De la a cânta în fața oglinzii și până a ajunge pe marile scene sunt necesari câțiva pași serioși, perseverență, seriozitate și talent. Ne-o demonstrează Luisa Luca, sau, pe numele ei de scenă, Minelli. Luisa a făcut parte din trupa Wassabi, dar a cucerit România sub numele de Minelli. Au ajutat-o piese cunoscute, precum “Mariola” și “Discoteka,” dar și capacitatea ei de a evolua într-un om frumos și într-un artist la fel de frumos. Vă invităm să-i descoperiți răspunsurile într-un nou interviu flawless.

De la “Mariola” la “Discoteka”, 2020 pare să fi fost un an plin de inspirație pentru tine. De unde a venit această inspirație?

Da, am scris multe piese în 2020 și, deși am perioade când inspirația mă părăsește, încerc să mă țin conectată la muzică. De obicei mă inspir din poveștile de dragoste ale altora, îmi imaginez diferite situații prin care trecem cu toții sau caut cuvinte/ fraze care să mă inspire. Așa cum a fost la Discoteka, am construit piesa plecând de la acest cuvânt.

Când și cum a început aventura ta în lumea muzicii și cum s-a transformat Luisa Luca în Minelli?

Povestea mea cu muzica a început de mică, de la clasicul cântat în fața oglinzii cu spray-ul în mână. Pe la 11 ani, mi-am făcut o trupă cu verișoara mea Cristina, în Slobozia. Ne compuneam singure piesele și le cântam la diverse evenimente din oraș. Pe la 14 ani, m-am hotărât să merg la festivaluri, însă am renunțat repede. Mi-am dat seama că nu mă atrage genul de muzică pe care trebuia să-l cânt. La 16 ani, ajungeam în București, în trupa Wassabi. După 3 ani în trupă, am pornit pe drumul meu, când mi-am schimbat și numele în Minelli. 🙂

Compozitoare, textieră, artist talentat. Ce faci atunci când te încearcă oboseala?

Iau o pauză de la muzică. Încerc să îmi găsesc altceva de făcut câteva zile și apoi mă întorc la mine cu forțe proaspete. 

Am trecut printr-o perioadă dificilă, care ne-a pus la grea încercare și pe plan personal, și pe plan profesional. Ce ți-a lipsit cel mai mult?

Ieșirile relaxate la un restaurant, club, cafenea, călătoriile și concertele.

La începutul pandemiei și apoi, timp de câteva săptămâni, nu am scris nimic.

Minelli

Te-a inspirat în vreun fel această perioadă, fie în piesele compuse pentru tine, fie în cele compuse pentru alți artiști?

Nu neapărat, chiar am luat o pauză la începutul pandemiei și apoi, timp de câteva săptămâni, nu am scris nimic. 

Citește și: Andreea Paleologu…

Ce artiști din România sau din afară asculți tu în timpul liber? Ai și alte pasiuni muzicale?

Ascult de la vechi la tot ce e nou, de la Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Toto, Sade, Amy Winehouse, The Beatles până la Anne Marie, Bruno Mars, Jessie J, John Legend, Coldplay etc. 

Se apropie primăvara și, odată cu ea, facem noi planuri de viitor. Ce planuri ai tu pentru vara lui 2021?

La cum arată situația momentan, prefer să rămân în prezent și să nu-mi fac planuri în legătură cu nimic. E mai sănătos așa :).

Care sunt cele mai frumoase amintiri legate de 1 și 8 Martie pe care le ai?

Când primeam mărțișoare la școală de la colegi și cum îi pregăteam mamei câte o atenție.

Ce cadouri plănuiești să faci în luna martie și care sunt cele mai frumoase lucruri, sentimente sau cuvinte primite cadou de-a lungul anilor cu această ocazie?

Voi cumpăra sigur pentru mama mea ceva, pentru sora mea, fetița mea și, poate, și pentru câteva prietene apropiate.

Alegeți să fiți voi!

Minelli

Un sfat pentru toate fetele flawless, la feminin.

Alegeți să fiți voi, mereu! 🙂

Citește și: Andia: Aș da…

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Minelli: Alegeți să fiți voi! INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *