Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, dar asta nu înseamnă că nu poţi profita de ele pentru a face cumpărături, ori pentru a alege cele mai frumoase daruri. Pentru că ştim că nu e deloc uşor să alegi parfumurile potrivite pentru persoanele potrivite, ne-am propus să scriem un ghid util care să te ajute să alegi cadouri de Crăciun pentru el şi ea, adică parfumuri şi cărţi ideale iarna. Mai mult, pentru a ne asigura că alegi cadourile potrivite, am decis să facem o selecţie a parfumurilor nu după brand, miros sau reclamă, ci după personalitatea persoanei respective.

Cadouri de Crăciun pentru el şi ea: ce trebuie să ştii

Când vine vorba de alegerea unui parfum pe care urmează să-l dăruim, cel mai important aspect de care trebuie să ţinem cont este personalitatea persoanei pentru care îl alegem. Un parfum clasic, floral, elegant va fi iubit de o doamnă aşijderea, în timp ce o personalitate puternică şi atipică îl va considera, probabil, plictisitor. De asemenea, un bărbat care poartă aproape zilnic costum va aprecia un parfum elegant, în timp ce un iubitor al sporturilor extreme ar putea fi dezamăgit de alegere. De aceea, am decis să vă propunem 7 parfumuri diferite, pentru personalităţi la fel de diferite.

Photo by Mel Poole on Unsplash

Pentru femeia puternică şi neconvenţională

Aura de la Mugler este parfumul ideal pentru o femeie puternică şi neconvenţională. Ca mai toate parfumurile de la Mugler, Aura este o alegere diferită, deloc subtilă, dar foarte frumoasă. Aroma se deschide cu note de vârf de rubarbă şi bergamotă, are o inimă de note verzi, floare de portocal, ylang-ylang şi pere zemoase şi note de bază de vanilie, note lemnoase, note ambrate, de lemn de santal şi cumarină. Efectul total este verde, vanilat şi mentolat. Aura este un parfum puternic şi atipic, potrivit doar unei doamne la fel de speciale ca el.

Dacă vrei să alegi cadouri de Crăciun pentru el şi pentru ea, nu uita că Aura este un parfum greu de dăruit, potrivit doar unei personalităţi puternice şi unei femei care adoră alte creaţii Mugler: Angel, Alien sau Womanity, de exemplu.

Photo by Jernej Graj on Unsplash

Pentru femeia romantică, cu o latură întunecată

Black Perfecto by La Petite Robe Noir de la Guerlain este un parfum clasic, dar modern, potrivit unei femei romantice cu o latură întunecată. Parfumul se deschide cu note de apă de trandafiri, are o inimă formată din note de trandafiri şi migdale, cu accente de trandafiri roşii şi note de bază de pielărie, ceai negru şi mosc negru. Dacă accentele de trandafir îl fac ideal pentru o doamnă romantică, pielăria îi dă o notă de rock&roll, fiind potrivit unei femei care iubeşte jachetele de piele, ascultă muzică rock sau citeşte romane gotice.

Când vine vorba de cadouri de Crăciun pentru el şi pentru ea, Black Perfecto by La Petite Robe Noir de la Guerlain este varianta ideală pentru o doamnă care adoră parfumurile florale şi trandafirii, dar care este capabilă să aprecieze şi frumuseţea întunecată a lucrurilor simple.

Pentru femeia elegantă şi mereu strălucitoare

Diamond de la Mysu este un parfum puternic, elegant şi strălucitor, similar cu unul foarte cunoscut, adică Good Girl Gone Bad de la Kilian. Parfumul se deschide cu note de osmanthus, iasomie şi trandafir de mai (Rosa centifolia) şi are o inimă care bate în note de tuberoze şi narcise. La baza parfumului stau note de ambră şi cedru, iar efectul total este floral, strălucitor şi foarte elegant. Florile de osmanthus aduc accente fructate compoziţiei, de caise bine pârguite, în timp ce trandafirii şi florile albe transformă compoziţia într-una clasică şi elegantă.

Diamond de la Mysu este un parfum fermecător, foarte asemănător cu originalul Kilian, dar cu un preţ foarte convenabil. În plus, ambalajul este unul clasic şi elegant, adică cutia şi sticla îl fac o variantă foarte potrivită drept cadou.

Pentru femeia care iubeşte călătoriile

A Girl in Capri de la Lanvin este un parfum fascinant, despre care am mai scris şi vom mai scrie, probabil. El se deschide cu note de lămâie Primafiore, bergamotă și piper roz, iar notele de mijloc sunt marine şi de floare de grepfrut. La bază găsim note lemnoase cu accent marin, ambră și mosc alb. A Girl in Capri este un parfum citric, vesel, dar foarte elegant, potrivit oricui iubeşte călătoriile, dar şi oricui are nevoie de un strop de veselie la finalul celui de-al doilea an marcat de o criză mondială.

Când vine vorba de cadouri de Crăciun pentru el şi ea, recomandăm A Girl in Capri de la Lanvin drept cadou pentru o doamnă feminină care iubeşte călătoriile, plajele mediteraneene şi tot ce înseamnă dolce far niente.

Pentru bărbatul elegant şi natural

Platinum Egoiste de la Chanel poate fi un cadou ideal pentru un domn de o eleganţă simplă şi naturală, adică pentru acela care poate trece uşor de la costum la blugi, fără a sacrifica factorul de wow din ecuaţie. Parfumul se deschide cu note de lavandă, rozmarin, neroli şi portocală amară, iar notele de mijloc sunt de muşcată, salvie, galbanum şi iasomie. În bază găsim lichen, vetiver, cedru, lemn de santal şi ambră. Un parfum tipic Chanel, clasic, elegant şi aromatic, însă atemporal şi chiar modern.

Un parfum versatil, uşor de purtat şi foarte elegant, Platinum Egoiste de la Chanel poate fi un cadou extrem de frumos pentru orice domn care apreciază simplitatea, naturaleţea şi eleganţa în orice situaţie. În plus, acest parfum stă bine la persistenţă şi siaj, fără a deranja însă.

Pentru bărbatul puternic şi activ

Wanderer de la Ajmal este un parfum ideal pentru un bărbat care nu se teme să-şi afişeze masculinitatea, pentru un iubitor al sporturilor extreme, dar şi pentru un domn puternic şi activ. Parfumul se deschide cu note de citrice, iar notele de mijloc sunt florale cu accente uşor fructate – frezii, lăcrămioare şi un uşor iz de fructe exotice. Notele de bază sunt de mosc, piele, cedru şi ambră, iar efectul este unul clasic, de barber shop, care aminteşte de celebrul Aventus.

Dacă eşti în căutare de cadouri de Crăciun pentru el şi ea, îţi recomandăm Wanderer de la Ajmal drept cadou pentru un bărbat care apreciază parfumurile citrice de altădată, care nu se teme niciodată să-şi afişeze masculinitatea.

Pentru el, dar şi pentru ea

Aegean Sea Salt&Citrus de la Theodoros Kalotinis reuşeşte să fie un parfum unisex perfect, ideal pentru a fi oferit cadou atât doamnelor care iubesc citricele, marea şi plajele însorite, cât şi domnilor cu aceleaşi pasiuni. Parfumul se deschide cu note de grepfrut, are o inimă de citrice şi lămâie şi sare care aminteşte de briza mării, în bază. Simplu, elegant şi foarte frumos, Aegean Sea Salt&Citrus aminteşte de plimbările pe malul Mării Egee, de insulele greceşti de la Marea Mediterană, de vară, de bine şi de frumos. Este un parfum ideal pentru oricine iubeşte vara, libertatea şi bucuria de a privi marea.

Află mai multe despre parfumurile Theodoros Kalotinis AICI!

Atunci când eşti în căutarea unui cadou special, ideal atât pentru ea, cât şi pentru el, Aegean Sea Salt&Citrus de la Theodoros Kalotinis se poate dovedi a fi cea mai bună alegere. Dacă vrei să personalizezi această alegere, o poţi face adăugând lângă acest parfum o carte superbă, aşa cum am arătat în video.

Ce cărţi să adaugi parfumului pe care îl faci cadou

Nu putem vorbi despre cadouri de Crăciun pentru el şi pentru ea fără să vorbim despre cărţi. Pentru doamne, recomandăm Eleganța ariciului, un roman cu accente psihologice şi filosofice ideal pentru stare de bine, scris de Muriel Barbery. Pentru domni, recomandăm Jurnalul unui geniu de Salvador Dali, o lectură genială, la masculin, din care lipseşte poate modestia, dar nu şi inteligenţa.

Indiferent ce parfum alegi să faci cadou de Crăciun, nu uita că acesta trebuie să fie ales în funcţie de preferinţele, dar şi de personalitatea purtătorului. Dacă adaugi şi o carte ideală pentru starea de bine, suntem siguri că vei putea spune “Sărbători fericite!” atunci când dăruieşti cel mai frumos cadou.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *