Toamna înseamnă relaxare și mai mult timp petrecut acasă, în tihnă și la căldură. Printre micile plăceri nu atât de perverse de care ne bucurăm acum se numără și lectura, un film bun, savurat pe îndelete lângă o gustare la fel de bună, muzica și starea de bine, acasă. Asta înseamnă însă mai mult timp petrecut înăuntru, mai puțină activitate fizică și mai multe șanse de a consuma alimente prea puțin sănătoase, însă care ne provoacă plăcere și confort. Se poate și cu mici plăceri și gustări sănătoase?

Probabil că ar trebui să fie o regulă în acest sens: cheia unei alimentații sănătoase, potrivite unui stl de viață echilibrat, nu este să renunțăm la micile noastre plăceri. Cea mai bună cale este să ne gândim la alternative la fel de bune, adică la gustări sănătoase, dar delicioase. Dar și să îndrăznim să ieșim ceva mai des din casă, măcar ocazional. Iată câteva idei:

Cafea delicioasă din cicoare

Ce poate fi mai potrivit într-o dimineață rece de toamnă decât o cafea aromată, savurată pe îndelete și demnă de o apariție pe Instagram. Cafeaua face însă echipă bună cu anumite neplăceri, atunci când este consumată excesiv sau la ore nepotrivite. Printre acestea se numără creșterea tensiunii arteriale și creșterea frecvenței respirației. Pentru a reduce cafeina din alimentația noastră, o putem înlocui cu o băutură naturală pe bază de cicoare. Aceasta poate fi consumată atât înainte de masă și astfel, previne indigestia și balonarea, cât și pe tot parcursul zilei înviorând mintea și psihicul.

Există multe variante disponibile pe piață și la o căutare pe Google. Printre ele se numără și Băutura ECO instant din cereale cu cicoare Meal Balance®, ideală pentru dimineți răcoroase în care îți dorești o băutură cu preparare rapidă.

O vizită la o galerie de artă

Toamna înseamnă pentru mulți dintre noi plăceri acasă, fie că vorbim despre gustări sănătoase sau nu, fie că vorbim despre experiențe numai bune de trăit acasă. Însă nimic nu ne împiedică să căutăm plăceri interioare ieșind din casă. O galerie de artă sau un nou muzeu se poate dovedi a fi tratamentul potrivit pentru o zi tristă de toamnă. Arta ne îndeamnă să ieșim din casă și din noi înșine, în căutarea frumuseții. Asta înseamnă un strop de efort fizic, cât trebuie pentru o plimbare de toamnă, dar și o vizită într-un loc care ne va ține departe și de frig și de mocirlă.

Te poți îmbogăți și tu vizitând galeriile de artă și muzeele din oraș. Iar dacă trăiești sau lucrezi în București, nu se poate fără o vizită la MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană al României) sau MARe (Muzeul de Artă Recentă).

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești memoria

O prăjitură delicioasă, fără zahăr

Zahărul a devenit indispensabil: îl consumăm în pâine, în alimentele altădată sărate, în cafea și băuturi răcoritoare. Se prea poate să facem exces de zahăr, chiar dacă nu ne dăm seama de asta. Iar asta poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, la favorizarea stresului și la creșterea în greutate. Ce facem însă dacă nu ne dorim să renunțăm complet la prăjituri? Putem folosi un înlocuitor, așa cum este Îndulcitorul ecologic pe bază de eritritol Meal Balance® ce poate fi folosit ca zahărul clasic la prepararea produselor de patiserie, la gătit, la prepararea de gustări sănătoase, pentru îndulcirea băuturilor sau pentru conservarea alimentelor.

Pachetul Healthy Break Meal Balance® de la Life Care® conține atât băutura pe bază de cicoare, cât și îndulcitorul.

Un strop de echilibru

Toamna ne îndeamnă la tihnă și acasă pentru că avem nevoie de echilibru: de căldură, atunci când e vremea răcoroasă, de tihnă, după o perioadă agitată. Acest echilibru reprezintă baza unei alimentații corecte și a unui stil de viață sănătos. Iar dacă nimic din toate cele de mai sus nu te-au convins să încerci alternativele sănătoase, când e vorba de gustări, există și variante de-a gata.

Poți descoperi și tu pe piață o serie de gustări sănătoase, care să te ajute să înlocuiești ciocolata sau covrigii savurați în grabă. Printre ele se numără și Batnul Vegan Proteic cu Cappucino Meal Balance® și cel cu boabe de cacao.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *