Revistele de modă au pus tot timpul mare preț pe frumusețe, mai ales atunci când vine vorba de pantofi. Înalți sau nu, cu sau fără accesorii, pantofii par construiți din poezie și metafore. Cu toate acestea, știm prea bine că nu putem vorbi despre încălțăminte de iarnă fără să luăm în considerare câteva aspecte practice, care ne vor ajuta să luăm decizia potrivită de achiziție, nu doar urmând normele modei, ci și propriile necesități. În acest scop am decis să vă oferim un ghid util pentru a alege corect perechea ideală de cizme sau botine, alături de reverse.ro.

Piele naturală sau piele ecologică?

Dacă convingerile personale nu te obligă să alegi una dintre cele două variante, e bine să știi că pielea naturală este preferabilă din punct de vedere calitativ, mai ales atunci când vine vorba de încălțăminte de iarnă. Pantofii, indiferent cât de des ar fi purtați, nu sunt creați pentru a rezista ninsorilor și intemperiilor. Când vorbim despre cizme și botine, însă, lucrurile sunt diferite. Acestea trebuie să reziste atât capriciilor vremii, cât și schimbărilor bruște de temperatură și condiții.

Nu este necesar să alegem mereu încălțăminte din piele naturală, mai ales dacă luăm în considerare și aspectele etice. Ar trebui să acordăm însă atenție mai mare materialelor utilizate în fabricarea încălțămintei de iarnă.

Citește și: 10 lucruri…

Cu sau fără accesorii?

Când vine vorba de pantofi, sandale sau papuci, putem acorda un plus de atenție tendințelor modei. Indiferent dacă vorbim despre o garderobă capsulă, minimalistă, sau despre colecția unei fashioniste, este util să alegem modele diferite, cu accesorii diferite. Spre deosebire de încălțămintea de vară, însă, cea de iarnă trebuie să fie mai ușor de adaptat unor ținute diferite, mai practică și mai ușor de purtat. De aceea, când vorbim despre cizme și botine, less is always more!

Chiar dacă e util să ne inspirăm din aparițiile de pe podium, este recomandabil să alegem modele simple, clasice și ușor de asortat suprafețelor diferite. Cizmele și botinele trebuie să fie comode și ușor de purtat indiferent dacă ninge sau nu.

Detaliile sunt mai importante ca oricând

Aproape niciodată nu contează mai mult detaliile decât atunci când vine vorba despre încălțăminte de iarnă. O cusătură îndoielnică sau un fermoar defect contează mult mai mult la confruntarea cu gheața și zăpada decât în zilele însorite. Unul dintre cele mai simple moduri de a alege corect o pereche de cizme sau botine este examinarea atentă a detaliilor. Sunt cusăturile drepte? Se vede lipici la îmbinări? Avem fermoare de calitate, funcționale și ușor de folosit?

Atenția la detalii este unul dintre aspectele care diferențiază încălțămintea de iarnă de calitate de cea ușor de evitat. Online sau offline, cumpărăturile ar trebui mereu făcute cu atenție pentru noi înșine, nevoile noastre și obiectul pe care dorim să îl achiziționăm.

Citește și: Mix & match…

Exemple de cizme și botine

Avem la dispoziție multe oferte tentante, iar reverse.ro ne pune la dispoziție o selecție variată de modele de cizme și botine. Atent lucrate și din materiale de calitate, modelele de pe site sunt disponibile la prețuri mai mult decât convenabile. Noi recomandăm mai ales modelele de Ghete dama Piele Naturala Gri Mistique, Ghete dama Piele Naturala Galbene Olivia și Ghete dama Piele Naturala Argintii Losira în culorile anului 2021: galben și gri. Alegerea vă aparține.

Dacă preferați culorile clasice și modelele mereu la modă, vă recomandăm opțiunea aleasă de noi: ghetele Mistique de mai sus, în varianta clasică, negre. Pe lângă avantajul de a fi ușor de asortat, au și un ușor vibe badass și rock&roll.

*Materialul de mai sus a fost realizat în colaborare cu reverse.ro.

Fashion & Accessories How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *