După o iarnă lungă, primăvara ne axăm pe meniuri compuse în principal din fructe şi legume, încercând să suplinim vitaminele care ne-au lipsit în anotimpul geros. Trebuie totuşi să nu pierdem din vedere faptul că organismul este destul de slăbit după perioada de iarnă şi că nu este indicat să îl privăm de proteinele care se gasesc în carne şi lactate. Tocmai de aceea vă propunem o reţetă extrem de gustoasă şi sănătoasă: rulada cu caşcaval şi carne.

Ingrediente:

250 g caşcaval KOLIBA, ras

500 g carne tocată amestec

2 ouă

6 roşii cherry

50 g unt KOLIBA

1 buc foietaj placintă

1 cutie roşii tocate în bulion

oregano, pătrunjel şi busuioc

sare, chimen, piper după gust

Cascaval_200g__KOLIBA

Metoda de preparare:

Toate ingredientele se cântaresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de utilizare. Foietajul trebuie să fie decongelat cel puţin ~1 oră. Cuptorul se preîncălzeşte înaintea utilizării pentru ~15 minute la 240C.

Într-un bol se amestecă bine carnea tocată cu 150 g caşcavalul ras, ouălele, verdeţurile tocate şi condimentele.

Se întinde o foaie de plastic peste care se aşează 4 foi din foietaj şi se ung cu unt KOLIBA. Se adaugă un strat de brânză, roşile cherry feliate şi verdeaţa, un strat de carne şi se rulează strâns cu ajutorul foliei de plastic. Se repetă operaţiunea de 2 sau 3 ori; în funcţie de cât de gros aţi făcut stratul de carne, pot să vă iasă 2 sau 3 rulade.

Preparare rulada cu carne

Se unge cu unt KOLIBA un vas înalt rezistent la coacere şi se plasează ruladele în el. Se toarnă 50 ml apă, sosul de roşii, se presară caşcaval KOLIBA ras şi verdeaţa tocată. Vasul se acoperă cu o bucată de folie din aluminiu şi se coace acoperit timp de 35 minute. Se îndepărtează folia şi se mai coace până la rumenire aurie, ~15 minute.

Rulada se serveşte caldă cu sosul de roşii.

Reţetă realizată de Chef Gabriela Simion.

Unt premium natural Koliba

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *