DJ-ul și producătorul român Alex Parker s-a reîntors de curând în România și a stat de vorbă cu noi despre pasiunea sa pentru muzică, experiența pandemiei și diferențele S.U.A. și România. Chiar dacă s-a văzut nevoit să amâne visul său american pe perioada pandemiei, Alex Parker rămâne optimist și spune că ce-i mai bun de-abia acum urmează. Vă invităm să citiți un nou interviu flawless cu Alex Parker, un artist care studiază pianul de la 6 ani, a debutat cu single-ul Tropical Sun, la care a lucrat alaturi de Marius Moga și a mixat, în premieră mondială, pe o turbină din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, la 100 m înălțime.

Știu că pasiunea ta pentru muzică a început din fragedă copilărie. Cum percepe muzica cineva care studiază pianul de la 6 ani?

Am dezvoltat un mod suplimentar de a asculta muzică față de un ascultător obișnuit. În momentul în care aud o piesă, o pot deconstrui atât din punct de vedere al producției, cât și al modului în care a fost scrisă. Pot simți referințele și sursele de inspirație foarte ușor. În același timp, mă pot detașa și pot interpreta produsul ca un întreg. În general, dacă o piesă este foarte bună, trec dincolo de ascultarea analitică și, pur și simplu, o pot simți ca o stare.

Ce muzică ascultai în copilărie, în timpul liber și ce muzică asculți acum?

Cultura muzicală pe care am acumulat-o de-a lungul anilor este foarte vastă și nu pot spune că am fost vreodată prizonier într-un gen. Am avut și eu etapa de rocker & emo kid, specifică perioadei Linkin Park, însă pe iPod am avut în același timp și piese dance sau evergreen-uri ’70 & ’80. Cred că cel mai mare rău pe care ți-l poți face este să te limitezi, iar asta, în muzică, este o problemă pentru mulți oameni. În momentul de față ascult foarte mult topul Billboard 100, iar pentru plăcerea mea oscilez între noul val de Trap/Punk din State și Yacht-Rock-ul din anii 80’. Și la sală ascult Tech House, ajută destul de mult.

Citește și: Nalani…

Ai și „plăceri muzicale vinovate” sau ești fidel unor genuri și stiluri muzicale?

După cum spuneam, nu sunt prizonier în vreun gen. Sunt un om cât de poate de asumat și vertical, așa că nu pot spune că un anumit gen este o plăcere “vinovată”. I’ll always be true to myself. 🙂

Știu că ai mixat, în premieră mondială, pe o turbină din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, la 100 m înălțime. Povestește-mi despre această experiență.

Venind din partea Neversea propunerea, am considerat că poate fi un pas în a mă apropria de dorința mea de a mixa pe main stage la Untold. Am înțeles riscurile implicate și totodată mesajul pe care voiam să-l transmitem prin această mișcare. Am acceptat imediat și nu m-am gândit o secundă să dau înapoi. Au fost luate măsuri de precauție și totul a decurs foarte safe. Cât despre senzația de a fi acolo, la înălțime, aceasta nu poate fi descrisă în cuvinte, a fost pur și simplu un vibe. 😉

Ai mixat la Neversea și Untold, două festivaluri de care ne este tare dor. Spune-mi care este experiența pe care speri să o trăiești pe scenă în curând.

Experiența Untold a fost breathtaking. Efectiv am umplut stadionul, lucru de care sunt foarte mândru, întrucât am mixat destul de devreme. Când se va repeta această experiență, îmi doresc să fie noapte și să am un show complet, în care să performez live, cu sintetizatoare și instrumente muzicale, împreună cu artiștii cu care am piesele, înconjurat de dansatori și cu multe efecte speciale. Similar unei experiențe Armin Only.

Sunt un suflet sălbatic și îmi alimentez viziunea și inspirația din călătorii și cunoașterea permanentă a unor oameni noi.

Alex Parker

Cum ai trăit perioada de izolare și restricțiile care au urmat și ce ai descoperit în acest timp?

A fost o perioadă foarte urâtă din punct de vedere emoțional. Pandemia m-a forțat să mă întorc în România și mi-a dat peste cap The American Dream. Pe de altă parte, s-au întâmplat foarte multe lucruri care mi-au avansat cariera, mi-am cumpărat mașina visurilor mele, am compus mai multă muzică decât oricând. Însă sunt un suflet sălbatic și îmi alimentez viziunea și inspirația din călătorii și cunoașterea permanentă a unor oameni noi. Per total este un feeling neutru, întrucât am avansat foarte mult pe partea profesională, dar spiritual și emoțional am mers în jos. However, the best is yet to come! 🙂

Citește și: Holy Molly…

Ai colaborat cu Alexandra Stan, Misha Miller, Antonia și mulți alții. Cu cine speri să colaborezi pe viitor?

Voi începe colaborările internaționale în scurt timp. Lista este foarte mare, deoarece suntem contemporani cu enorm de mulți oameni talentați, cu care simt că rezonez. Ar fi o listă prea lungă, așa că voi nota câteva nume care îmi vin în această secundă în minte: Skrillex, Calvin Harris, Charlie Puth, Lil Naz X, Justin Bieber, Grimes, SZA, Chris Lake, Becky Hill, Ellie Goulding, Disclosure, MO, Lizzo, The Weeknd etc.

Timpul este cea mai importantă resursă de care dispun.

Alex Parker

Revista online www.flawless.ro este dedicată viciilor noastre cotidiene, fie ele cafea, dulciuri sau alte delicii, sau lectură, muzică, filme. Care sunt micile tale vicii?

Timpul este cea mai importantă resursă de care dispun. Încerc, pe cât posibil, să nu îmi bat joc de el. Posibil ca singurul meu viciu să fie driftingul.

Ce tip de artă te inspiră și ce faci atunci când nu știi ce să faci?

În work-ethic-ul meu aplic first principles. Mă pasionează foarte mult arta de pionierat. În muzică, de la Elvis și Beatles, care au inventat rock-ul, la James Brown, The Isley Brothers, Kool & The Gang, care au revoluționat funk-ul. Și lista poate continua. La fel și în pop-art și cinematografie, unde am mereu input când vine vorba de artwork-uri și videoclipuri.

Statele Unite sau România? De ce?

Statele Unite, pentru că de acolo se dă ora exactă în muzică. Pe de altă parte, în România voi activa ca investitor pe piața de imobiliare. Mi se pare că în acest sector este mult mai ușor să te dezvolți față de birocrația americană.

Lifestyle & Leisure

One reply to “Alex Parker: The best is yet to come! – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.