Flori, fete și băieți este o interpretare modernă a unui joc clasic, creată de Titia.ro drept adevărat atlas botanic al emoțiilor și nu numai. Jocul este fabricat în România și conține 64 de cartonașe frumos ilustrate, care reprezintă 32 de fete și tot atâția băieți, dar și o cărticică de 80 de pagini, cu flori și mini-povești ilustrate.
Este un joc ideal pentru copii cu vârste de peste 2 ani și poate fi jucat în mai multe feluri, în funcție de vârstă, de numărul de jucători, dar și de chef. Poate mai important este faptul că fiecare dintrei cei șase creatori ai jocului a țesut în povestea acestuia un pic din gândurile istețe și emoțiile pozitive din propria lui copilărie. Așadar, este un joc magic pentru inimă și minte.
Cum se joacă Flori, fete și băieți?
Cele 64 de cartonașe ale jocului sunt ilustrate și pe față, dar și pe verso. Ilustrațiile de pe față reprezintă 64 de copii împărțiți în echipe de fete și băieți. Fiecare dintre ei arată o emoție sau o caracteristică și fiecare dintre ei are un corespondent în cealaltă echipă. Ilustrațiile de pe verso reprezintă flori care se compun după ce se formează perechea potrivită de copii pe față. Astfel, dacă alăturăm o fetiță fericită unui băiețel fericit, pe spate vom obține o ilustrație minunată cu Floarea Soarelui. Însă dacă acesta este conceptul de bază al jocului, creat pentru a ajuta copiii să-și înțeleagă emoțiile, magia abia acum începe!
Citește și: De ce trebuie…
Flori, fete și băieți poate fi jucat în cel puțin 3 feluri, începând cu vârsta de 2 ani. Pentru cei mai mici, conceptul de mai sus poate fi folosit pentru a crea primele puzzle-uri interesante, simple, din doar 2 cartonașe așezate cu spatele în sus. Copiii mai mici vor fi încântați să descopere florile superbe și să le învețe numele. Mai târziu, copiii mai mari pot folosi același joc pentru altfel de joacă, testându-și capacitățile de asociere și memorare și folosind toate cartonașele, pe fața. Îl pot juca singuri sau în echipe, dar distracția nu se oprește aici!
Flori, fete și băieți se poate juca și alături de părinți, care îi vor ajuta pe cei mici să descopere noi prieteni în lumea magică a imaginației cu ajutorul cărții din joc. Asta pentru că fiecare dintre cele 32 de fetițe și fiecare dintre cei 32 de băieți are un corespondent și o poveste în cărticică. Poveștile prezintă artiști și scriitori celebri, precum Frieda și Mihai Eminescu, personaje din basme, mitologie și literatură, precum Hercule, Prințul Fericit și Alice, dar și din știință și istorie. Părinții le pot citi micuților toate aceste povești, iar ele îi vor ajuta să descopere lumea cu emoție, dar și cu inteligență.
Citește și: Dansul pinguinului…
Poveștile din Flori, fete și băieți
Fiecare dintre cei șase creatori ai jocului a adăugat în el cele mai frumoase lucruri din propria copilărie, de la ilustrații și până la ideea de a recrea Flori, fete și băieți. Eu am adăugat poveștile.
Mi-am amintit că așa am învățat eu însămi că prințesele adevărate fac adesea sacrificii, precum Micuța Sirenă, dar și că cel mai prețios lucru din lume pentru un prinț poate fi chiar inima lui bună. În copilărie, i-am avut alături pe Cezar, pe Arhimede și pe Vincent Van Gogh, dar nu mi-au lipsit nici Fata Moșului, Prometeu sau Luceafărul. Adult fiind, mi-am amintit adesea de vizuina iepurelui și am descoperit că pot să călătoresc ușor în Țara Minunilor, ori de câte ori am nevoie. Poveștile mi-au fost alături din copilărie, m-au ajutat mereu și mi-au făcut sufletul mai frumos și mintea mai iute. De aceea le-am adăugat în Flori, fete și băieți și vă invit să le descoperiți și voi, alături de cei mici!
Citeşte şi: Flori, fete…
[…] Citește și: Flori, fete și băieți… […]
[…] Citeşte şi: Flori, fete… […]