De mică am observat că există o diferență uriașă între femeile frumoase și cele fascinante. Femeile frumoase sunt și vor fi mereu admirate, însă acel dar de la natură nu poate fi alterat după bunul plac decât puțin și cu atenție. Altfel, în loc să te transformi dintr-o fată drăguță într-una realmente frumoasă cu ajutorul chirurgiei estetice, vei ajunge, mai degrabă, o păpușică de plastic. Tot de mică am înțeles că există o altă alegere: aceea de a deveni o femeie fascinantă. Iar asta începe nu doar cu haine și accesorii de vară, despre care vom vorbi în continuare, ci și cu frumusețe interioară. Pentru că acesta este singurul tip de frumusețe pe care îl putem cultiva.

Dacă pentru a deveni femei fascinante avem nevoie în primul rând de hrană spirituală, nici hainele și accesoriile n-ar trebui să fie de proastă calitate. Un nu hotărât kitch-ului și vulgarității de orice fel este aproape la fel de important ca un nu spus lecturilor proaste. Adică este un gest care ține de igienă mentală și estetică, gest care ne ajută să facem primul pas în devenire. Ca femei fascinante. Este important să înțelegem că nu eticheta contează, ci dragostea din care a luat naștere obiectul vestimentar ales. Pentru că există și designeri români creativi, talentați și dedicați frumosului, m-am hotărât să dau 5 exemple, esențiale cred eu, mai ales când vine vorba de haine și accesorii de vară.

Rad Playground

Pe Ioana Țăranu am descoperit-o întâmplător, căutând variante abstracte de haine și accesorii de vară. Îmi doream ceva similar cu piesele de la COS, dar cu un pic mai mult suflet, unicitate și culoare. Am cochetat deci cu Rad Playground o vreme. N-am cedat eu însămi tentației. Prima rochie Rad Playground a fost primită cadou de la companion, nu vara, ci în plină iarnă: roșie, comodă și călduroasă, accesorizată cu un trandafir imens. Am iubit-o cu pasiune, pentru că știu că a fost creată și oferită cu dragoste.

Rochie albastră cu fluturi Rad Playground

În vara lui 2020 îmi doream o altfel de rochie. Jucăușă, albastră ca marea și schimbătoare ca sentimentele doamnelor de pretutindeni. Am găsit-o tot la Rad Playground: o rochie simplă, cu două perechi de fluturi colorați, pe care îi pot schimba după bunul plac.

Renee Design

Renata Stan, de la Renee Design, este creatorul vestimentar drag sufletului meu și dorului meu de frumusețe. Despre ea am scris pe larg și am vorbit pe îndelete la orice cafea aromată cu orice prietenă pasionată de frumos. Cea mai frumoasă rochie din garderoba mea este o creație Renee Design, din mătase de aramă și aur, cu accente galbene. Am purtat-o la multe evenimente și este, probabil, o rochie-semnătură pentru mine. Mai mult decât atât, rochia Renatei s-a dovedit a fi și norocoasă pe deasupra.

În vacanța din Creta, visând la civilizația minoică și frumusețea palatelor din vechime, mi-am uitat legitimația de presă la hotel. Companionul a intrat gratuit cu a lui, evitând coada  la care eu m-am așezat frumușel, în fața palatului din Knossos. Nu a trecut mult timp și am fost abordată de personal. Doamnele de la intrare mi-au spus că arăt exact ca o prințesă minoică coborâtă dintr-o frescă, așa că nici prin cap nu le trece să mă lase să aștept la coadă, ori să-mi ceară vreun cent.

Rochie Renee Design by Renata Stan

Citește și: Renata Stan, Renee Design…

Bianca Popp

Până la rochia de la Rad Playground, rar purtam roșu. Fidelă albastrului marin, rozului intens și verdelui pădure, nici prin cap nu-mi trecea că aș putea purta o ținută roșie oriunde, oricând. Însă trebuie să recunosc că roșul și-a făcut loc în sufletul meu rapid și intens, așa că în 2020 m-am trezit căutând altfel de haine și accesorii de vară. Roșii, înflorate sau îmbobocite.

Primul articol vestimentar pe care l-am cumpărat primăvara a fost o bluză roșie din bumbac de la Bianca Popp. Pe numele ei Rosebud Blouse in Red Cotton, bluza a venit frumos împachetată și însoțită de o mască asortată, la fel de frumoasă. O iubesc intens și am luat-o cu mine în toate călătoriile, atât de prețioase anul acesta.

Ioana Ciolacu

Deși lecturile mele sunt de altă natură, visele mele sunt adesea frivole. La propriu. Prima și singura dată când am vorbit în somn, i-am dictat mamei dimensiuni și materiale pentru rochia de la balul de absolvire. Dacă ziua spuneam conștinent că nici prin cap nu-mi trece să particip la o astfel de petrecere, noaptea visam detaliile rochiei, ca o Cenușăreasă modernă.

Momentan, visez două creații Ioana Ciolacu, la care râvnesc cu mare poftă. Aș comanda fără îndoială una dintre ele, dacă aș reuși să hotărăsc care îmi place mai mult. E vorba despre Daisy Black Dress și Turtle Black Dress. Cu sau fără una dintre ele, ori de câte ori accesez site-ul Ioanei Ciolacu, visele mele devin populate de creațiile ei.

Citește și: Ce aduce nou…

Per lei

Am păstrat la final nu un designer vestimentar cunoscut, ci un magazin extraordinar din orașul meu natal: Per lei din Târgoviște. Locul în care am avut cea mai frumoasă experiență de shopping. Am ajuns la Per lei cu mama, care văzuse o rochie frumoasă, potrivită cu personalitatea mea. Adică cu dungi, în dulcele stil clasic a la Morticia Addams meets Beetlejuice. N-am mai găsit-o, dar am ales un alt model superb: rochia Dark Tiger.

Vânzătoarea a fost un adevărat consilier vestimentar la Per lei, fiindcă am reușit, cu ajutorul ei, să intru într-o cabină de probă corect dezinfectată, să probez o rochie dintr-un material potrivit pentru mine, vâscoză, cu un model care mă avantajează. Mai mult decât atât, auzind că plec din localitate, fata a sunat rapid la fabrică și s-a asigurat că mărimea corectă ajunge în 20 de minute în magazin. Asta înseamnă drag de frumos și pasiune pentru tot ce faci, așa că n-aș putea scrie despre haine și accesorii de vară fără să menționez Per lei.

Rochie Per Lei

Dacă pentru a deveni femei fascinante avem nevoie în primul rând de hrană spirituală, nici hainele și accesoriile n-ar trebui să fie de proastă calitate. Un nu hotărât kitch-ului și vulgarității de orice fel este aproape la fel de important ca un nu spus lecturilor proaste. Adică este un gest care ține de igienă mentală și estetică, gest care ne ajută să facem primul pas în devenire. Ca femei fascinante.

Fashion & Accessories

One reply to “Haine și accesorii de vară: top 5 designeri români”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *