Se vorbește adesea despre sănătate și mai ales la feminin. Dar nu întotdeauna se discută despre ele, despre femei, ci adesea despre persoanele de care femeile au grijă. Femeile sunt mame, iubite, soții, fiice și surori, iar asta înseamnă că au grijă în primul rând de cei din jur, de cei pe care îi iubesc. Dar asta nu înseamnă că ele trebuie să uite să aibă grijă de propria sănătate și stare de bine. Când se confruntă cu primele simptome de menopauză, adesea, femeile nu știu ce să facă.

De aceea ne-am hotărât să arătăm care sunt simptomele menopauzei și cum pot fi ele ținute sub control. Cele mai frecvente simptome care anunță începerea menopauzei includ:

  • Ciclu menstrual neregulat
  • Uscăciune vaginală
  • Bufeuri
  • Frisoane
  • Transpirație nocturnă
  • Insomnie sau tulburări ale somnului
  • Schimbări bruște de dispoziție
  • Creștere în greutate
  • Subțierea părului și uscarea pielii
  • Pierderea formei sânilor

Menopauza se mai numește și climacteriu și ea reprezintă o etapă naturală de tranziție în viața fiecărei femei, la fel cum este și pubertatea, în adolescență. Cu toate acestea, menopauza este încă considerată un subiect delicat, uneori chiar tabu. Tocmai de aceea, multe femei suportă neplăcerile asociate acesteia fără să ia măsuri care le-ar putea oferi mai mult confort în viața de zi cu zi.

75% dintre femeile la menopauză se confrunta cu bufeuri, iar perioada în care se manifestă aceste stări nesuferite este de 3-5 ani. Dar acum e ușor ca femeile să aibă acces atât la informații complete și corecte, cât și la măsuri care le pot ajuta să rămână active, să aibă o bună dispoziție și un echilibru al vieții de zi cu zi.

Pentru toate femeile care se confruntă cu astfel de simptome, dar nu sunt sigure că acestea sunt cauzate de apropierea menopauzei  este disponibil Mastrelle® Meno test. Acesta este un test pentru determinarea concentrației hormonului FSH (hormon foliculostimulant) în urină, determinând astfel dacă persoana care l-a utilizat este sau nu la menopauză. Este ușor de folosit acasă, în orice moment al zilei, iar rezultatul poate fi aflat în 1-5 minute.

Măsuri pentru un plus de confort

Menopauza nu impune și tratament medical. În schimb, suplimentele alimentare, alegerea unui stil de viață echilibrat și practicarea sportului pot ajuta la ameliorarea simptomelor și prevenirea afecțiunilor cronice care pot apărea odată cu îmbătrânirea.

Fiterman Pharma propune două suplimente alimentare care se pot dovedi utile în acest sens, dar multe altele sunt de asemenea disponibile pe piață:

Mastrelle® Meno I este un supliment alimentar ce calmează simptomatologia specifică menopauzei, pe bază de de extracte vegetale (Cimicifuga racemosa, Vitex agnus-castus, Rhodiola rosea, Melissa officinalis) și vitamina B6. Acesta ameliorează bufeurile și transpirațiile nocturne, combate oboseala, tulburările de somn, neliniștea și iritabilitatea.

Mastrelle® Meno II este un produs complex și inovativ ce restabilește echilibrul hormonal la menopauză și post-menopauză, susține sănătatea sistemului osos, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățește elasticitatea pielii și fortifică părul. Prin aportul de izoflavone din soia, vitamine și calciu, Mastrelle® Meno II se adresează tuturor tulburărilor care intervin în perioada menopauzei și post-menopauzei.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *