Mulți o cunosc pe Andreea Corb drept @andreeacorb, influencerul cu cel mai mare cont de food-cooking de pe TikTok România. Puțini știu însă că Andreea este mult mai mult de atât, că este o tânără talentată și activă, studentă la Drept, la Universitatea Babeș-Bolyai. Când nu învață, petrece mult timp în bucătărie, singură sau alături de mama sa. „E vai de bucătăria noastra! Când mergem ambele să facem mâncare, gătim tot ce ne trece prin cap, încercam toate nebuniile,” spune ea.

În puținul timp rămas, Andreea merge la sală, citește sau interacționează cu urmăritorii ei. Pentru că este un om frumos, cu rețete culinare, dar și cu rețete de lifestyle, vă invităm să o descoperiți pe Andreea Corb într-un nou interviu flawless.

Deși ai doar 19 ani, știu că ai reușit să dezvolți cel mai mare cont de food-cooking de pe TikTok România. Care e secretul tău?

Nu există un secret sau o rețetă a succesului. Eu am spus-o mereu și am să continui să spun asta: munca și perseverența sunt singurele elemente care te pot duce departe. Da, poți să fii talentat, dar, dacă nu depui efortul necesar, nu vei reuși. Am ajuns să cunosc atâția bucătari care au ani de experiență în spate, dar care mă întreabă cum pot să ajungă și ei la nivelul meu pe rețelele de socializare. Eu sunt o tânără pasionată de gătit care înțelege mentalitatea utilizatorilor de pe social media. De fiecare dată când urmează să fac ceva nou, îmi pun următoarea întrebare: “Ce ar vrea să vadă urmăritorii mei?”

Totul e mai simplu când există pasiune, mai ales pe social media. Spune-mi însă care sunt aspectele mai practice din jobul unui content creator.

Jobul de content creator are foarte multe avantaje, dar eu aș spune că cele mai practice sunt oportunitățile care vin cu acest job. Eu cred că oamenii cu care ne petrecem timpul ne definesc pe noi ca persoane, iar de când sunt în lumea social media, am reușit să cunosc foarte mulți oameni de succes, fapt care mă bucură, deoarece am multe de învățat de la ei. Bineînțeles că trebuie să menționez și faptul că datorită acestui job pot să fac ceea ce îmi place și să fiu plătită în același timp. Un avantaj major este și faptul că pot sa îmi gestionez timpul exact cum vreau eu, ceea ce mă ajută foarte mult.

Dacă ar fi să alegi 3 feluri de mâncare preferate, care ar fi acelea și de ce?

Am mereu același răspuns la această întrebare: nu pot să aleg, îmi plac toate pentru că sunt o mâncăcioasă. De la eclere cu vanilie, amandine, torturi, până la orice fel de preparat din carne, paste, ciorbe, îmi lasă gura apă doar când ma gandesc.

Când vine vorba de bucătării straine, crezi că e important să experimentăm și să ne bucurăm de ideile și de influențele altor culturi sau cea mai bună mâncare e „ca la mama acasă”?

Eu sunt foarte deschisă când vine vorba de influențe din alte culturi, chiar nu cred că are vreun rost să ne închidem în propria cultură și să nu experimentăm din frumusețea altor țări. Normal că nimic nu se compară cu “mâncarea ca la mama acasă” , dar asta nu înseamnă că nu putem aprecia și alte mâncăruri. Personal, mi se pare fascinant să vad cât de diferite sunt abordările bucătarilor din intreaga lume. Un fel de mâncare poate să fie la bază compus din aceleași ingrediente, dar rezultatul final poate să fie cu totul altceva dacă, de exemplu, te duci cu gândul la Asia, iar mai apoi la Europa.

Citește și: Leoo Dumitru…

Când faci ceea ce te pasionează, nu mai contează cât de mult muncești.

Andreea Corb

Știu că ești activă și pe Instagram. Ce platformă social media îți place mai mult și de ce?

Chiar dacă am postat primele videoclipuri de gătit pe Instagram, în urmă cu 2 ani, de pe @andreeacorb, aplicația mea preferată este TikTok. Pe Instagram, totul trebuie să fie implecabil și, până la urmă, ireal. Pe TikTok, fiecare persoană filmează casual: azi în halat, mâine în rochie. Nu e atât de multă presiune ca să arăți impecabil. De aceea, utilizatorii văd TikTok-ul ca pe o rețea socială mult mai primitoare. Sincer, cred că din cauza faptului că Instagramul este exigent la nivelul conținutului, nu are atât de mult loc pentru creativitate. TikTok-ul este locul perfect în care fiecare poate să își exprime creativitatea în felul lui propriu.

Care sunt diferențele între TikTok și Instagram la capitolul creație?

TikTok este o aplicație mai complexă, deoarece are o multitudine de efecte și de filtre pe care le poți folosi, dar nu mă refer la filtre de culoare, ca pe Instagram. Pe TikTok, poți să adaugi efecte de cutremur, măști, să dublezi persoanele din video etc. Se aseamănă cu o aplicație de editat videoclipuri, pe când Instagramul este mult mai restrâns în acest sens. Procesul de creație este mult mai usor de realizat pe TikTok, dar se pare că și Instagramul se îndreaptă într-o direcție similară, fapt care reiese din update-urile recente, în care se evidențiază secțiunea de “Reels”.

Îmi doresc din tot sufletul să ajung un avocat de succes, dar în același timp trebuie să ascult și ce îmi spune inima.

Andreea Corb

Cum se împacă o viitoare carieră în Drept cu pasiunea pentru gătit și social media?

În viziunea mea, viitoarea carieră în Drept o să mă ajute să îmi pot finanța visul de a avea un lanț de restaurante în toată lumea. Nu aș putea renunța la una dintre cele două, deoarece ambele îmi aduc fericire, și sunt pasionată în egală măsură de ele. Îmi doresc din tot sufletul să ajung un avocat de succes, dar în același timp trebuie să ascult și ce îmi spune inima.

Un alt aspect important ar fi faptul că am crescut într-o familie în care educația este cea mai de preț, iar subclasate sunt pasiunile. Totuși, am realizat că pentru a le avea pe amândouă trebuie să lucrezi mai mult decât toată lumea și tocmai de aceea prefer să mă trezesc prima dimineața și să mă pun pe treabă. Când faci ceea ce te pasionează, nu mai contează cât de mult muncești, deoarece astfel îți garantezi fericirea.

Ce îți dorești să se întâmple anul acesta și de ce?

Lăsând la o parte toate glumele cu 2020, pentru mine a fost cel mai bun an din toate punctele de vedere și mi-am propus ca în 2021 să pot ajunge la un alt nivel, și mai ridicat, pe Tiktok. Asta înseamnă să ajung la cel puțin 1 milion de urmăritori, să îmi cresc comunitatea și pe canalul de YouTube și chiar să colaborez la nivel internațional. Îmi doresc să se încheie anul universitar cu bine și, eventual, din toamnă, să mergem fizic la facultate. 

Citește și: Ana Gum…

Fun & Games

2 Replies to “Andreea Corb: Mi-am propus să ajung la cel puțin 1 milion de urmăritori pe TikTok”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *