Frumusețea începe cu un ten flawless, adică fără imperfecțiuni. Iar imperfecțiunile apar, atât odată cu vârsta și din cauza lipsei unui ritual corect de îngrijire a tenului, dar și pornind de la porii dilatați, care sunt inundați cu sebum și astupați cu impurități de tot felul. Poluare, praf, resturi de produse de machiaj – toate își pun amprenta asupra porilor și ajung să ne afecteze frumusețea și sănătatea tenului. Așadar e important să învățăm să ne supunem și tenul unui program intens de detoxifiere, care trebuie să cuprindă sfaturi și trucuri simple pentru micșorarea porilor.

La fel cum oamenii sunt diferiți și porii sunt de mai multe feluri. Există două tipuri de pori, dar ei arată diferit de la persoană la alta. Primul tip de pori este format din cei cu rol de eliberare a uleiurilor naturale ale pielii, numite sebum, iar celălalt tip – cu rolul de a ajuta transpirația. Uneori porii care secretă sebum au un aspect mărit, dilatat. Deși nu este posibil să eliminăm acest aspect, mai ales fiindcă adesea este atât o moștenire genetică, cât și o caracteristică a tipului de ten mixt și gras, există modalități de a-l reduce. Așadar, luăm în considerare sfaturi și trucuri simple care ne pot ajuta să facem porii mari mai puțin vizibili.

Potrivit studiilor, cele mai frecvente cauze ale măririi porilor sunt:

  • Secreția excesivă de sebum: glandele sebacee pot produce mai mult ulei decât este necesar, iar atunci vorbim despre un ten mixt sau gras cu imperfecțiuni de tot felul, printre care se numără și porii măriți.
  • Scăderea elasticității pielii din jurul porilor: atunci când pielea devine mai puțin suplă, porii se dilată.
  • Creșterea în volum a foliculilor piloși: atunci când porii de la capătul foliculului de păr se blochează.

În funcție de motivul care stă la baza dilatării lor, o serie de sfaturi și trucuri simple pentru micșorarea porilor pot fi aplicate ușor și rapid.

Utilizarea unui produs de curățare tip gel

Persoanele cu ten mixt sau gras care își doresc să reducă aspectul dilatat al porilor ar trebui să aleagă produse de curățare a tenului cu textură de gel. Produsele de curățare și îngrijire hidratante pot lăsa reziduuri în pori, iar acest lucru poate duce la creșterea producției de sebum. Deși hidratarea este importantă pentru orice tip de ten, este recomandat să oferim tenului produsele și substanțele de care are nevoie. Un gel de curățare a tenului reprezintă alegerea perfectă pentru tenul mixt sau gras fiindcă ajută la curățarea uleiului și a impurităților din pori fără a-i încărca ulterior, lucru care reduce aspectul acestora. Mie îmi place Gelul pentru micșorarea porilor cu coajă de mandarină și hamamelis de la Himalaya Herbals, unul dintre produsele pe care le poți câștiga și tu la concursul nostru de pe Facebook, despre care vei afla mai multe la finalul acestui articol.

Nu uita că un ten sănătos se menține la fel ca o minte ageră: cu echilibru.

Spălarea feței dimineața și seara

Produsul de curățare a feței nu trebuie doar ales cu atenție, ci și folosit cu regularitate. Deși spălarea feței dimineața și seara pare un gest banal, învățat din copilărie, adevărul este că acesta poate fi soluția minune pentru tenul tău. Uneori, stresul și oboseala ne ține departe de micul moment de răsfăț – spălarea feței cu unul dintre produsele despre care am vorbit mai sus. De aceea trebuie să menționăm că banalul săpun dermatologic, folosit alături de un gel bun de curățare, se poate transforma într-un adevărat ritual salvator pentru un ten mixt sau gras.

Nu uita că e important să renunțăm la toate impuritățile înainte de somn, de pe față, dar și din gânduri.

Exfolierea periodică a tenului

Curățarea zilnică a tenului este importantă, dar și eliminarea celulelor moarte și stimularea celor sănătoase contează la fel de mult. Persoanele cu tenul mixt sau gras ar trebui să folosească gomajul o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului. Exfolierea ajută la îndepărtarea eficientă a tuturor substanțelor care blochează porii: impurități, celule moarte, sebum. De asemenea, masajul ușor și granulele exfoliante stimulează fluxul de sânge și ajută la transportarea rapidă a substanțelor benefice la nivelul pielii.

Recomand un produs cu ingrediente naturale, perfect pentru tenurile mixte și grase, pe care îl poți câștiga și tu dacă participi la concursul de pe Facebook: Scrub purifiant cu neem și caise. Acesta conține granule de sâmburi de caise, ce îndepărtează ușor celulele moarte și punctele negre și stimulează regenerarea pielii, dar și neem – un ingredient cu adevărat magic pentru tenul mixt sau gras. El are și proprietăți antibacteriene și rol de reglare a secreției de sebum.

Nu uita că și pielea, ca și tine, are nevoie de reînnoire.

Aceste sfaturi și trucuri simple pentru micșorarea porilor te vor ajuta să înveți să-ți respecți tenul și așa vei ajunge să-l cunoști și să-l iubești în toată frumusețea lui. Te invit să faci chiar acum primul pas către un aspect flawless: participă și tu la concursul de pe pagina noastră de Facebook. Click AICI și poți câștiga un set format din cele 2 produse prezentate mai sus.

 

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *