Fără doar și poate, începerea școlii în plină pandemie este una atipică față de ceilalți ani. În acest început de an școlar, pregătirea ghiozdanului celui mic este mai importantă ca niciodată. Pe lângă nelipsitele rechizite, trusa micuțului tău trebuie să conțină obiecte specifice vremurilor în care trăim. Descoperă în continuare sfaturile noastre cu privire la ce trebuie să conțină ghiozdanul celui mic.

Măști de protecție pentru copii. Fie că sunt de unică folosință, textile sau cu filtru, măștile de protecție pentru copii nu trebuie să lipsească din ghiozdanului copiilor. Important este să te asiguri că măștile stau fix pe nas. Asigură-te că are în fiecare zi minim 2-3 măști, deoarece specialiștii spun că acestea oferă protecție maximum 4 ore. De asemenea, învață-ți copilul să schimbe masca dacă aceasta se umezeşte.

Șervețele dezinfectante sau dezinfectant portabil. Începerea școlii înseamnă contactul celui mic cu multe suprafețe noi. Chiar dacă pare puțin exagerat, este bine să-l înveți pe cel mic să dezinfecteze pupitrul înainte de a-și așeza cărțile și caietele. Șervețelele dezinfectante nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului în perioada următoare.

Vezi și: 3 PIESE VESTIMENTARE DE TOAMNĂ PERFECTE PENTRU O GARDEROBĂ CAPSULĂ

Deși unitățile de învățământ sunt responsabile să asigure igienizarea corespunzătoare a instituțiilor, cel mai bine este să fim și noi, părinții, precauți. Îi poți pune în ghiozdan copilului tău și un dezinfectant de buzunar, cu care să poată șterge banca, scaunul sau obiectele pe care le atinge des.

Atenţie: Asigură-te că dezinfectantul poate fi folosit în preajma celor mici, fără a emana vapori toxici. Găsești o astfel de variantă prietenoasă dar eficientă în Asevi Gerpostar Plus. Dezinfectatul elimină bacteriile, ciupercile și virușii și lasă un miros plăcut, iar, în plus, are o formulă îmbunătățită fără leșie, care îl face sigur de utilizat în prezența copiilor și a animalelor. Fii inventiv și toarnă dezinfectantul în recipiente mai mici de tipul celor de călătorie care pot fi ușor de transportat. Așa vei ști că este un produs de calitate și vei face și economie de bani, față de situația în care ai cumpăra mai multe produse în cantități mici.  

Dezinfectant pentru mâini. Pe lângă purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor este următorul pas esențial în lupta cu noul virus. Pune în ghiozdanul celui mic un flacon de dezinfectant pentru mâini. Caută în comerț flacoane de 50 ml și verifică în fiecare zi dacă mai e ceva în el. Doar știi cum sunt copiii.

Începerea școlii: cum ne pregătim acasă

După ce ai terminat cu pregătirea ghiozdanul micuțului, e timpul să-ți organizezi și trusa părintelui. Iată care sunt produsele care nu trebuie să-ți lipsească din casă odată cu începerea școlii:

  • Un detergent de rufe eficient. Începerea școlii înseamnă și mai multe haine de spălat, uneori chiar și țesături cu pete deosebit de dificile, cum ar fi cele de cerneală, noroi sau mâncare. Îți recomandăm detergentul de rufe Asevi Max Actif. Îl poți folosi cu încredere pentru hainele copilului deoarece are o formulă testată dermatologic.
  • O soluție de curățat podelele care curăţă și igienizează. Nu de puține ori vei observa că micuțul a intrat prin toate camerele cu încălţămintea pe care a purtat-o la școală. Nu lăsa asta să te ia pe nepregătite și asigură-te că ai mereu la îndemână un detergent de pardoseli care îndepărtează murdăria, dar și dezinfectează suprafețele. Alege un produs cu PH neutru, precum Asevi Cian care e eficient și în eliminarea microbilor. Îl poți utiliza pe orice tip de pardoseli fără nicio grijă și, pe deasupra, te vei bucura și de un miros proaspăt mult timp.

Începerea școlii e un moment emoționant, o bucurie pentru toată familia. Nu te lăsa pradă grijilor și ia toate măsurile de precauție pentru ca experiența să fie una pozitivă.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.