Într-o țară atât de atentă la genunchii doamnelor, un comunicat de presă referitor la dresurile plasă poate deschide o adevărată cutie a Pandorei. Îți trebuie curaj, dacă nu chiar dârzenie, să abordezi un asemenea subiect. Așadar, despre dresurile plasă, într-un comunicat de presă recent primit:

„Cu siguranță ai observat și tu ultima modă, adoptată nu doar de fashioniști ci de aproape toate femeile cu un stil mai nonconformist: dresurile plasă. Încă din 2016 au început să apară pe la TV vedete internaționale, purtând fie jeanși rupți cu dresuri plasă pe dedesubt, fie pantaloni scurți asortați la dresurile plasă. Și trendul a prins incredibil de bine!

E drept, au existat câteva prejudecăți, în trecut, referitoare la dresurile plasă. Dar dacă sunt asortate corect, nu doar că nu sunt deloc vulgare, dar pot reprezenta accesoriul care-ți transformă ținuta dintr-una normală, într-una de revistă. Și nu poți spune nu dresurilor plasă X, semnate Y. Este un look out of the box pe care trebuie să-l încerci, fie că le porți într-un stil mai rock-punk cu bocanci, fie într-un stil mai glam cu stiletto și eventual o fusta în cloș. Ideea de bază este să nu le asociezi cu rochii scurte și mulate. Această asociere nu dă deloc bine, crede-ne…

Poți să porți dresurile X și într-o combinație mai serioasă, asortate rochiilor office. Însă rochia trebuie să aibă o formă clasică, dreaptă, chiar din gama oversized, musai fără decolteu.”

Sunt sigură că orice blogger sau fashion editor dorește să publice informații interesante referitoare la noile tendințe, dar cred că este momentul să renunțăm cu toții la ideea de „ultima modă”. Am văzut adesea pe podium sau în reviste look-uri imposibil de adaptat pe stradă sau la birou. Putem să ne bucurăm de ele sau putem să ne amuzăm, dar nu ar trebui, cred, să le recomandăm în orice context. Cât despre aparițiile văzute „pe la TV”, la „vedete internaționale”… hai să le lăsăm acolo, pentru a servi drept inspirație asistentelor TV de pe meleaguri mioritice sau nu. Nu trebuie să încerci nimic doar pentru că e nou sau la modă, ci ar trebui să te îmbraci frumos, confortabil și potrivit gusturilor tale.

Ce facem, atunci, cu dresurile plasă? Recomandabil ar fi să reținem câteva aspecte prezentate corect în comunicatul de mai sus și să le nuanțăm:

  • E drept, au existat câteva prejudecăți, în trecut, referitoare la dresurile plasă. Dar dacă sunt asortate corect, nu doar că nu sunt deloc vulgare, dar pot reprezenta accesoriul care-ți transformă ținuta dintr-una normală, într-una de revistă. Este corect să luăm în seamă prejudecățile referitoare la anumite haine și accesorii. Trăim și judecăm rapid, iar părerile altora despre noi se formează așijderea. Așadar, dacă ne dorim un look nonconformist, putem adapta dresurile plasă, sau alte accesorii, stilului nostru propriu. Un pic de sare și piper…
  • Ideea de bază este să nu le asociezi cu rochii scurte și mulate. Această asociere nu dă deloc bine, crede-ne… Corect. Dacă nu îți câștigi existența practicând ce mai veche meserie din lume sau n-ai avut norocul de a fi distribuită în Pretty Woman II, nu ar trebui să porți dresuri plasă cu rochii sau fuste scurte și mulate, ori cu decolteu. Niciodată. Nicicum. Nici măcar în dormitor.
  • fie că le porți într-un stil mai rock-punk cu bocanci, fie într-un stil mai glam cu stiletto și eventual o fusta în cloș… Dacă prima parte este corectă și dresurile plasă se potrivesc de minune unei ținute cu note punk, cea de-a doua este destul de greu de realizat. Este posibil, probabil, să adaptezi dresurile unei ținute glam. Dar nu te-aș putea sfătui să încerci, dacă n-ai studii sau ani de experiență în lumea modei.
  • Poți să porți dresurile X și într-o combinație mai serioasă, asortate rochiilor office. Însă rochia trebuie să aibă o formă clasică, dreaptă, chiar din gama oversized, musai fără decolteu. O rochie office, care adesea ascunde formele, poate deveni feminină, senzuală chiar, dacă îi asortezi dresuri plasă. Dar nu aș recomanda să porți această ținută la birou, care mi se pare un loc destul de nepotrivit pentru afișarea senzualității. În schimb, aș recomanda ascunderea în poșetă a dresurilor, pentru mai târziu…

Ultima ținută prezentată în comunicatul de presă mi se pare foarte potrivită celor care doresc să treacă rapid de la o ținută de birou la una casual sau de seară. Aspectul practic, faptul că poți ascunde discret în poșetă o pereche de dresuri care îți vor transforma radical ținuta, mă face să le recomand. Aici găsești câteva modele frumoase, cu preț mic și de bună calitate.

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *