HISTORY Channel sărbătoreşte Centenarul Încoronării Reginei Maria și a Regelui Ferdinand cu un podcast special dedicat Reginei. Intitulată „Regina Maria – fapte și vorbe”, mini-seria audio în 5 episoade este realizată de istoricul Mihaela Simina. Noul podcast are două ingrediente savuroase: citate, inclusiv unele inedite, care îi aparțin Reginei Maria și amintiri ale unor întâmplări și evenimente în care aceasta a fost implicată direct.

Un podcast istoric în 5 episoade

Cele 5 episoade vor fi publicate săptămânal pe platformele principale de podcasting și pe canalul oficial de YouTube al HISTORY Channel România în fiecare vineri, de la ora 16:00, din 16 septembrie. Ultimul episod va apărea online cu o zi înainte de Centenarul Încoronării. Podcastul şi-a propus să evoce momente importante din viața Reginei Maria, de la copilăria sa la momentul în care a ajuns în România, evidențiind detalii inedite despre prezența istorică a Reginei la Conferința de Pace din Paris, precum și momentele grele ale Războiului, consemnate de aceasta în bine-cunoscutele sale jurnale. Mini-seria se va încheia cu un episod dedicat informaţiilor mai puțin cunoscute de la ceremonia Încoronării de la Alba Iulia.

„V-ați întrebat vreodată cum a fost cerută în căsătorie Regina Maria? Ori de ce și cum s-a legat o relație atât de strânsă între aceasta și Armata Română? Sau care era locul preferat al Reginei din România? La Conferința de Pace de la Paris, Regina Maria a României a scris una dintre cele mai strălucite pagini de diplomație din istoria țării, la feminin, iar momentul Încoronării din octombrie 1922, deși nelipsit de controverse, rămâne un reper istoric național peste veacuri. Vă invit să pătrundem subtil în povestea Reginei Maria, prin vorbele și faptele acesteia, în mini-seria de podcast-uri oferite de HISTORY Channel”, spune Mihaela Simina, realizatoarea podcastului.

Primul episod al podcastului, la doar un click distanţă

Este bine de ştiut că, pentru realizarea mini-seriei audio „Regina Maria – fapte și vorbe”, o sursă foarte importantă au reprezentat-o numeroasele articole și manuscrise publicate și nepublicate semnate de Regina Maria a României, păstrate în Arhivele Naționale ale României, în fondurile dedicate acesteia. Poate şi mai important este însă faptul că primul episod este deja disponibil pe YouTube şi poate fi vizionat chiar acum!

Citeşte şi: Centenar…

Citeşte şi: Documentar…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.