Natalia Gordienko, tânăra artistă care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2021, a început să cânte încă din copilărie. Bunica ei este cea care a susținut-o și a încurajat-o să urmeze drumul muzicii. Pe măsură ce timpul a trecut, artista a descoperit că acesta este drumul ei, că asta își dorește să facă mereu: să cânte. Natalia Gordienko va interpreta piesa “Sugar” la Eurovision 2021, dar aceasta nu este prima ei apariție la faimosul concurs muzical. Despre participările ei la concurs, dar și despre muzică și visuri, vorbim într-un nou interviu flawless cu Natalia Gordienko.

Știu că dragostea ta pentru muzică a început încă din copilărie. Ce te-a inspirat să alegi muzica nu doar ca pasiune, ci drept carieră în adevăratul sens al cuvântului?

Bunica mea a văzut un potențial talent și mi l-a cultivat și susținut constant. Am început de mică să dansez și apoi am studiat muzica, la nivel mai avansat. Mi-a plăcut numaidecât și am realizat, rapid, că eu asta vreau să fac mereu.

Îti mai amintești ce melodii te-au impresionat în copilărie și adolescență și care sunt artiștii pe care îi iubeai atunci?

Mi-au plăcut foarte mult artiștii de talie internațională, dar nu am avut un preferat. M-au fascinat dintotdeauna cei care reușeau să se reinventeze, cum este, spre exemplu, Madonna, dar lista poate continua.

Câti ani durează pregătirea unui tânăr artist și în ce constă ea?

În ziua de astăzi totul pare ușor, și poate chiar așa este, dar eu am luat-o gradual: am început de mică dansând, și, ulterior, am început să aprofundez și latura muzicală, la un nivel profesionist. Cred, totuși, că este important să faci cu pasiune, nu doar de dragul notorietății și a câștigurilor.

Citește și: Roxen…

Ai participat pentru prima dată la Eurovision în 2006, alături de Arsenie Todiraș, după mulți ani de pregătire muzicală. Cum crezi că te ajută această experiență acum, în 2021?

M-a ajutat foarte mult, pentru că altfel îmi pot calibra emoțiile. Pe de altă parte, atunci eram invitată în duet, acum sunt interpret solo, dar cu o piesă absolut superbă, colorată, energică, catchy.

Vei reprezenta Moldova la Eurovision 2021 cu piesa “Sugar”, care ne dă tuturor o stare de bine. Cum și de ce ai ales să interpretezi această piesă?

Anul 2020 a fost cel în care am câștigat selecția națională în Replublica Moldova, iar piesa pe care o pregătisem se numea “Prison”. Anul acesta am fost anunțată că va avea loc concursul Eurovision, însă aveam nevoie de o altă piesă, iar echipa mea a făcut o treabă extraordinară și așa a iesit piesa “Sugar”. Aș dori să amintesc aici că din echipa mea fac parte Philip Kirkorov și Dimitris Kontopoulus – compoziție, versurile îi aparțin lui Mikhail Gutseriev, un textier extrem de faimos, iar aceste versuri au fost adaptate în limba engleză de către Sharon Vaughn, producător și deținător al unui Premiu Grammy. Producător este Ilias Kokotos și coregraf – Fokas Evangelinos.

A fost greu pentru toți, inclusiv pentru artiști. Publicul este obișnuit cu noi să râdem, să cântăm, să dansăm, dar suntem și noi oameni, ca toți ceilalți, cu frici, temeri, emoții.

Natalia Gordienko

2020 a fost un an dificil, care ne-a ținut departe de prieteni, dar și de activitățile normale. Spune-mi cum ai trăit tu această perioadă dificilă.

A fost greu pentru toți, inclusiv pentru artiști. Publicul este obișnuit cu noi să râdem, să cântăm, să dansăm, dar suntem și noi oameni, ca toți ceilalți, cu frici, temeri, emoții. Aleg mereu partea plină a paharului, astfel că m-am bucurat de familie, de copil, de timp cu mine, și pentru mine.

Ce ți-a lipsit cel mai mult în perioada de izolare și ce te-a ajutat?

Mi-a lipsit energia publicului și a activității, însă am fost extrem de creativă și mi-am ținut timpul ocupat, pentru a nu mă dezechilibra emoțional.

Citește și: Holy Molly…

Ne ajută muzica să ne simțim mai bine, mai încrezători în viitor și mai bucuroși în prezent? Care sunt piesele tale preferate pentru stare de bine?

Cu siguranță. Mie îmi plac piesele energice, și nu cred că avem spațiu să înșir tot playlist-ul meu, dar pot spune că îmi plac mult Beyonce, JLo, Rihanna etc.

Indiferent de vremuri, viața este dulce precum zahărul și merită trăită, cu prisosință.

Natalia Gordienko

Ce alți artiști te inspiră acum și care sunt acele piese sau albume pe care crezi că le vei asculta mereu?

Lara Fabian și Celine Dion sunt mereu pe lista mea.

Ce îți dorești să se întâmple în 2021, la Eurovision și nu numai?

Să îmi iasă pe scenă așa cum iese totul la repetiții, să ne bucurăm de muzică, de culoare, de energie, unii de ceilalți, să dansăm și să realizăm că, indiferent de vremuri, viața este dulce precum zahărul și merită trăită, cu prisosință.

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Natalia Gordienko: Viața este dulce precum zahărul și merită trăită! INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *