Telefonul mobil a depăşit stadiul de accesoriu, devenind un obiect indispensabil pentru mulţi dintre noi. Un prim semn al dependenţei de telefonul mobil este nevoia de a-l verifica în mod constant. V-aţi gândit însă că gadgetul favorit vă poate crea probleme serioase? Nu, nu ne referim la dependenţa de reţelele sociale şi nici la obiceiul multora dintre noi de a-şi ignora prietenii reali, în detrimentul celor virtuali. Ne referim la probleme de sănătate! Specialiştii Ropharma explică şi analizează modalităţile prin care telefonul mobil influenţează diverse aspecte fizice la nivelul organismului.

“Corpul este rezultatul acţiunilor noastre de zi cu zi. Atunci când folosim telefonul mobil, poziţia normală a corpului se modifică, existând tendinţa de a ţine capul aplecat înainte. Acest lucru daunează coloanei vertebrale, cauzând dureri în zona gâtului şi a umerilor”, arată specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Folosirea telefonului mobil poate cauza şi probleme la nivelul ochilor. Astfel, concentrarea pentru o perioadă îndelungată de timp asupra unui obiect mic poate cauza senzaţia de usturime şi poate duce la apariţia de inflamaţii sau infecţii. Prezbiopia este o boală ce se instalează atunci când capacitatea de concentrare asupra obiectelor apropiate scade şi se manifestă, în general, după vârsta de 40 ani.

Problemele de vedere constituie o afecţiune tot mai frecventă, în special în contextul în care ochii sunt supuşi în mod constant luminilor artificiale ale ecranelor de laptop-uri, televizoare şi telefoane. O modalitate de a menţine sănătatea olfactivă un timp cât mai îndelungat o reprezintă suplimentele alimentare.

Luteina Forte de la Ropharma conţine un carotenoid obţinut pe cale naturală din specii de Calendula officinalis (gălbenele). Mai mult, vitamina din compoziţie contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea corectă a vaselor de sange şi, împreună cu Vitamina E, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Luteină Forte poate fi achiziţionată din toate farmaciile Ropharma din ţară, dar şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 46, 73 lei.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *