Cunoscute din cele mai vechi timpuri, florile de mușețel au numeroase beneficii pentru sănătate datorită nivelului lor ridicat de antioxidanți și a uleiului volatil cu efect calmant. Aproape toți am băut acest ceai încă din copilărie, dar acum putem beneficia de toate efectele pozitive și în altă formă. Rutina zilnică de îngrijire poate fi completată ușor cu produse cosmetice naturale cu mușețel. Iată câteva idei din trecut, dar și variantele moderne disponibile.

Infuzie de mușețel pentru un ten flawless

De la bunicile noastre știm deja că infuzia de mușețel este recomandată pentru calmarea tenului sensibil. Fiindcă are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii și vindecă iritațiile, aceasta e ideală pentru un ten frumos și strălucitor. Mușețelul este un aliat vechi în prevenirea unor problemelor tenului și era un secret al bunicilor noastre. Însă asta nu înseamnă că nu există și variante moderne de produse cosmetice naturale cu mușețel.

Crema nutritivă pentru față cu mușețel BIO Kräuter® are la bază o combinație triplă de ingrediente active. Hrănește, calmează și ajută la regenerarea țesuturilor, conferind strălucire și finețe epidermei, întârziind îmbătrânirea pielii.

Trucuri și produse naturale pentru păr strălucitor

Tot din bătrâni știm că infuzia de mușețel este ideală pentru a oferi strălucire părului, ba chiar îl și nuanțează ușor. Pe lângă efectele antimicrobiene, care îl fac ideal pentru tratarea problemelor scalpului, ceaiul are și alte efecte spectaculoase pentru păr. 3 – 4 pliculețe de ceai de mușețel și 1 litru de apă, iată o rețetă care va deschide puțin nuanța părului și îl va face strălucitor. Florile acestei plante conțin foarte puțin peroxid, ceea ce înseamnă că deschid ușor nuanța părului, natural și fără efecte nocive.

Dacă ne dorim însă să beneficiem de efecte fără a ne schimba vreun pic nuanța părului, șamponul pentru volum și strălucire cu mușețel BIO Kräuter® este varianta ideală. Întărește rădăcina firului de păr îndepărtând excesul de sebum, curăță delicat scalpul și activează circulația sanguină la nivelul acestuia. Efecte? Antiinflamator, analgezic, antiseptic și antidepresiv – datorită aromei calmante.

Mușețelul calmează și tratează iritațiile din zonele sensibile

Așa cum am menționat mai sus, proprietățile antiseptice ale mușețelului îl fac ideal pentru tratarea iritațiilor. Cataplasmele și băile cu mușețel sunt folosite de mii de ani pentru tratarea rănilor, dar și a multor probleme ale pielii.

O variantă modernă este Deo Roll-on-ul antiperspirant cu mușețel și rozmarin BIO Kräuter®, un antiperspirant care nu conține particule de aluminiu și coloranți artificiali. În plus, acesta are la baza o formulă bogată în plante BIO, care calmează pielea după epilare și îi conferă un parfum plăcut și proaspăt. Aici vorbim despre mușețel ca de un ingredient minune, cu mari proprietăți de calmare a pielii.

Un zâmbet strălucitor, fără neplăceri

Igiena orală nu este doar o preocupare modernă, iar oamenii își doreau un zâmbet strălucitor și în vremuri în care industria produselor de îngrijire nu era la fel de dezvoltată ca acum. Încă de atunci mușețelul era folosit de ce cu dantură sensibilă, dar și de persoanele care aveau probleme la nivelul gingiilor.

Dacă atunci era folosită gargara cu infuzie de mușețel, Life Care® ne pune acum la dispoziție Pasta de dinți pentru fortificare și protecție, cu extract de mușetel BIO Kräuter®. Formula acestui produs conține mai multe plante medicinale recunoscute pentru capacitatea de a proteja dinții împotriva cariilor, tartrului și de a ameliora simptomele parodontozei.

Beauty & Make-up

One Reply to “Rutina zilnică de îngrijire, cu produse cosmetice naturale cu mușețel”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *