Ce legătură e între fotbal și operă? Alice Minoiu și Cristi Preda, doi balerini de la Opera Națională București, au intrat în jocul copiilor de la Juventus Academy București și au realizat o coregrafie specială inspirată din celebrul gest pe care-l face Paulo Dybala, fotbalistul vedetă de la Juventus, de fiecare dată când înscrie un gol.

Balerinii au vrut să le trezească micilor fotbaliști interesul pentru artă și cultură.

„Atunci când vrei să transmiți un mesaj, trebuie să o faci cât mai pe înțelesul celor cărora te adresezi. Noi credem că este foarte important ca toți copiii să intre în contact cu arta și cultura”, este de părere Alice Minoiu, balerină la Opera Națională București.

Alice Minoiu - balerină la Opera Nationala Bucuresti
Alice Minoiu – balerină la Opera Nationala Bucuresti

Balerinul Cristi Preda de la Opera Națională București este microbist de când se știe

Juventus Academy București nu a fost aleasă din întâmplare. Balerinul Operei Naționale din București e microbist de mic și ține cu campioana Italiei, Juventus Torino.

„Chiar dacă, aparent, baletul și fotbalul nu au nimic în comun, să știți că, dimpotrivă, sunt foarte multe lucruri care ne leagă: disciplina, programele foarte stricte și, firește, bucuria și celebrarea unei reușite”, a declarat Cristi Preda.

Întâlnirea dintre balerini și micuții fotbaliști a avut loc la Casa de Balet, acolo unde copiii de la Juventus Academy București i-au vizitat pe artiști. La rândul lor, balerinii i-au provocat pe copii să se revadă în sala de spectacol, la Teatrul Național București, unde să vină, împreună cu părinții și antrenorii, la Gala de Balet „Carmen Sylva” (20 ianuarie 2020), eveniment dedicat Reginei Elisabeta a României și organizat de Alice Minoiu și Asociația Literati.

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, HotNews, Adevărul, Radio România Cultural, Newsweek, Şapte seri, Flawless.ro, Historia, OK! Magazine, News.ro.

Alice Minoiu și Cristi Preda - balerini de la Opera Națională București
Alice Minoiu și Cristi Preda – balerini la Opera Națională București

Vezi și: Mici plăceri, gustări sănătoase

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *