Cu o istorie de mai bine de 4.000 de ani, parfumeria este o artă care ne fascinează pe toţi. Indiferent dacă ne raportăm la parfum ca la un produs de îngrijire personală, cu rol practic sau ca la un obiect aproape sacru şi misterios, un lucru e cert: parfumul este personal, intim şi preţios pentru fiecare dintre noi. Acesta este şi conceptul din spatele Parfumeriei Mura, care şi-a propus să ajute pasionaţii să-şi descopere esenţa, să o transforme în parfum şi să folosească această aromă pentru a-şi spune povestea.

Foto: Cristina Iacob

În acest scop, Parfumeria Mura a creat două ateliere speciale, menite să ajute oamenii de toate vârstele să descopere arta parfumeriei: Povești cu esență – Introducere în universul parfumurilor şi Atelierul de creație a propriului parfum. În cele ce urmează vom descoperi povestea fiecăruia dintre ele, dar şi motivele pentru care Alexandra Nuţă-Stoica, redactorul-şef al revistei Flawless, s-a alăturat acestui concept.

Povești cu esență – Introducere în universul parfumurilor

Primul atelier conceput şi organizat de Parfumeria Mura şi-a propus să ofere participanţilor atât noţiuni introductive despre arta parfumeriei, cât şi răspunsuri la o serie de întrebări, mituri şi idei false cu şi despre parfumuri. Dincolo de teorie, însă, atelierul are şi 3 părţi practice: aceea de descoperire a unor ingrediente în stare naturală, aceea de antrenare a simţului olfactiv prin mirosirea de note, acorduri şi parfumuri faimoase care le conţin, dar şi aceea de creare a unui mini-parfum.

Pe scurt, Povești cu esență – Introducere în universul parfumurilor este atelierul destinat începătorilor, care vor avea ocazia să descopere poveşti parfumate, să le dezbată, dar şi să se bucure de ingrediente în stare naturală, de note şi de parfumuri celebre. Cireaşa de pe tort? Faptul că în ultima parte a atelierului vor putea crea un mini-parfum bazat pe un acord simplu, care va putea fi folosit de unul singur, dar şi pentru a personaliza parfumurile creatorului, prin layering.

Foto: Cristina Iacob

Mai mult, la finalul acestui atelier, participanţii vor primi un chestionar şi, câteva zile mai târziu, vor primi pe adresa de e-mail o listă cu sugestii de parfumuri alese special pentru ei.

Află mai multe despre atelierul Povești cu esență – Introducere în universul parfumurilor AICI!

Foto: Cristina Iacob

Atunci când am creat rubrica Poezie şi parfum, mi-am propus să vorbesc despre emoţia din spatele fiecărei arome. Parteneriatul cu Parfumeria Mura îmi oferă ocazia să fac acelaşi lucru, în altă formă, adică să spun povestea fiecărui parfum, dar şi să descopăr esenţa fiecărui participant.

Alexandra Nuţă-Stoica

Atelierul de creaţie a propriului parfum

Dacă primul atelier reprezintă o ocazie bună de a descoperi ingrediente şi poveşti parfumate, cel de-al doilea este unul cât se poate de practic. Atelierul de creaţie a propriului parfum oferă participanţilor acces la toate ingredientele de care au nevoie pentru a-şi crea propriul parfum, la instrumentele necesare pentru pregătirea, măsurarea exactă şi adăugarea acestora în compoziţie, dar şi la mediul ideal de creare a unui parfum.

Foto: Cristina Iacob

Participanţii beneficiază de mese de lucru individuale, pentru a decide cum să combine ingredientele care li se potrivesc, fără a fi asaltaţi de aromele din proximitate. În plus, Cătălina Hura, creatoarea Parfumeriei Mura şi Alexandra Nuţă-Stoica, redactor-şef Flawless şi recenzor de parfumuri, le vor fi alături la fiecare pas. Ele le vor oferi ajutor și indicații cu privire la procesul de creație, în timp ce restul participanţilor, pasionați şi ei de domeniu, vor crea o atmosferă ideală pentru distracţie şi creativitate.

Partea cea mai bună a atelierului de creaţie? Fiecare participant va pleca acasă cu un parfum full-size, de 50 ml, creat de el însuşi!

Află mai multe despre Atelierul de creaţie a propriului parfum AICI!

Foto: Cristina Iacob

“În ziua de astăzi, consumăm mai mult şi pentru că avem atât de puţin timp să creăm. Cu toate acestea, fiecare creaţie proprie, indiferent că vorbim despre un text, o prăjitură sau un parfum, ne aduce mai multă bucurie decât ceva gata făcut. Pentru mine, Atelierul de creaţie este special fiindcă oferă fiecărui participant şansa de a redeveni creator.”

Alexandra Nuţă-Stoica

Ce ar trebui să ştim despre atelierele de la Parfumeria Mura

Aşa cum spune mai sus Alexandra, timpul nu ne permite să dăm toate detaliile despre atelierele de la Parfumeria Mura. Pentru ca acest articol să nu fie nici prea lung, nici prea plictisitor, menţionăm totuşi câteva aspecte importante, la final:

  • ambele ateliere pun la dispoziţia participanţilor ghiduri practice, tipărite special pentru a oferi participanţilor toate informaţiile de care au nevoie;
  • atelierele se desfăşoară la Palatul Universul din București, iar numărul participanţilor este limitat pentru ca organizatoarele să poată asigura cât mai multă interacţiune 1 la 1 cu fiecare participant în parte;
  • distracţia este garantată, la fel şi accesul la informaţii corecte, fără afiliere cu anumite branduri sau reclame. Vorbim în primul rând despre socializare şi distracţie alături de alţi pasionaţi;
  • participanţii au parte de mici surprize şi mici cadouri la fiecare atelier. De la mici gustări şi răcoritoare şi până la mini-parfumuri, parfumuri full-size şi obiecte de păstrat, totul este creat pentru un plus la starea de bine!

Citeşte şi: 3 parfumuri…

Citeşte şi: Poezie şi…

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *