Despre călătorii am mai scris și voi mai scrie. Însă dincolo de mirajul vacanțelor exotice, călătoriile fac parte din viața noastră de zi cu zi. În vizită la prieteni, purtați pe drumuri de joburi și de noi oportunități sau pur și simplu revenind acasă pentru câteva zile, viața noastră a devenit de neconceput fără alergătură. Bagajul vieții e suficient, dar adesea cărăm după noi tot felul de lucruri inutile.

Indiferent dacă vrei să eviți taxele companiilor aeriene, controalele de rigoare sau pur și simplu să călătorești mai ușor, e bine știi să împachetezi bagajul pentru orice călătorie. Cum? Într-o singură geantă: ușor și economic.

Știi care e partea cea mai bună a acestei afaceri? Nu economia de bani, ci economia de timp și griji. Nu vei mai pierde timp la aeroport sau în mijloacele de transport și nici nu-ți vei face griji că-ți pierzi lucrurile.

Citește și: De ce e bine să călătorești cu bagaj mic?

Găsește geanta potrivită!

Nu-i ușor să găsești geanta ideală pentru orice călătorie. Anumite companii aeriene sunt mai stricte decât altele în ceea ce privește dimensiunile bagajelor. În general, companiile low-cost recomandă genți cu dimensiuni reduse: 40 X 20 X 25 cm, pentru a nu plăti alte taxe. Așadar, poți alege o geantă sau un rucsac din material moale, care să încapă sub scaunul din fața ta.

Verifică site-ul companiei aeriene preferate înainte de a cumpăra o nouă geantă de voiaj. Va fi mai simplu să înveți să împachetezi bagajul pentru orice călătorie dacă folosești aceeași geantă.

Citește și: Playlist de vacanță

Alege hainele ușor de combinat!

Hainele potrivite în orice călătorie sunt cele care pot fi purtate în mai multe feluri. O eșarfă moale din cașmir poate deveni o pernă bună în avion, pareo la mare și un șal de nădejde în zilele răcoroase. O rochie simplă, neagră, poate fi purtată și ziua și seara, cu accesorii diferite. Iar despre cămașă și jeans e de prisos să scriu: sunt utile în aproape orice situație.

Este mai ușor să călătorești cu o singură geacă, mai ales dacă alegi să o porți și în aeroport. Așa, nu mai ocupi spațiu în bagaj, dar te asiguri și că ai ceva mai călduros la îndemână.

Fă o listă. Apoi, taie tot ce nu e foarte important.

Coco Chanel avea o regulă simplă, pentru a învăța femeile să nu poarte prea multe accesorii: le recomanda să se privească în oglindă înainte de a ieși din casă. Apoi, să renunțe la toate accesoriile în plus. Această regulă e utilă și în călătorii, dar și în viața de zi cu zi. Întreabă-te mereu dacă e realmente necesar să porți cu tine multe haine, accesorii, gânduri, griji și bagaje.

Dacă vrei să înveți să împachetezi bagajul pentru orice călătorie, e bine să începi cu o listă. Notează tot ce vrei să iei cu tine. Uită de ea câteva ore, apoi citește-o și taie tot ce nu e important. Așteaptă o zi, recitește și taie iar de pe listă.

O să ai multe surprize!

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *