În spatele canalului de YouTube Parfumului35 se află Adina Mocanu sau, pe numele din buletin Mirela Adina Mocanu. Adina ne-a mărturisit că înainte de căsătorie o chema Pană şi că are un prieten bun care îi spune, în glumă, “Feather”.

“Îmi place să cred despre mine că am studiat atunci când trebuia,” spune Adina. “Eram de mică destul de studioasă şi competitivă şi imi pare rău, cumva, că nu am făcut şi mai multă şcoală. Am terminat un master la facultatea de Biologie din Bucureşti. Aş putea spune despre mine că sunt Neurobiolog, pentru ca asta era specializarea masterului. Cu toate astea, în general, sunt pasionată de tot ce ţine de biologie, genetică, viaţă şi mediu.”

Noi am stat de vorbă cu Adina despre canalul ei de YouTube, dar şi despre tot ce înseamnă pasiunea pentru parfumuri. Am vorbit şi despre lucrurile faine pe care şi le doreşte în viitor, dar şi despre alte pasiuni din prezent. Vă invităm să citiţi un nou interviu flawless, de data asta cu Adina Mocanu – neurobiolog şi om frumos, care ştie să creeze la fel de frumos, pe Parfumului35.

Spune-mi câteva detalii despre tine, la nivel profesional şi personal. Care sunt pasiunile tale?

Profesional vorbind, abia acum simt că mi-am găsit o cale de urmat în carieră. În prezent, lucrez la o corporaţie în securitate IT. Nu sunt nicidecum IT-ist, ci mă ocup de politici. E multă muncă de căutare şi asta îmi place mult. În trecut, am lucrat tot în compliance şi audit, însă primul meu loc de muncă a fost ca reprezentant medical la o mică companie românească. Acolo mi-am dat seama că îmi place mult să vorbesc.

Şi uite aşa aducem în discuţie pasiunile. Pasiunea mea cea mai mare este vorba. Îmi place tare mult să ţin discursuri, să vorbesc. Chiar să ţin prelegeri şi predici în faţa multor oameni. Îmi place, în acelaşi timp, să îmi susţin punctele de vedere şi să port discuţii în contradictoriu. Chiar îmi amintesc că, la finalul liceului, un coleg mi-a scris în albumul de final de an că cel mai mult apreciază la mine că, dacă cred ceva, aş fi în stare să merg până în pânzele albe să îmi susţin punctul de vedere.

O altă mare pasiune este scrisul. Sunt seri în care, după ce adoarme toată lumea, cobor în birou şi aştern gânduri. Uneori, le împărtăşesc cu prietenii, însă alteori sunt atât de apropriate sufletului meu încât simt că nu m-ar întelege nimeni.

Adina Mocanu

În afară de asta, trebuie să spun că îmi plac pisicile. Acum, pe lângă cele două pisici, mai avem în familie şi un căţel.

Cu toate că din ce am spus mai sus ar putea părea că sunt un om extrovertit şi chiar extrem de sociabil, adevărul este exact opusul. Mie îmi place cel mai mult să petrec timp cu mine. Îmi place să mă plimb singură, îmi place liniştea şi singurătatea, în general. Sunt, deci, un introvert care, după o petrecere cu mai mulţi oameni, simte nevoia să se regăsească pe sine la un ceai cald sau, dacă e decembrie, la un pahar de whiskey.

Când şi cum a început pasiunea ta pentru arome şi parfumuri?

Pasiunea pentru miros în general a venit când eram destul de mică. Am petrecut mult timp în Oltenia, la bunicii mei şi, pe timp de vară, mă plimbam des pe dealuri pe-acolo. Într-o zi de vară, cam pe la ora 9.00-10.00 dimineaţa, împreună cu alţi câţiva copii, am hotărât să facem un picnic. Interesant este că eram aşa, de capul nostru şi am coborât lângă pârâul din sat, l-am traversat şi ne-am dus, pe deal. Aici apare amintirea primordială cu perfecţiunea mirosului, pentru mine. Când m-am aşezat pe iarba aceea de pe deal, am simţit roua de vară, combinată cu mirosul de iarbă şi lămâiţa. Era un miros de la nişte flori minuscule, albe, ale cărei frunze, dacă le strângeai între degete, emanau un miros de lămâie, combinat cu ceva verde. Acela este, pentru mine, mirosul copilăriei şi al libertăţii. L-am resimţit un pic într-un parfum de la Guerlain – Aqua Allegoria Mandarine Basilic.

Mai interesant este că niciunul dintre copiii cu care eram nu a resimţit ceea ce pentru mine era un miros dumnezeiesc şi care îmi dădea sentimente nemaîntâlnite. Atunci mi-am dat seama că eu am ceva ce ce alţii nu au. Nu ştiam însă despre ce e vorba, dar mă simţeam specială. Am continuat aşa până în ziua de azi.

Cum a apărut canalul YouTube Parfumului35?

Canalul acesta a apărut, de fapt, datorită soţului meu. El era, săracul, atât de înnebunit de faptul că toată ziua şi toată noaptea vorbeam doar despre parfumuri încât s-a gândit că poate ar fi bine să vorbesc despre asta în faţa camerei. Canalul a apărut într-o seară de noiembrie când Bogdan a zis “Hai să te filmez!” Îmi amintesc şi acum cum el m-a filmat fără să ştiu şi, când am realizat, am început să râd. Acuşi se împlinesc 2 ani de la acea primă zi.

Care au fost reacţiile pe care le-ai primit după primele clipuri?

După primele clipuri, lumea a avut reacţii foarte negative. Am fost comparată cu Viorica Dăncilă, că nu ştiu să vorbesc. Mi s-a zis că am doar 40 de subscriberi şi că la mine se uită doar rudele mele. A fost greu să trec peste tot ce mi se spunea. Era şi mai greu pentru că eu filmam noaptea, după ce adormea fetiţa mea. Deci era cumva şi oboseala la mijloc. Însă, la final, am realizat că oamenii pot zice orice, indiferent de câtă muncă este în spate şi deci nu voi putea influenţa eu părerile lor. Eu pot fie să continui, fie să mă las. Atunci mi-am amintit că am o altă calitate – perseverenţa. Aşa că am continuat.

Ce te-a impresionat cel mai mult în această aventură care se numeşte YouTube?

Impresionată în mod negativ am fost de ura oamenilor. Nu înţeleg cât de multă ură poţi strânge în tine ca om, încât să îţi propui să scrii un comentariu negativ, sau chiar să vorbeşti urât. În acelaşi timp, mi-am dat seama că poate şi eu făceam la fel înainte şi am hotărât să fiu mai îngăduitoare, pentru că acum ştiu că este muncă în spate şi că la perfecţiune se ajunge prin muncă şi iar muncă. Ceea ce pot face eu este să încurajez pe cineva să exceleze.

În acelaşi timp, mi-am dat seama de puterea pe care o are social media. Eu nu am Facebook sau Instagram, adică eu, Adina, nu am. Ăsta este un minus, pentru că cele mai multe share-uri şi cei mai mulţi subscriberi vin din Facebook. Nu în ultimul rând, mi-am dat seama că poţi lega prietenii cu oameni la care nu te-ai fi aşteptat. Oameni cu care poate nu te poţi întâlni niciodată, însă care îţi dau sfaturi.

Mirosul tău preferat din copilărie este…

Mirosul de prăjituri, iarna. Mami face multe prăjituri, fursecuri. Când stăteam la ţară, în Oltenia, mami făcea nişte fursecuri cu untură şi în ele punea şi coajă de lămâie. Acel miros de zahăr în aluat cu lămâie este, pentru mine, mirosul fericirii şi mirosul copilăriei. L-am regăsit într-unul de la Lolita Lempicka – L, un parfum din păcate discontinuat, dar mai este şi într-unul de nişă – Lira de la Xerjoff. Mirosul ăla mă face să mă gândesc în acelaşi timp la copilărie, la fericire, la iarnă, la Crăciun şi la mami.

Ce parfum alegi atunci când îţi doreşti un strop de bucurie în plus?

În general, aleg parfumurile gurmande. Pentru că nu am nici Lira de la Xerjoff şi nici L de la Lolita Lempicka, aleg Tendre Madeleine de la Les Senteurs Gourmandes. Este surogatul perfect pentru mirosul copilăriei mele.

Citeşte şi: Poezie şi…

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, ce parfum ai dori să găseşti sub brad?

Hmmm, asta este întrebarea cea mai grea! Îmi doresc atât de multe încât să mă limitez la unul singur ar fi prea greu. Dacă Moş Crăciun ar avea un buget mai mare, mi-aş dori un parfum de la o casă mai puţin cunoscută, numită House of Sillage. Parfumul se numeşte Whispers of Enlightenment. Acesta este un parfum de nişă al casei de parfumerie create de o româncă stabilită în America. Parfumul este, în sine, o bijuterie în formă de brioşă, cu multe cristale swarovski. Este un parfum gurmand, fructat, de la care eu am o mostră. E interesant că acest parfum, atunci când l-am mirosit prima dată, m-a făcut să plâng. Mi-a transmis o emoţie foarte puternică. Un miros de caramel şi piersici care m-a dus într-un moment din copilărie, din nou.

Ştim cu toţii că e frumos să primeşti cadouri, dar parcă şi mai frumos e să le faci. Plănuieşti să faci cadouri parfumate anul acesta şi, dacă da, cui şi ce tip de parfum?

Tuturor rudelor cred că le fac cadou parfumuri, mereu. Pentru mami, cel mai bun mi se pare Tresor de la Lancôme. Pentru restul, nu sunt sigură ce parfum voi alegem, însă tuturor le fac cadou parfumuri.

Cum îţi doreşti să petreci sărbătorile de iarnă şi ce speri să îţi aducă noul an?

În fiecare an, de Crăciun mergem la bunicii soţului, în Moldova. Aş vrea ca, de sărbători, să nu fac nimic, ci doar să stau să citesc cu picioarele lipite de sobă.

Noul an sper să îmi aducă claritate şi lipsă de frică. De multe ori, am văzut că frica m-a făcut să pierd oportunităţi.

Noul an sper să îmi aducă claritate şi lipsă de frică. Am văzut că frica m-a făcut să pierd oportunităţi.

Adina Mocanu

Pentru că tot vorbim despre 2022, care sunt trendurile în parfumerie pe care abia aştepţi să le vezi şi în magazine?

Mi-ar plăcea ca cei de la Lolita Lempicka să readucă L în producţie. Am văzut că au readus un altul şi sper să îl readucă şi pe preferatul meu.

Sper ca la anul să văd mai multe parfumuri cu miros de liliac, pentru că tuberoza o simt peste tot acum.

Anul acesta cică a fost anul ghimbirului şi al citricelor, însa cred că s-a păstrat trendul trandafirului de anul trecut pentru că şi lansările de anul acesta tot cu trandafir mi s-au părut a fi.

Totuşi sper să nu mai văd atâtea flankere şi să apară mai multe mirosuri unice.

Citeşte şi: Poezie şi…

Beauty & Make-up

One reply to “Adina Mocanu, Parfumului35: Aroma mea preferată este mirosul de prăjituri, iarna – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *