Meniul de Crăciun este important în orice familie şi, chiar dacă tradiţionalele sarmale şi cozonacul sunt vedetele lui, şi aperitivele sunt foarte importante. Timpul nu ne permite însă mereu să creăm cele mai complexe aperitive, iar de clasica Salată de boeuf mulţi dintre noi ne-am săturat deja. De aceea, noi vă prezentăm o serie de idei simple de aperitive de Crăciun rapid şi uşor de preparat.

Imagine de Michael Sylvester de la Pixabay

Ouă umplute

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • maioneză
  • oţet de mere
  • muştar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ouăle umplute sunt, probabil, cele mai faine şi mai uşor de preparat aperitive de Crăciun! Fierbe ouăle timp de 9 minute, până când sunt tari şi perfecte de utilizat. Taie-le pe jumătate şi îndepărtează gălbenuşurile. Pune toate gălbenuşurile într-un castron şi zdrobeşte-le bine cu furculiţa. Amestecă-le cu o lingură de maioneză, un pic de oţet, o lingură de muştar, sare şi piper după gust. După ce crema devine omogenă, umple fiecare jumătate de ou cu cremă şi serveşte-le pe un platou.

Sfat: Foloseşte frunze de pătrunjel, gogoşari muraţi sau pudră de boia pentru a orna ouăle.

Chifteluţe de brânză cu bacon

Ingrediente:

  • 250 g cremă de brânză
  • 50 g de gorgonzola
  • 200 g bacon feliat

Mod de preparare:

Dacă vrei să te bucuri de altfel de aperitive de Crăciun, chifteluţele de brânză cu gorgonzola şi bacon reprezintă varianta ideală! Taie jumătate din cantitatea de bacon feliat cubuleţe şi pune-le deoparte. Amestecă crema de brânză şi brânza gorgonzola folosind mixerul sau robotul de bucătărie, până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă cubuleţele de bacon în compoziţie şi amestecă. Foloseşte compoziţia pentru a forma chifteluţe rotunde, de tip perişoare. Taie restul de bacon pe lungime şi „îmbracă” fiecare chifteluţă în fâşii de bacon.

Sfat: În loc de bacon, poţi folosi fistic măcinat pentru a decora fiecare chifteluţă.

Bruschette cu mozzarella

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocat sau mărunţit
  • 6-8 roşii cherry, tocate cubuleţe
  • o linguriţă de busuioc proaspăt, tocat fin
  • un sfert de ceapă, tocată fin
  • jumătate de bucată de mozzarella, tocată cubuleţe
  • sare şi piper după gust
  • felii de pâine sau baghetă

Mod de preparare:

Nu putem vorbi despre aperitive de Crăciun fără a aduce în discuţie bruschettele! Într-o tigaie pentru clătite, încălzeşte uleiul de măsline şi adaugă usturoiul. Într-un bol, amestecă roşiile tocate, ceapa tocată, busuiocul şi mozzarella. Adaugă sare şi piper. Adaugă uleiul aromatizat cu usturoi în acelaşi bol, având grijă să păstrezi puţin şi în tigaie, pentru a prăji feliile de pâine. Pune tigaia pe foc, creşte focul şi prăjeşte puţin feliile de pâine. Cu grijă, pune pe fiecare felie un pic din amestecul din bol.

Sfat: Pentru un plus de savoare, ornează fiecare bruschetta cu o dâră de oţet balsamic.

Citeşte şi: Reţetă…

Citeşte şi: Pâine de…

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *