Care sunt cele mai mari provocări în Social eCommerce?
  • Cum arată viitorul Social eCommerce?
  • Cum s-au adaptat brandurile acestor noi canale de shopping?
  • Tips & tricks pentru Social eCommerce.

Ce spun speakerii despre noul eveniment şi despre tema acestuia?

Am ajuns la finalul unui an în care normalitatea a prins noi forme de exprimare, întreaga societate s-a schimbat, la fel și nevoile consumatorilor. De aici a apărut și nevoia brandurilor de a se adapta. Inovația este în ADN-ul Samsung și lucrăm în permanență pentru a o aduce și la nivel de comunicare,” susţine Ioana Mârzac-Sigarteu, Corporate Communication Manager Samsung Electronics. Aceasta a adăugat că pornind de la o strategie coerentă și integrată pe canalele proprii, am ales mereu să explorăm și lucruri noi, centrate pe consumatorii noștri și nevoile lor, printre care și strategia de social to ecommerce, pe care am explorat-o cu succes anul acesta. De la mecanici și formate noi, la catalogul de vânzare prin social media sau sesiuni de liveshopping cu creatori de conținut din Team Galaxy – sunt instrumente noi la care am apelat și pe care dorim sa le optimizăm în anul următor.

Tot mai mulţi jucători din retail au observat că e-commerce-ul e un canal important de vânzare. Comerţul electronic a crescut deja cu 30% în România în 2021 şi 10% din retail se derulează prin magazine online. La Socialpedia 33 vom discuta despre ce anume trebuie să știi înainte de a-ți lansa un business online,” a spus Raluca Radu, Country Manager Answear Romania.

Ce spun organizatorii evenimentului şi cum participi şi tu

„Social eCommerce a crescut spectaculos în ultimii ani. Deși Statele Unite au cea mai mare rată de adoptare, de peste 36% dintre toți utilizatorii de internet, tendința este în creștere și la nivel european și chiar şi în România. În acest moment, social media reprezintă locul în care cumpărătorii găsesc informațiile de care au nevoie pentru a lua decizia de cumpărare a unui produs/serviciu. De aceea, este important să știm cum alegem cea mai potrivită platformă socială pentru eCommerce și cum să implementăm cu succes campanii. Vom afla aceste „secrete” de la invitații noștri,” declară organizatorii evenimentului.

Înscrierile gratuite se fac aici: https://socialpedia.ro/socialpedia-33

Citeşte şi: SocialPedia…

Citeşte şi: SocialPedia…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *