Organizatorii celebrului concurs Eurovision vor transmite o alternativă TV. Show-ul „Europe Shine a Light” va fi difuzat sâmbătă, când ar fi trebuit să aibă loc finala ediţiei Eurovision 2020.

Evenimentul este transmis de televiziunea olandeză şi European Broadcasting Union (EBU) simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Eurovision.

Finala Eurovision 2020, o reuniune a artiștilor

În ziua în care artiştii urmau să urce pe scena de la Rotterdam, Olanda, în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021.

Sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci îşi vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câştigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Show-ul, care va fi transmis în România de TVR, de la ora 22.00, va fi o trecere în revistă a celor 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artişti cunoscuţi din istoria Eurovision.

Spectacolul a fost anulat în 18 martie, din cauza epidemiei de COVID-19

Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, concurs înfiinţat în 1956, a fost anulată de organizatori în 18 martie.

Deși spectacolul și concursul internațional Eurovision Song Contest a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei de Coronavirus, organizatorii au decis totuși organizarea a trei spectacole aparte, fără competiție între concurenți.

Astfel, „Eurovision Song Celebration 2020” a avut premiera la nivel mondial pe canal de YouTube al Eurovision Song Contest, marți, 12 mai.

Marți, 12 mai, EBU difuzat cântecele care ar fi fost prezentate în prima semifinală, inclusiv țara gazdă Olanda și 2 dintre marile 5 țări: Germania și Italia.

Cel de-al doilea show online, care va fi difuzat joi, 14 mai, va prezenta piesele alese pentru a doua semifinală și va include restul celor mai mari 5 țări: Franța, Spania și Regatul Unit. Aici, actele de interval vor străluci din nou, spun organizatorii.

Vezi și: SARS-Cov-2 – 3 lucruri de pe Instagram care te pot ajuta în izolare

Sursa: Mediafax/DCNews

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.