Cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă? Iată o întrebare la care ajungem, invariabil, cu toţii. Se spune că vârsta este doar un număr, iar această afirmaţie este susţinută inclusiv de specialişti. Mai mult, în prezent, femeile rămân tinere şi frumoase până la vârste înaintate. Însă ca acest lucru să fie posibil este nevoie de grijă şi de preocupare şi din partea noastră. Fiecare etapă a vieţii aduce cu sine o serie de schimbări în aspectul fizic, iar acestea devin mai vizibile odată cu trecerea timpului. Aşadar, îngrijirea pielii trebuie începută la vârste tinere şi continuată cu perseverenţă până la sfârşitul vieţii. Doar aşa putem rămâne tinere şi frumoase inclusiv la senectute!

Cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă – reguli şi produse

Foarte multe persoane se întreabă dacă putem să ne îngrijim pielea respectând aceleaşi reguli şi folosind acelaşi tip de produse cosmetice pe tot parcursul vieţii. Răspunsul la această întrebare este evident: nu!

Haideţi să descoperim împreuna care sunt cele mai potrivite produse de îngrijire în funcţie de decada de viaţă în care ne aflam. Precizez de la început că, după vârsta de 40 de ani, produsele cosmetice trebuie asociate cu diferite terapii estetice non-invazive sau minim invazive, care să întregească efectul acestora.

Aşa cum ştim cu toţii deja procesul biologic de îmbătrânire începe încă de la vârsta de 18 ani. Aşadar, majoratul aduce după sine începerea vieţii de adult, dar şi îmbătrânirea biologică. Chiar dacă acum efectele îmbătrânirii sunt invizibile sau foarte puţin vizibile, cu timpul ele se cumulează şi încet-încet apar şi primele semne. De aceea este foarte important să aflăm cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă.

Îngrijirea pielii la vârsta de 20+ ani

Aceasta este considerată ca vârsta de aur a tinereţii noastre, aşa că îngrijirea pielii trebuie să fie una de rutină, care să cuprindă demachiere, aplicarea unei creme hidratante şi, desigur, continuarea tratamentului anti acneic acolo unde este cazul. Nu uitaţi de zona de contur a ochilor, de unde apar de obicei primele semne de îmbătrânire şi ridurile de expresie. Fotoprotecţia solară este esenţială pentru a preveni îmbătrânirea fotoindusă şi apariţia petelor inestetice.

Îngrijirea pielii la vârsta de 30+ ani

Când ne întrebăm cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă, trebuie să ştim că începând cu vârsta de 30 de ani, lucrurile încep să se complice puţin. Pe lângă curăţare şi hidratare, îşi fac intrarea cremele anti-rid, deosebit de eficiente fiind cele pe baza de retinol, aminoacizi şi vitamine. Aceste principii active previn apariţia ridurilor şi diminuează liniile fine care încep să apară.

Îngrijirea pielii la vârsta de 40+ ani

Începând cu această vârstă, producţia de colagen începe să scadă şi astfel atenţia noastră trebuie să se concentreze pe ingredientele care să ofere pielii fermitate. Intră în scenă acidul hialuronic, proteina-vedetă, cu o greutate moleculară diferită, care să poată acţiona atât la suprafaţă, cât şi în profunzimea pielii. Trebuie să fim atenţi şi la zona de contur a ochilor, pentru că acum apar cearcănele şi pungile, dar şi ridurile denumite generic „laba gâştei”. Utile pot fi serurile cu cofeina, peptide şi proteine, care previn apariţia ridurilor, hidratează şi drenează pungile.

Când vine vorba despre cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă, tot în jur de 40 de ani suntem sfătuiţi de către dermatologi să începem şi să apelăm la primele tratamente estetice non-invazive, adică la acele terapii revoluţionare şi cu efecte uimitoare. Putem începe cu injectarea toxinei botulinice (Botox, Vistabel) în jurul ochilor şi pe frunte, în câteva puncte foarte bine alese. Efectul este de întinerire şi de aspect odihnit al feţei. Acesta durează 4-6 luni, după care procedura se repetă. Toxina botulinică este bine tolerată de către toata lumea, indiferent de vârstă.

Un rol major îl au şi procedurile de Dermapen, PRP (terapia vampir), ambele în vogă printre marile vedete de la Hollywood şi de la noi. Cea din urmă presupune recoltarea de sânge propriu, separarea plasmei şi reinjectarea ei cu un cocktail de vitamine şi aminoacizi. Efectul este imediat şi complet, fără riscuri. Mezoterapia este o altă tehnică la care apelează multe persoane, femei şi bărbaţi. Aceasta presupune injectarea din loc in loc a substanţelor hidratante şi nutritive, special concepute, prin intemediul unui dispozitiv prevăzut cu o multitudine de ace foarte fine. Efectul de rapid, imediat şi tratamentul redă prospeţimea şi strălucirea pielii.

Îngrijirea pielii la vârsta de 50+ ani

Pielea poate rămâne tânără şi frumoasă inclusiv după 50 de ani, cu ajutorul produselor cosmetice asociate cu multitudinea de proceduri estetice enumerate mai sus.

Când vine vorba de cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă, după 50 de ani suntem sfătuiţi să demachiem bine fata, să aplicăm creme anti-rid adecvate tipului nostru de piele, să asigurăm o hidratare optimă şi să nu neglijăm fotoprotectţa solară. Începând cu această etapă a vieţii, ca urmare a anilor de expunere la soare, încep să apară frecvent petele pigmentare. Aplicarea cremelor depigmentante este esenţială în acest caz. Tot acum, pielea începe să se rideze accentuat, conturul feţei se modifică prin lăsarea obrajilor, iar ridurile naso-geniene se accentuează.

Refacerea volumetriei feţei cu ajutorul acidului hialuronic injectat este primordială. Astfel, corecţia se poate aplica atât feţei, cât şi decolteului şi gâtului. Mezoterapia este tehnica ce ajută foarte mult în această situaţie.

Rezultate foarte bune după vârsta de 50 de ani au dat şi cele câteva şedinţe efectuate cu ajutorul unui aparat numit Hi-Fu, pe bază de ultrasunete de intensitate diferită, care bombardează straturile profunde ale pielii şi stimulează producţia deficitară de colagen.

Concluzii

Aşadar, atunci când vine vorba despre cum ne îngrijim pielea în funcţie de vârstă, observăm că datorită unor tehnici inovatoare de tratament, femeile din zilele noastre arată mult mai tinere decât mamele şi bunicile lor în trecut. Ştiinţa a adus o contribuţie esenţiala şi în acest domeniu, iar noi ne putem bucura de rezultate vizibile.

Aș vrea să precizez că în acest articol m-am referit la procedurile cosmetice şi estetice care ne oferă un strop de frumuseţe, dar asta nu înseamnă că putem uita de stilul de viaţă sănătos, întregeşte frumuseţea exterioară. Un stil de viaţă frumos şi sănătos este la fel de important, dacă nu mai important.

Concluzia care se desprinde din acest articol este că putem fi tinere şi frumoase la orice vârstă. Efortul nu trebuie să fie prea mare, ci doar trebuie să facem alegeri inspirate şi documentate, să apelăm la sfatul specialiştilor ori de câte ori vrem să facem schimbări în viaţa noastră. Să nu uităm însă că frumuseţea exterioară vine adesea şi din interior!

Citeşte şi: FOREO…

Citeşte şi: Cum îngrijim…

Beauty & Make-up How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *