Malvina Cservenschi, fondator Malvensky, deschide Casa de Bijuterii Malvensky, într-un spațiu cu rezonanțe istorice, în Bulevardul Lascăr Catargiu 46. “Noua Casa Malvensky marchează următorul nivel în dezvoltarea brandului, în poziționarea drept cel mai iubit brand de bijuterii românesc. Ne dorim să vă oferim o experiență completă, la nivel de design, calitate, emoție, dar și spațiu, energie și atmosferă cu care vă întâmpinăm,” a declarat Malvina Cservenschi.

Pe un teritoriu incert, care a forțat mulți antreprenori să pună pe pauză investițiile, Malvina Cservenschi, fondator al companiei românești de bijuterii Malvensky, îndrăznește o mutare curajoasă – relocarea afacerii într-o locație premium – care deschide porțile primei Case de Bijuterii de lux din țară.  

Brandul de bijuterii urmează o viziune foarte clară, atent gândită de Malvina Cservenschi încă din 2012: o călătorie a tradițiilor, simbolurilor și valorilor prin crearea de bijuterii unicat. Anul acesta, în condițiile  actuale, a decis relocarea flagship store-ului Malvensky într-o casă interbelică cu tradiție istorică, marcând un capitol important în dezvoltarea brandului românesc.

“Casa Malvensky este casa care reunește eleganța, emoțiile și luxul într-o atmosferă caldă, prietenoasă și sub un acoperiș cu însemnătate. Tot ceea ce producem are o poveste și transmite o emoție.  Energia casei și a creațiilor Malvensky transcende definitia standard a unei bijuterii. Ele poartă însemnătate, emoție și mesaj. Acum onorate și de spațiul pe care îl ocupăm, o clădire istorică maiestuoasă, elegantă și primitoare în egală măsură.

Relocarea în noul spațiu este pasul firesc pe care îl facem ca să consolidăm poziționarea noastră de business: un punct de referință pentru toți iubitorii de bijuterii cu semnificație, dar și pentru următoarea etapă, bijuteriile din colecțiile de lux, cu diamante și pietre prețioase,” declară Malvina Cservenschi la lansarea Casei de Bijuterii.

Citește și: INTERVIU Tales of Wolves…

Casa de Bijuterii Malvensky – concept unic în România, inspirat de tradițiile bijutierilor din epoca interbelică

Investiția în noua locație din Lascăr Catargiu 46 este în egală măsură financiară, cât și emoțională și chiar aspirațională, făcând parte din perspectiva pe termen lung creionată de Malvina Cservenschi.

Casa de Bijuterii Malvensky se află într-o adevărată bijuterie arhitecturală cu trei niveluri, pe cea mai frumoasă stradă a Bucureștilor. Terenul a aparținut cuplului Zoe Cămărășescu și Alexandru Zissu, rude ale familiei regale. Vila de lux a fost construită în 1910 după viziunea arhitectului Toma Dobrescu, educat la Paris, pentru familia Sofia Ioanid și Nicolae Gheorghiu – întemeietorul spitalului Filantropia din Capitală.

Pentru a păstra farmecul elegant și regal, în stil eclectic de inspirație franceză, multe elemente și decorațiuni originale au fost restaurate. De aceea, clădirea are și valoare arhitecturală și simbolică – unele elemente regăsite în decorul original au aparținut unui furnizor al Casei Regale din acea perioadă.

“Casa de bijuterii este un concept din epoca interbelică, care se leagă natural cu noua locatie și cu povestea noastră. Este ca un fir roșu pentru Malvensky. Tradiția a început cu familiile de artizani care creau bijuterii unicat pentru aristocrați, lăsând moștenire acest meșteșug. Urmând firul, compania se adresează unei clientele variate atât prin locație, prin colecțiile de bijuterii clasice, dar și colecțiile premium, prin serviciile excelente de customer service și prin viziunea Malvensky în sine,” spune Malvina Cservenschi.

Noua Casa Malvensky se întinde pe un spațiu de 500 mp și două etaje. La parter sunt expuse colecțiile clasice și accesoriile, iar etajul întâi va fi destinat colecției de bijuterii cu diamante și pietre prețioase, ce urmează să fie lansată.

Investiția financiară inițială a fost depățită în acest proiect, ajungându-se la suma de aproximativ 120.000 euro. 

“Experiența celor care descoperă Casa Malvensky începe din momentul în care clientul pășește pe “bulevardul cu cele mai frumoase case din București”. Ești inițiat într-un spațiu atemporal, elegant și strălucitor, unde te întâmpina valetul. Urmează întâlnirea cu consultanții de vânzări care te ghidează în această călătorie prin universul Malvensky,” arată Malvina Cservenschi.

Printre serviciile premium oferite clienților brandului românesc se numără ședințele de consultanță în zona de bijuterii bespoke cu designerul Malvina Cservenschi, colecțiile de bijuterii cu diamante, spații speciale dedicate inelelor de logodnă și verighetelor. Aceleași servicii de lux și un tur virtual al Casei de bijuterii Malvensky se regăsesc și în spațiul online pe site-ul www.malvensky.com.

Citește și: FREYWILLE…

Malvina Cservenschi ne spune povestea Casei de Bijuterii Malvensky

Impresionați de emoția și de frumusețea fiecărei piese Malvensky, vrem să afăm mai multe despre începuturile Casei de Bijuterii. În plus, suntem curioși să descoperim semnificația bijuteriilor de inspirație tradițională, dar și a celor din colecțiile „The Heart of Orient” și „La Grande Bellezza.” Am apelat la designerul și fondatorul Malvina Cservenschi pentru a descoperi toate acestea, dar și pentru a afla care sunt piesele esențiale pentru orice femeie, ideale drept cadou în perioada sărbătorilor.

Cum a luat naștere Malvensky și care a fost drumul de la idee la prima Casă de Bijuterii din România?

Malvensky Corporation s-a născut cu acte în regulă acum 8 anideși ideea a existat înainte cu un an jumătate, aproape doi, iar povestea începutului este una inspirațională. Lucram în televiziune pe vremea aceea, însă am simțit nevoia să fac altceva, să încep un business. Și, cumva, toate lucrurile s-au legat când mi-am înnodat un pandant de la mama mea pe un șnur roșu și mi l-am așezat la mână.

Apoi i-am dăruit unul cu un băiețel și o fetiță și prietenei mele, Andreea Raicu, iar văzând reacțiile oamenilor către aceste bijuterii, am avut o revelație. A doua zi am început să caut pe Google șnururi roșii și producători de pandante din aur. Așa a început totul. Cu viziunea de a produce ceva nemuritor și de care oamenii să aibă nevoie.

E foarte important să faci ceva care să vină în întâmpinarea nevoilor unor oameni, pentru că altfel nu mai e business, e doar un hobby. Apoi a apărut această modalitate de ambalare cu scrisul meu și cu mesajul „Make a wish and let it happen!”, care a existat încă de la început. Ba chiar primele sute sau mii de bijuterii aveau scrise mesajul de mână. Acum se păstrează scrisul, doar că este imprimat.

Ca să rezum totul la o idee, mi-am dorit să creez un univers perfect, un loc magic care să ofere o experiență completă și să-ți seducă toate simțurile. Iar în prezent, acest loc are o adresă: Blv. Lascăr Catargiu 46, un punct de referință pentru toți iubitorii de bijuterii cu semnificație, dar și pentru următoarea etapă: bijuteriile din colecțiile de lux, cu diamante și pietre prețioase.

Malvina Cservenschi, fondator Malvensky

De când creez bijuterii, am realizat că țara aceasta îmi este cea mai bună inspirație. Mi-am petrecut vacanțele la țară, știu ce înseamnă straiele populare, tradițiile, sunt îndrăgostită de cele șapte simboluri primordiale pe care le transform și reinterpretez sub formă de bijuterii.

Malvina Cservenschi, fondator Malvensky

Bijuteriile Malvensky ascund multă frumusețe, tradiție și dragoste, dar fiecare nouă colecție e diferită de cea anterioară. Cum începe procesul de creație?

Tatăl meu îmi spunea mereu că, dacă vrei să faci ceva bine, trebuie să știi să fii și femeie de serviciu și patron, contabil și șofer. Iar eu urmăresc pas cu pas tot ce se întâmplă în departamentele noastre. Am învățat să deleg. Am învățat ca, împreună cu echipa mea, să ne întâlnim și să vorbim, să înțeleg de ce au nevoie, iar la final ne uităm împreună pe rezultate și să analizăm.

În departamentul de creație, provocările sunt enorme. Îmi doresc să produc mereu ceva nou, inedit, dar util și emoționant pentru toți clienții mei. Când încep schițele în creion și pe hârtie de calc, îmi aleg mereu o sursă de inspirație. Și, de când creez bijuterii, am realizat că țara aceasta îmi este cea mai bună inspirație. Mi-am petrecut vacanțele la țară, știu ce înseamnă straiele populare, tradițiile, sunt îndrăgostită de cele șapte simboluri primordiale pe care le transform și reinterpretez sub formă de bijuterii.

Pentru colecția noastră Infinity, una dintre inspirații mi-a fost Brâncuși. Am început cu România, apoi am continuat cu Orientul și am creat colecția „The Heart of Orient”, alcătuită din 16 piese, fiecare cu o poveste. Anul trecut am vizitat Italia și acolo s-a născut o colecție de excepție, „La Grande Bellezza”. Urmează și alte colecții, cu alte povești, dar esența rămâne: oamenii sunt cea mai de încredere sursă de inspirație.

Se spune că less is more când vine vorba de bijuterii și nu numai. Care sunt cele 3 piese esențiale pentru orice femeie, în opinia ta?

O bijuterie cu diamant, o rochie specială și atitudinea.

Care este bijuteria ta preferată și de ce?

Recunosc că îmi este dificil să aleg o bijuterie preferată, fiecare piesă pe care o creez are pentru mine o semnificație, îi transfer din energia, emoția și amprenta mea personală, cu scopul de a ajunge la inima fiecărui iubitor de Malvensky. Le port cu bucurie pe toate, însă nu mă despart niciodată de brățara Infinity. Îmi place să mixex bijuteriile noastre între ele și să propun clientelor diverse combinații, dar piesa de bază rămâne brățara Infinity, care face parte din ADN-ul Malvensky.

În prezent, însă, sunt atașată de inelul Monte Carlo din noua colecție de diamante Infinity Flower Collection.

Acesta este luxul: timp pentru tine cu tine, chiar și pentru câteva clipe. 

Malvina Cservenschi, fondator Malvensky

Cum ar trebui să-și aleagă o doamnă noua bijuterie Malvensky?

În primul rând, aș invita–o în Casa Malvensky, pentru că de acolo începe de fapt experiența pe care noi o propunem clienților noștri. Situată pe “bulevardul cu cele mai frumoase case din București”, fiecare client este inițiat într-un spațiu atemporal, elegant și strălucitor, unde îl întâmpină valetul. Urmează întâlnirea cu consultanții de vânzări care îl ghidează în această călătorie prin universul Malvensky. Și apoi, bucuria personală a fiecăruia.

Indiferent că alegi o bijuterie ca să o dăruiești sau ca să o porți, invitația este, în realitate, către întâlnirea cu universul tău, cu un moment de respiro și de contemplare în fața frumuseții și armoniei, o clipă pe care ți-o oferi și care rupe ritmul nebun al zilelor obișnuite. Acesta este, de fapt, luxul: timp pentru tine cu tine, chiar și pentru câteva clipe. 

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *