Ginul este una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate băuturi alcoolice spirtoase, iar istoria lui este foarte veche. Încă din secolul al XXI-lea, călugării din Ordinul Benedictinilor distilau o băutură pe nume jenever în apropiere de Salermo. Zona din sudul Italiei era nu doar foarte frumoasă, ci şi bogată în ienupăr, iar această plantă i-a inspirat pe călugări să creeze minunata băutură care va deveni strămoşul ginului. Dacă istoria acestei băuturi savuroase începe natural şi autentic, este bine să ştii că astăzi un pahar de gin te poate ajuta să evadezi din convenţional.

În ciuda popularităţii lui, puţini sunt cei care ştiu că ginul poate fi băut şi altfel decât sec sau parte a celebrului cocktail Gin Tonic. De fapt, ginul este o băutură perfectă şi în sezonul rece, când poate fi savurat într-un mod cu totul special, cald şi aromat. Hendrick’s Hot Spiced Apple este o reţetă de gin cald foarte aromată, care te poate ajuta şi pe tine să te încălzeşti în zilele răcoroase de toamnă. În plus, este foarte uşor de preparat şi numai bun de savurat alături de oamenii dragi, chiar în confortul propriei case. Mai mult, te va ajuta să evadezi din convenţional.

Reţeta Hendrick’s Hot Spiced Apple

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara această băutură ideală pentru serile reci de toamnă: 750 ml suc de mere, mirodenii – adică 2 cuişoare, 2 seminţe de cardamom pisate, 2 seminţe de ienupăr, 2 steluţe de anason şi un pic de nucşoară rasă, ingredientul principal – 150 ml Hendrick’s Gin.

Pentru a prepara băutura, trebuie să încălzeşti sucul de mere şi mirodeniile la o temperatură de până la 70 grade Celsius, preferabil într-un ibric. Apoi, trebuie să opreşti focul, să adaugi ginul şi praful de nucşoară. Băutura se amestecă delicat, se strecoară şi se serveşte apoi într-o ceaşcă de ceai.

Some people like to dive right in

Can you imagine that?

And flap about in bathtub gin

Can you imagine that?

Can You Imagine That, Mary Poppins Returns

Ginul, o băutură neconvenţională

De-a lungul istoriei sale lungi şi fermecătoare, ginul a fost mereu o băutură alcoolică neconvenţională, ba chiar revoluţionară. În coloniile britanice de la tropice, ginul era folosit pentru a masca aroma amară a chininei, singurul tratament eficient împotriva malariei la acea vreme. Chinina era dizolvată în apă carbogazoasă pentru a transforma amestecul în apă tonică, iar adăugând gin acestui amestec a apărut cocktailul Gin Tonic, atât de iubit şi în zilele noastre.

Deşi apa tonică din ziua de astăzi conține doar urme extrem de mici de chinină, pentru aroma caracteristică, este important să ştii că ginul tonic a apărut ca un mod original de a îmbunătăţi un medicament. Bathtub gin sau „ginul preparat în cadă” este, probabil, şi cel mai cunoscut tip de gin neconvenţional. Acesta era produs în secret în America din perioada prohibiţiei şi distribuit ulterior către localurile clandestine. Datorită producției relativ simple, ginul a devenit atunci o băutură extrem de populară în SUA şi stă şi astăzi la baza multor băuturi mixte, aşa cum este martini.

Hendrick’s Gin sărbătoreşte istoria neconvenţională a ginului

Hendrick’s Gin şi-a propus să celebreze istoria neconvenţională a ginului în cele mai neaşteptate moduri. Dacă unul dintre acestea este reţeta originală de mai sus, altul a fost campania de anul acesta, Hendrick’s Unusual – Evadează din convențional și poți câștiga premii neașteptate. Aceasta a fost încununată de o experiență memorabilă, un zbor cu balonul ȋn Parcul Herăstrău.

O călătorie memorabilă cu balonul, o cină savuroasă ȋn compania unui pahar de Hendrick’s Gin, ȋntr-o locaţie premium modernă şi o bună oportunitate de a cunoaşte oameni noi şi a ȋmpărtăşi cu ei o experinţă unică: aşa a marcat Alexandrion Group finalul campaniei digitale de vară. În octombrie, balonul cu aer cald sosit ȋn România din Croaţia, denumit simbolic “A Most Unusual Balloon”, creat ȋn armonie deplină cu conceptul campaniei, i-a purtat pe marii câştigători ȋntr-un zbor inedit prin Parcul Herăstrău, de unde au putut admira peisaje ȋncântătoare şi apusul de soare cu tuşe cromatice spectaculoase.

Vă scriu pentru a vă mulţumi pentru această seară. A fost o experienţă plăcută care sigur va rămâne o amintire frumoasă. Abia aştept viitoarele campanii,” a spus unul dintre câştigătorii marilor premii, ȋntr-un mesaj transmis către Alexandrion Group.

How to...

3 Replies to “Reţetă Hendrick’s Gin: cum să savurezi un pahar de gin în timp ce evadezi din convenţional”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *