TLC prezintă, în premieră, documentarul “Prințesa Diana: Tragedie sau trădare?”, joi, 31 august, începând cu ora 21.00.

Majoritatea vedetelor sau persoanelor publice admirate sau idolatrizate de ceilalți mă lasă rece. Am fost imună la fenomenul Lady Di, tot așa cum am rămas imună la fenomenul Harley Quinn. Înteresantă în schimb îmi pare emoția pe care o investesc oamenii când vine vorba de subiect, fie ea pozitivă sau negativă.

1997, Prințesa Diana moare într-un accident, în Paris. Gospodinele cu soacre nasoale de pretutindeni plâng și deplâng tragedia. Bărbații trecuți de prima tinerețe și colecționari ai complexelor de tot felul nu se sfiesc să fie mitocani. Nu o dată le-am auzit reprezentanții utilizând expresia “a murit o curvă”. Fosta soție a Prințului Charles era însoțită de iubitul ei, Dodi Fayed, care a decedat și el în urma accidentului. Se nasc teorii conspirative. Diana este denumită de presă “Regina Inimilor”. Divorțând, chiar daca ar fi rămas în viață, ea nu ar fi avut cum să devină regină. Trece un timp. Înflăcărarea se domolește, dar nu dispare. În 1997, Prințesa Diana a fost unul dintre cei propuși de revista Time pentru titlul de Omul Anului. În 1999, revista Time a numit-o “unul dintre cele 100 de persoane cele mai importante ale secolului 2”. În 2002, Diana a fost clasată pe locul al treilea în sondajul privind cele mai mari 100 personalități din Marea Britanie, realizat de BBC. Ea a devansat astfel Regina și alți monarhi britanici. În 2006, publicul japonez a clasat-o pe Prințesa Diana pe locul al doisprezecelea în Topul 100 cele mai importante persoane din istorie. Alegerile ei în materie de comunicare cu oamenii de rând, dar și implicarea socială activă, publică, au influențat monarhiile de pretutindeni. Reprezintă încă un subiect de interes. Și emoție.

TLC prezintă viaţa Prinţesei Diana într-un material special de trei ore. Programul va cuprinde imagini în exclusivitate, printre care și un interviu cu Andrew Morton, biograful ei, citate din cărţile acestuia, precum şi opinii despre moartea ei. Documentarul “Prințesa Diana: Tragedie sau trădare?” va fi difuzat pe TLC joi, 31 august, începând cu ora 21.00. Acesta promite inclusiv să exploreze câteva teorii ale conspiraţiei legate de moartea prințesei.

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *