În luna august, HISTORY Channel a pregătit o serie de documentare şi seriale de inspiraţie istorică, care pun accentul pe mistere rămase nerezolvate şi pe întrebări care se pierd în negura timpului. Unul dintre cele mai aşteptate documentare din august este, fără îndoială, Aurul pierdut al aztecilor, care va avea premiera la data de 2 august 2022, de la ora 22.00.

Aurul pierdut al aztecilor. Despre ce e vorba?

Se ştie că imperiul aztec a dispărut în urma cuceririi spaniole a Mexicului, care a avut loc sub conducerea lui Hernan Cortes. Potrivit legendei, de teama conchistadorilor, împăratul Montezuma și poporul său au trimis o parte din tezaur în nord, în șapte locații distincte, pe pământuri care care aparțin astăzi Statelor Unite.

Timp de cinci secole, mii de oameni au căutat comoara lui Montezuma și cele 7 Orașe de Aur. Comoara ar fi alcătuită dintr-o cantitate enormă de lingouri de aur, argint, pietre prețioase, bijuterii și alte artefacte aztece, cu o valoare estimată la peste 3 miliarde de dolari. Astăzi, documentarul Aurul pierdut al aztecilor şi-a propus să încerce să rezolve acest mister.

Aurul pierdut al aztecilor urmărește trei familii hotărâte să rupă blestemul vechi de 500 de ani al împăratului Montezuma și să găsească comoara. Serialul pune accentul aventura epică a fiecărei familii aflate în căutarea celor 7 Orașe de Aur, pe trei proprietăți diferite din trei state diferite – familia Dillman în Utah, familia Hoagland în Nevada și familia Villescases în New Mexico. Cine va găsi aurul aztec?

Istoria HISTORY Channel în România

HISTORY Channel este disponibil în România de peste 10 ani, pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

Citeşte şi: Vara Secretelor…

Citeşte şi: HISTORY Channel…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *