Dr. Ing. Gheorghe Amza, fostul decan al Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice din București, a lansat recent un nou volum de poezii care poartă un nume inspirat de căutările sale filosofice: „Cu aripi de Lumină”. Primul volum lansat de poet a fost „Zbor frânt”, în 2016, după care au urmat, succesiv: „Libertate ucisă”, „Un nou început” și „În miezul Luminii”. Acesta este cel de-al cincilea volum al poetului și închide ciclul celor cinci volume proiectat de autor în urmă cu cinci ani sub titlul „Regăsirea”.

Un nou volum de poezii

Noutatea acestui volum de poezii și lucrul care îl deosebește de cele precedente este introducerea poeziei filozofică. Spre deosebire de volumele anterioare, acum ne putem bucura de poezii mai elaborate, care arătă saltul făcut de poet în înţelegerea esenţei vieţii. Acesta arată că din iubire izvorăște puterea de a-şi construi aripi de lumină, aripi care îl vor ajuta să se ridice din nou de unde a căzut şi să revină într-un spaţiu curat, cu o credinţă curată.

Aripile de lumină devin uneori aripi de vis cu ajutorul cărora poetul pătrunde în suflet şi în miezul luminii, porneşte în Univers şi-a lui nemărginire, porneşte în viaţă şi-n a ei diversitate iubind imposibilul, iertând neiertarea, crezând incredibilul, învingând depărtarea, sperând nesperarea, înţelegând neînţelegerea, zâmbind plânsului şi învăţând înţelegerea. Cu aripi de vis, poetul zboară încărcat de dor, însetat de dor, înflăcărat de dor, îmbolnăvit de dor, înseninat de dor şi purificat de dor, dincolo de el şi a lui iubire, pentru a se regăsi în flăcările unei iubiri divine.

Gheorghe Amza 08.03.2018 scoarta.cdr

Cu aripi de Lumină

„Cu aripi uşoare de Lumină

În zbor spre-o nouă împlinire

Căutând speranţa divină

Am pornit însetat de Iubire

 

Cu aripi uşoare de Lumină

În zbor spre-al meu interior

Căutând Iubirea divină

Am pornit însetat de dor

 

Cu aripi uşoare de Lumină

În zbor spre-ndepărtate stele

Căutând a Vieţii rădăcină

Am pornit cu gândurile mele.”

(fragment din poezia „Cu aripi de Lumină”)

Citește și: 3 poezii de Nichita…

Creația poetului Gheorghe Amza este originală, sensibilă și variată, iar noul volum de poezii reprezintă un mod unic de a descoperi viața, sub alte aspecte. Opera sa mai cuprinde și apariții științifice și didactice, concretizate în numeroase tratate, cărți, îndrumare de laborator, brevete de invenție, contracte de cercetare și articole științifice cu arie de recunoaștere națională și internațională.

Citește și: 3 accesorii de vară…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *