Odată cu terminarea ploilor, gândurile ne zboară la vacanțe însorite cu valuri, plaje cu nisp fin și soare cât cuprinde. Însă vacanța nu ar fi perfectă fără să gustăm delicii culinare locale, iar asta înseamnă că trebuie să ne asigurăm că avem silueta perfectă înainte. Nici nu e greu! Vara, avem la dispoziție cele mai aromate fructe și legume, perfecte pentru a crea salate tradiționale care să ne satisfacă poftele fără prea mari amenințări pentru siluetă. Iată 3 recomandări:

Salată de baby spanac cu ou

Ai nevoie de: jumatate de kg de baby spanac, un ou fiert tare, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță de oțet, sare, piper, un cățel de usturoi.

În primul rând, se unge castronul cu puțin ulei de măsline și se freacă cu un cățel de usturoi zdrobit ușor, cu marginea cuțitului. Se spală baby spanacul bine, de mai multe ori. Se așază în castron, iar deasupra se toarnă un sos simplu, făcut din ulei de măsline, oțet, sare și piper. Oul se taie felii și se pune deasupra. Este una dintre acele salate tradiționale sățioase, dar și ideale pentru silueta perfectă.

Citește și: Cum să…

Salată de țelină

Ai nevoie de: jumătate de kg de țelină, 1 gălbenuș de ou, 50 ml ulei, 1 lingură de oțet, 1 linguriță de muștar, sare.

Țelina se curăță și se taie fin, sau se dă pe răzătoarea mare. Se opărește cu apă fiartă cu sare, pentru un plus de frăgezime. Se scurge și se amestecă cu maioneză făcută în casă din gălbenușul de ou, ulei, muștar și puțin oțet. Când vine vorba despre salate tradiționale, e bine să știm că salata de țelină este și foarte sănătoasă. Țelina este o legumă bogată în antioxidanți și vitamina K și săracă în calorii.

Citește și: Gustos și sănătos…

Photo by sina piryae on Unsplash

Salată verde simplă (sau nu)

Ai nevoie de: o căpățână de salată verde, 3 linguri de ulei, 1 lingură de zeamă de lămâie proaspătă sau oțet, sare și piper. Facultativ, adăugăm muștar, ridichi roșii, praz, roșii cherry, bucăți de lipie.

Salata trebuie spălată în mai multe ape, pentru a îndepărta insectele, pământul și restul impurităților. Apoi, se îndepărtează foile îngălbenite, se desprind frunzele și se toacă sau se rup. Separat, se pregătește sosul din ulei, zeamă de lămâie, sare și piper. După gust, putem adăuga și muștar în acest sos. Facultativ, putem adăuga în salată ridichile tocate, prazul, roșiile cherry tăiate jumătăți. Se amestecă și toarnă sosul, apoi se ornează cu bucăți de lipie.

Poftă bună!

*Rețetele sunt inspirate de variantele similare din Carte de bucate, de Sanda Marin, ediția integrală apărută recent la Editura Humanitas. Vă recomandăm această carte atât de cunoscută, care a ajutat multe gospodine și mulți bucătari de ocazie. Veți găsi aici și alte rețete de salate tradiționale delicioase.

How to...

3 Replies to “3 salate tradiționale care te vor ajuta să ai silueta perfectă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.