Universul rețelelor de socializare, dominat de jucători precum Facebook, Twitter, Instagram și TikTok are acum un nou competitor, care a explodat în popularite în 2022. Rețeaua anti-socială BeReal, revelația anului trecut în topul celor mai populare aplicații, promite accesul pe o platformă fără influenceri, urmăritori sau filtre.

Cele mai populare aplicații în 2022

Versiunea în limba engleză a publicației spaniole ElPais a realizat un top al celor mai populare aplicații descărcate de utilizatorii de telefoane mobile în 2022. Astfel, anul trecut a consolidat scăderea în popularitate a Facebook, creșterea TikTok și revelația BeReal. Faptul că aceasta din urmă a devenit aplicația iPhone a anului în Apple App Store, precum și alegerea utilizatorilor de Android, nu este o coincidență: a apărut ca o rețea antisocială atât de necesară, un răspuns la valul nesfârșit de poze și filtre de pe Instagram. Chiar și TikTok a încercat să urmeze tendința lui BeReal, lansând TikTok Now în septembrie. A oferit chiar și comisioane utilizatorilor pentru a-l descărca, în încercarea de a face față avansului de neoprit al concurentului său.

Cu toate acestea, în timp ce BeReal a ocupat primul loc în topurile din App Store și a fost desemnată cea mai bună aplicație a anului 2022, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul Google Play Store, unde cea mai bună aplicație în ansamblu a fost Dream by WOMBO, care poate crea imagini artistice cu ajutorul inteligenței artificiale. Cu toate acestea, BeReal rămâne totuși vedeta aplicațiilor în 2022.

Cele mai populare aplicații în 2022

Ce este aplicația BeReal

Aplicația BeReal le cere utilizatorilor săi să își facă două poze pe zi, la ore aleatorii, oriunde s-ar afla, pe care aplicația le anunță prin intermediul unor notificări. Sistemul este simplu: dacă tu postezi pozele făcute, nu vei putea nici fotografiile prietenilor tăi, făcute în exact același moment.

BeReal se mândrește cu faptul că platforma nu are nevoie de influenceri, din moment ce fotografiile realizate nu sunt regizate și înfățișează, cel puțin în teorie, ipostaze mai puțin flatante ale personajelor. Un contrast perfect cu Instagram, aplicație cunoscută pentru filtrele sale.

O altă diferență importantă este că utilizatorii BeReal nu se pot împrieteni cu persoane pe care nu le cunosc. În momentul instalării, aplicația „scanează” contactele din telefon, iar acestea devin, automat, prieteni. Dacă și ceilalți au instalat BeReal, desigur.

Screenshot din aplicația BeReal, revelația anului 2022

Cele mai populare aplicații pentru utilizatorii de iPhone

În ecosistemul iPhone, anul 2022 a fost dominat de serviciile de social media și de streaming: WhatsApp, TikTok, Instagram și Telegram s-au alăturat lui BeReal ca fiind cele mai descărcate platforme, în timp ce HBO Max, Netflix, Spotify și YouTube au fost preferatele utilizatorilor pentru a se bucura de seriale, filme, muzică și videoclipuri. Serviciile Google au fost, de asemenea, populare, în special Maps, motorul de căutare propriu-zis, Gmail și Drive.

După ce a făcut un bilanț al ultimelor 12 luni, Apple a recompensat diverși dezvoltatori pentru impactul cultural al aplicațiilor lor: de la una care urmărește să îi ajute pe utilizatori în ceea ce privește bunăstarea emoțională, ajutându-i să își identifice sentimentele, la o alta care oferă memento-uri, provocări și obiective pentru a-i încuraja pe utilizatori să bea apă pe parcursul zilei.

Google recompensează aplicațiile de wellness

Google a recompensat, de asemenea, câteva aplicații de wellness, precum The STIGMA, care urmărește să normalizeze conversațiile despre sănătatea mintală; Breathwrk, pentru exerciții de respirație; Recover Athletics, care se concentrează pe recuperarea sportivilor; DanceFitme, care oferă rutine de exerciții fizice; și Gym Log & Workouts.

În ceea ce privește jocurile, cel mai bun joc al anului, atât pentru Android, cât și pentru iOS, a fost Apex Legends Mobile – ales atât de utilizatori, cât și de companii – care prezintă universul clasic imersiv de bătălii, strategie și împușcături. De asemenea, Google a recunoscut Dislyte, un titlu de joc de rol mitologic urban, și Papers, Please pentru povestea sa distopică despre documente.

Printre cele mai descărcate jocuri pe iPhone s-au numărat Hay Day, Subway Surfers, Among Us!, Trivia Crack și Candy Crush Saga, precum și clasici precum Minecraft, Pou și Monopoly. Stumble Guys, un joc de eliminare multiplayer în care pot concura până la 32 de utilizatori, s-a dovedit, de asemenea, destul de popular, atât pentru iOS, cât și pentru Android. Și, în urma Cupei Mondiale, jocul oficial FIFA a intrat și el în topul descărcărilor din Google Play Store.

Vezi și: CE ALIMENTE AR TREBUI SĂ CONSUMI IARNA?

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *