Am crescut într-o altă lume, cu oameni și tradiții despre care acum mai citești doar în cărți. Printre cele învățate de la bunica mea, care ar face-o pe Olenna Tyrell să pară o femeiușcă drăgălașă prin comparație, se numără și regula de a trata doamnele venite în vizită cu cel puțin o specialitate pe bază de alcool. Dacă nu depășești măsura, alcoolul e bun. Deschide apetitul pentru discuții libere și descrețește frunți. Produce zâmbete. Și face doamnele să uite că nu ești atât de ordonată ca Wonder Woman, ori ca ele însele, că nu gătești la fel de bine, că nu ai pregătit cinci prăjituri diferite în așteptarea musafirilor. Alcoolul creează prietenii și complicități. Deși aproape întotdeauna ne tratăm prietenii de sex masculin cu ceva tare, adesea uităm doamnele, care au cel puțin tot atâta nevoie. Și da, calamburul este voit.

Cum să faci cocktailuri Mimosa, rapid și fără mare bătaie de cap:

Ingrediente:

  • șampanie, vin spumant sau Prosecco. Când alegi vinul spumant, ține cont de următoarele sfaturi: acesta trebuie să fie calitativ. Dacă nu-ți permiți o șampanie bună, optează pentru un vin spumant de calitate superioară. Indiferent ce variantă alegi, vinul trebuie să fie sec, nu dulce. Nu testa niciodată un vin nou când ai parte de o vizită. Fie aceasta dorită sau nu, musafirii nu sunt cobaii tăi. În plus, nu-ți dorești să fii pomenită în discuții despre migrene.
  • suc de portocale. Acum găsești suc proaspăt de portocale în marile magazine. Dar eu ți-aș recomanda să-l storci chiar tu, pentru a putea alege cele mai dulci portocale. Dacă vrei să-ți întâmpini oaspeții cu ceva diferit, poți opta pentru suc proaspăt de caise sau piersici sau chiar pentru suc de… soc. Cel din urmă este ideal de procurat pentru prepararea unui cocktail non-alcoolic, alternativă musai de oferit.

Preparare:

  • lasă la rece atât vinul spumant, cât și sucul proaspăt de portocale. Nimeni nu savurează un cocktail cald. La nevoie, utilizează congelatorul pentru răcire rapidă.
  • toarnă vinul spumant în pahare de șampanie, ținând cont de faptul că proporția celor două ingrediente este de 1:1. Umple paharul până la jumătate, dintr-un unghi de 45 de grade, pentru a turna ușor.
  • adaugă sucul proaspăt de portocale. Acesta nu trebuie să conțină pulpă, așa că va trebui să folosești o strecurătoare pentru a scăpa de ea. Renunță la acest pas dacă folosești suc de caise sau de soc.
  • testează! Întotdeauna faci întâi un pahar de test, din care guști tu și continui doar dacă îți place ce-a ieșit.

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Cum să faci cocktailuri Mimosa”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *