Dacă v-am spune că Leoo este student la drept și agronomie, probabil că interviul nostru ar părea lipsit de sens. Însă Leoo Dumitru este un TikToker de succes, cu prezență și pe alte canale social media, și un tânăr foarte talentat, care reușește să îmbine cariera de influencer cu o serie de cursuri în domenii cât se poate de serioase. Am stat de vorbă cu Leoo pentru a afla cum reușește să aibă timp pentru pasiuni, cariera pe TikTok și Instagram și dezvoltare personală, dar și pentru a afla mai multe despre el.

Autentic, Leoo recunoaște că are pasiuni dintre cele mai diverse și spune că îi place să gătească, să se uite la seriale, să facă plimbări în natură, să joace board games cu prietenii și să asculte muzică. “Încerc de curând să mai și citesc, deși nu a fost una din activitățile mele preferate niciodată, însă abia acum îi simt golurile lăsate de lipsa lecturii,” spune el. Vă invităm să aflați mai multe despre Leoo Dumitru, despre TikTok și despre toate pasiunile lui, într-un nou interviu flawless.

Regret că am băgat în seamă mai mult gurile rele decât persoanele care mă încurajau.

Leoo Dumitru

Când și cum a apărut pasiunea ta pentru social media?

Pasiunea mea pentru social media datează încă de la 11-12 ani, când am avut câteva încercări eșuate de a face vlogging și mă inspirasem din formulele de introducere și încheiere de la Bianca Adam. Încă de pe atunci am fost atras de acest mediu. Dupa acea perioadă de activitate pe YouTube, am mai activat pe Ask.fm, unde eram destul de cunoscut și administram o pagină de Facebook creată de mine, cu 100.000 like-uri.

În clasa a X-a m-am apucat din nou de vlogging, de data asta ceva mai serios, însă crescând într-un oraș mic, oamenii erau destul de reticenți și m-au descurajat oarecum. Am renunțat, iar acum regret că am băgat în seamă mai mult gurile rele decât persoanele care mă încurajau.

TikTok-ul promovează naturalețea și îți dă posibilitatea să ai succes doar prin a fi ceea ce ești tu în viața de zi cu zi. De aceea întâlnim pe TikTok oameni din toate domeniile, de la doctori, bucătari, tâmplari, la avocați, cântăreți, pictori.

Leoo Dumitru

De ce TikTok și nu Facebook, Instagram sau orice altceva?

Este foarte simplu răspunsul la această întrebare. TikTok-ul promovează naturalețea și îți dă posibilitatea să ai succes doar prin a fi ceea ce ești tu în viața de zi cu zi. De aceea întâlnim pe TikTok oameni din toate domeniile, de la doctori, bucătari, tâmplari, la avocați, cântăreți, pictori. Cred că asta a propulsat aplicația în așa mare fel: algoritmul Tiktokului este extrem de bine optimizat și îți arată lucruri foarte interesante și care chiar te privesc.

Pe de altă parte, TikTok oferă tuturor posibilitatea de a se viraliza. Dacă ai ceva de arătat oamenilor, dacă îi poți face să râdă, dacă ai vreun talent, poți ajunge de la 0 urmăritori la milioane de vizualizări. Așa am început și eu mai serios să fac TikTok, când după Revelionul din 2020 am recreat un trend de la acea vreme cu prietenii mei, iar în câteva zile am ajuns la 2 milioane de vizualizări și comentarii de la oameni de pe tot globul. Asta mi-a dat mai mult curaj pentru a continua să postez.

Perseverența și continuitatea m-au adus la un an și 3 luni distanță la aproape 400.000 de urmăritori pe Tiktok și peste 20.000 pe Instagram. Nu pot să fiu decât recunoscător față de comunitatea pe care am reușit să o adun într-o perioadă atât de scurtă.

Citește și: Lorena Șerban…

De unde te inspiri când vine vorba de content creation?

Pe lângă faptul că sunt content creator pe TikTok, sunt și un mare fan al conținutului pe care îl văd acolo. Drept urmare, folosesc foarte des aplicația și pot să zic că majoritatea inspirației vine tot din aplicație. Încerc să recreez și eu rețete care sunt în trend și pot afirma faptul că în fiecare lună e câte un trend cu ceva care obsedează lumea întreagă: amintesc de cafeaua Dalgona, pastele cu brânză feta și roșii cherry (care au 3 milioane de vizualizări pe contul meu) și multe, multe altele. Oamenii de pe TikTok sunt atât de inventivi și creativi încât e greu să nu te inspire măcar un clip pe zi.

Pe de altă parte, TikTok-ul se diferențiază oarecum de celelalte aplicații, astfel că un trend care ar „rupe” TikTok-ul nu ar avea prea multe șanse de izbândă pe Instagram, pentru că acolo lucrurile stau total diferit și se promovează total alt tip de conținut.

Care sunt conturile tale preferate pe TikTok și pe cine urmărești pe Facebook și pe Instagram? Dar pe YouTube?

Ador să mă uit pe TikTok la băieții intitulați „partyshirt”, de unde aflu dacă life-hackurile de pe aplicație sunt sau nu adevărate, iar @Avemoves îmi dă un sentiment satisfăcător atunci când îi privesc dansurile. Din România mi-e greu să aleg un content creator preferat. Îmi plac foarte mulți și de la noi și chiar cred că avem o țară plină de oameni talentați. Pe Facebook nu mai urmăresc pe absolut nimeni; folosesc aplicația mai mult pentru grupurile facultății.

Pe YouTube sunt mare fan Dorian Popa, îi ador vibe-ul, o urmăresc pe Bianca Adam, Andy Popescu și George Buhnici. Iar pe plan internațional, chiar sunt foarte mulți. Pe Instagram urmăresc mai mult apropiații și maxim un cont-două food-related, ca @Prajiturela.

Printre pasiunile mele se numără și gătitul, pe care îl practic de când aveam 8 ani și o ajutam pe bunica la cozonaci și plăcinte.

Leoo Dumitru

Ce alte pasiuni ai? Cum te inspiră muzica, lectura sau sportul?

Așa cum am mai precizat, printre pasiunile mele se numără și gătitul, pe care îl practic de când aveam 8 ani și o ajutam pe bunica la cozonaci și plăcinte. De pe la 11-12 ani am început să gătesc fără vreun ajutor. Ador muzica, cred că este singura care ne inspiră pe absolut toți. În muzică te poți regăsi oricând, indiferent de tipul de personalitate, starea de spirit, nație, orice. Ascult muzică în orice moment al zilei: când mă trezesc pentru un plus de energie, când conduc, ba chiar și când vreau să adorm.

Pe lângă acestea, ador plimbările în natură și mă bucur de ceea ce ne înconjoară. Am fost și cercetaș în cadrul Cercetașilor României pentru aproape 2 ani, iar acolo chiar puteam să exploatez la maximum această pasiune.

Am de gând să muncesc mult anul acesta pentru urmăritorii mei, să le arăt că nu mă urmăresc degeaba. Așa cum obișnuiesc de fiecare dată, țin și acum să le mulțumesc că mă urmăresc și mă susțin în tot ceea ce fac.

Leoo Dumitru

Ce îți dorești cel mai mult în 2021 și ce faci pentru a împlini dorința cu pricina?

Cel mai mult îmi doresc ca în 2021 să ne mai revenim la viața de dinaintea pandemiei. Eu sunt o persoană sociabilă și prietenoasă, ador să mă întâlnesc cu oameni noi, să interacționez, să ne strângem cu prietenii, să ne distrăm, jucăm, să pierdem vremea împreună, iar această perioadă nu îmi permite să mă bucur de aceste lucruri simple. Din păcate nu pot face nimic în acest sens.

Pe plan profesional, să zic, sper să reușesc în continuare să îmbin facultățile cu online-ul, iar asta nu înseamnă decât extrem de mult efort din partea mea. Pe celălalt plan profesional, îmi doresc foarte mult să îmi cresc comunitatea și să fac cât mai multă lume să audă de mine. Pe de altă parte, vreau să îmi îmbunătățesc tot mai mult calitatea videoclipurilor, fie că vorbim de TikTok, fie că vorbim de „cariera” mea pe YouTube, care a început să prindă contur nu de mult.

Am de gând să muncesc mult anul acesta pentru urmăritorii mei, să le arăt că nu mă urmăresc degeaba. Așa cum obișnuiesc de fiecare dată, țin și acum să le mulțumesc că mă urmăresc și mă susțin în tot ceea ce fac.

Citește și: Ana Gum…

Cum păstrezi echilibrul între viața reală și pasiunea activitatea pe TikTok?

Încerc pe cât posibil să nu neglijez oamenii din viața mea, pe cei care erau alături de mine înainte de a deveni mai cunoscut pe TikTok. Încerc ca, oricâte chestii aș avea de făcut, să nu uit să le mai dau un mesaj și să îi mai invit la o cafea pentru a putea afla ce au mai făcut. Până acum, am reușit să fac asta cu brio. Viața mea nu diferă extrem de mult de cea de dinainte de TikTok: sunt același Leoo, un băiat simplu, mereu cu zâmbetul pe buze, care adoră glumele seci și serile simple.

Problema apare în ceea ce privește facultatea și online-ul, întrucât fac două facultăți în același timp, iar una este Dreptul, care nu este dintre cele mai simple. Mi-e greu câteodată să-mi împart timpul, dar încerc să nu neglijez nimic, pentru că îmi plac ambele activități. Mă străduiesc să îmi împart timpul în așa fel încât să reușesc în tot ceea ce îmi propun.

Fun & Games

2 Replies to “Leoo Dumitru: TikTok promovează naturalețea – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *