A găti rață e întotdeauna o experiență aparte, iar dacă adăugăm preparatului un brandy de calitate cum este Zarea 7 stele, obținem o masă delicioasă, sănătoasă și fără prea multe calorii.

Descoperă mai jos un preparat cu totul special, pentru o cină perfectă.

Ingrediente

1 rață mare, preferabil cât mai tânără

2 căpățâni de usturoi (primăvara, se poate folosi și cel verde)

2 cepe (preferabil verzi, dar nu musai)

1 bețișor de scorțișoară

1 grămăjoară de salvie

1 linguriță de piper

100ml brandy Zarea 7 stele

500g cartofi mici întregi (preferabil noi, dacă e primăvară)

400 g mazăre proaspătă

2 căței de usturoi

75 g unt

teva frunze de cimbru

1 câteva frunze de andive

sucul de la o lămâie

Se pune rața la fiert într-un vas mare, împreună cu usturoi, ceapă, scorțișoară, salvie, piper și brandy Zarea 7 stele, în suficientă apă bine sărată. Se lasă să se gătească la foc mic, timp de aproximativ două ore.

În alt vas, se pun la fiert cartofii în apă sărată până când aceștia se înmnoaie. Separat, se fierbe și mazărea timp de câteva minute, până când aceasta devine moale.

Când ești aproape de a pune masa, prăjește usturoiul în unt, până când untul se face spumă și mirosul de usturoi devine foarte puternic. Adăugă mazărea și apoi cartofii.

Sfat: Zdrobește puțin cartofii și amestecă bine, pentru a-i acoperi cu untul aromatizat.

Adăugă frunzele de andive și stoarce lămâia. Mai lasă amestecul la foc mic timp de câteva minute și apoi transferă totul în farfurii. Nu îți face griji dacă rața se răcește în timp ce termini toată nebunia de mai sus. Acest preparat este delicios la temperatura camerei.

Așează cu grijă în farfurie bucăți din rața fiarta lângă delicioasa garnitură.

Poftă buna!

Unul din secretele acestui preparat este brandy-ul Zarea 7 stele, pe care îl poți servi fără probleme alături de rață. Desigur, atenție la cantitate 🙂

ZAREA 7 Stele este o băutură echilibrată cu un gust delicat, dar complex, cu finish prelungit, ce captează atenţia celor mai exigenţi cunoscători. Povestea acestei băuturi pe bază de distilat de vin învechit în butoaie de stejar este foarte interesantă. În anii 50 cele mai nobile băuturi se realizau la secţia ZAREA 5, secţia de „Coniacuri de calitate superioară” în care adevăraţi maeştri ai gustului înfrăţeau distilatul, alcoolul şi maceratele naturale, desăvârşindu-şi talentele în arta băuturilor distilate. Zarea, Dunărea şi Tomis sunt doar câteva dintre brandurile realizate în crama ZAREA, branduri medaliate în cadrul competiţiilor internaţionale.

ZAREA 7 Stele se găseşte astăzi într-o sticlă cu prezentare premium, în litraje de 0,5L, 0,7L sau într-o cutie elegantă, gata pentru a fi oferită cadou, ZAREA Connaisseur cu 2 pahare elegante.

How to...

2 Replies to “Rață cu brandy, usturoi și salvie, un deliciu desăvârșit”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *