Există parfumuri care miros a prăjiturele şi există parfumuri care miros a adevărate orgii culinare. Printre acestea se numără, cu siguranţă, Lira de la Xerjoff Casamorati, Italica de la aceeaşi casă, Devotion de la Dolce&Gabbana, Dolce Acqua de la Profumum Roma şi multe altele. În ultimii ani, dragostea şi, mai ales, dragostea pentru parfumuri, pare a trece prin stomac. Însă acest lucru nu este neapărat rău, mai ales dacă avem la dispoziţie alternative româneşti, aşa cum este Maison Olfactif Adulther.

Adulther este un parfum care îmbină diferite ingrediente savuroase: citricele proaspete şi uşor acide, scorţişoara picantă şi, mai ales, dulceaţa dată de vanilie şi caramel.

Frumoasa mea necunoscută, cu ochi satanici de Irod,
Cu părul despletit în două, taman ca Cleo de Merode,
Când te-am zărit întâia oară, gătită-n roșu-aprins, pe pod,
Ca-ntr-o estampă colorată, domnița unui Voievod,
Simțit-am inima-nghețată și-n gât, înfipt adânc, un npd.
Ah! Unde ești, ispititoareo, n-ai milă tu de-un biet rapsod
Ursit, pe lira lui de aur, să-și cânte propriul său prohod.

Ion Minulescu, Frumoasa mea necunoscută, cu ochi satanici de Irod

Maison Olfactif Adulther – note

La prima pulverizare, Adulther mi-a părut dulce şi picant şi mi-a amintit, cumva, de eroinele blonde din romane: de Kitty a lui Tolstoi, de Nana a lui Zola, dar şi de Monica lui Ionel Teodoreanu. Parfumul este savuros, îmbietor şi te duce cu gândul la „acasă”, însă are şi un aspect picant şi senzual, care reapare din când în când. Notele de vârf sunt bergamota, lavanda şi portocala, dar „inima parfumului” bate în ritm de lemn dulce, iasomie şi scorţişoară – ingrediente de o senzualitate aparte, naturală, recognoscibilă şi oarecum casnică. În bază, găsim o serie de ingrediente dulci, echilibrate cu accente „de curat”: mosc, vanilie şi caramel.

Pentru că face parte din colecţia Les Suprêmes de la Maison Olfactif, Adulther conţine particulele de aur de 24K. Rolul acestora este de a „înnobila absoluturile mistic rășinoase, florale romantice și lemnoase sacre” care fac parte din această colecţie. Dacă pe mine, personal, prezenţa acestor particule nu mă impresionează, recunosc că ele adaugă totuşi un element de wow colecţiei şi transformă parfumurile Les Suprêmes în excelente cadouri.

De ce ar trebui (sau nu) să testezi acest parfum

Adesea, ne imaginăm senzualitatea şi tentaţia ca fiind cel mai bine reprezentate de ingrediente exotice, întunecate şi ciudate, însă trebuie să recunoaştem că cele mai „ofertante” păcate sunt, de fapt, cele dulci, confortabile şi aparent inofensive. Prăjitura mamei este o tentaţie irezistibilă, la fel cum irezistibilă poate fi şi noua colegă de birou, uşor ingenuă, uşor neajutorată şi atât de prietenoasă! Deşi numele lui evocă păcatul, Adulther nu este un parfum ciudat, ci unul cât se poate de prietenos. „Experiența aproape demonică a extractului de parfum „Adulther” este granița dintre bine și rău,” citim în descrierea brandului, iar asta îmi aminteşte de un alt citat care se potriveşte perfect acestui parfum.

„Cel mai mare truc al diavolului este să ne convingă că nu există,” spunea Baudelaire, iar aceste cuvinte definesc poate cel mai bine aroma lui Maison Olfactif Adulther.

Citeşte şi: Poezie şi…

Citeşte şi: Ioana…

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *