Alimentaţia pe timpul verii trebuie să fie uşoară, bogată în ingrediente care să îţi furnizeze hidratarea, energia şi vitaminele necesare. Pentru că legumele câştigă detaşat la acest capitol, o salată este opţiunea la îndemână când vine vorba de o masă săţioasă şi, totodată, uşor de preparat.

Întrucât este considerată una dintre cele mai sănătoase salate verzi, rucola este ingredientul cheie pentru oricare dintre mesele zilei. Este suficient de hrănitoare pentru a fi servită ca unic fel de mâncare, însă poate fi şi o garnitură delicioasă. Se poate spune că este o alegere mult mai bună decât salata, rucola conţinând de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A,C şi K, şi de patru ori mai mult fier. Şi pentru că are o valoare calorică de numai 2 calorii, este uşor de înţeles de ce este considerată şi un aliat de nădejde al dietelor.

Este foarte important ca rucola să fie spalată bine înainte de a fi consumată întrucât tinde să reţină multe impurităţi şi resturi de sol. Iar pentru ca durata optimă de pastrare în frigider este de 2-3 zile, este preferabil să fie cumpărată proaspătă şi cosumată imediat.

Ingrediente:

½ kg rucola

2 roşii

100 gr. Urdă dulce Ricoletka de la Koliba

1 ardei roşu gras

1 ceapă

ulei de măsline

sare

lămâie

Mod de preparare

Se spală ingredientele, se taie roşiile şi se adaugă într-un bol pentru salată. Se toacă apoi ardeiul roşu împreună cu ceapa şi se adaugă peste roşii. La final se adaugă rucola împreună cu urda Ricoletka de la Koliba. Se asezonează cu ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie şi sare după gust.

Ricoletka2

 

How to...

One reply to “Cum să faci salată de vară cu rucola şi urdă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.