După o perioadă în care viața ne-a fost dată peste cap, anormalul a devenit normal și cuvântul “restricție” a devenit literă de lege, nimic nu este mai potrivit decât o vacanță. Sau mai greu de obținut. Lăsând, însă, gluma la o parte, există câteva lucruri pe care le iau mereu cu mine în concediu, pentru că mă ajută să mă simt mai bine și mai confortabil. Chiar dacă unele dintre ele sunt mai degrabă hrană pentru propriul suflet, le recomand și altora pentru un plus de frumos.

O rochie superbă, dar comodă

Niciodată n-am fost adepta pantalonilor, atât de utili când vine vorba de drum lung și activitate fizică. De mică am purtat cu plăcere rochii, chiar și în aventurile copilăriei, fie ele pe bicicletă, pe plajă sau… în copac. Orice femeie știe că rochia ideală te transformă pe dată în zeiță, iar asta e valabil și în vacanță.

Fotografie: Mirela Savu
Model: Andreea Nebunu

Vara asta, voi lua cu mine rochia mea preferată de la Renee D, o rochie albă care îmi amintește de tot ce e mai frumos pe lume. În plus, este creată din tricot de bumbac, pentru un plus de confort, are panouri definite cu benzi colorate în partea de sus, fiind autentică și actuală, și este evazată în clini jos, pentru un plus de feminitate. Ce mi-aș putea dori mai mult?

Citește și: 3 ținute…

Un parfum care mă face să mă simt bine

Știu bine că este foarte important să avem cu noi la drum acele lucruri utile, care ne pot ajuta în situații dificile: o trusă de prim ajutor, pastile, ac și ață, o șurubelniță etc. Eu, însă, iau cu mine cel puțin un mini-parfum care mă face să mă simt pur și simplu bine. Asta pentru că, de aș rămâne blocată în cutare aeroport sau pe drum, sunt puține lucruri care m-ar ajuta să nu devin un monstru blond.

Anul acesta, voi lua cu mine în vacanță un parfum despre care am mai scris și am mai vorbit: Starlight, de la Vioris. Starlight este un parfum floral, centrat în jurul unei iasomii stelare, care îmi evocă atmosfera poeziilor lui Mihai Eminescu. Proaspăt și amărui la început, acesta devine un floral clasic pe măsură ce trece timpul. Feminin, și extrem de convenabil, așa cum puteți vedea mai jos.

Citește și: Poezie și parfum…

O carte bună, care să-mi dea de gândit

Mulți spun că se duc în vacanță pentru relaxare, însă adevărul este că ne dorim cu toții și să învățăm lucruri noi. Așadar, mie-mi place să citesc atât despre locul în care merg, cât și despre alte lucruri, fie ele idei, gânduri sau pur și simplu povești. În vacanțe, citesc adesea istorie și filosofie și aproape întotdeauna car după mine memoriile cuiva.

Anul acesta, plănuiesc să citesc pe plajă Meet Me in Atlantis: Across Three Continents in Search of the Legendary Sunken City, o carte scrisă de Mark Adams. Acesta a pus pe pauză cariera sa de jurnalist la GQ și Men’s Journal pentru a pleca în căutarea legendarei Atlantida, cetatea mitică descrisă de Platon. Iar asta, în sine, face povestea numai bună de descoperit!

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *