Ce este RO-ALERT? Nu, nu e doar chestia aia enervantă care te trezește din somnul cel mai dulce în zgomot de pisici trase de coadă, fanfară militară și femei isterice. Guvernul ne spune că RO-ALERT este un sistem de avertizare a populației care va fi utilizat pe teritoriul țării noastre “în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase”. Cu alte cuvinte, semnalul chinuitor pentru timpane și mesajul care îl însoțește vor ajuta oamenii să ia măsuri în caz de inundație sau taifun. Util sau nu, RO-ALERT nu a putut fi experimentat și de utilizatorii de iPhone. Dar de ce?

Păi, în primul rând, lui Steve Jobs nu i-ar fi plăcut, credem noi. Jobs e autorul dictonului “stay hungry, stay foolish”, adică el spunea că e mai bine să fii înfometat și prostuț decât sătul și isteț. Iar RO-ALERT este creat pentru oameni isteți, care vor să prevină chestii. Dar acesta nu e singurul motiv, fiindcă e posibil ca Jobs să fi avut câteva lucruri de spus și despre noile modele iPhone. Unul dintre cele mai importante motive pentru care iPhone-ul tău nu zbiară isteric din cauza RO-ALERT este că acest sistem nu este compatibil cu iOS. Dar asta nu înseamnă că utilizatorii de iPhone nu pot fi isteți. Departamentul pentru Situații de Urgență a creat special pentru cetățenii isteți aplicația DSU, disponibilă atât în Apple Store, cât și în Google Play.

“Vrem să ajungem cât mai aproape de populație. Astăzi facem încă un pas – lansăm o aplicație care momentan merge pe două sisteme telefonice: pe sistemul pe care îl folosește iPhone-ul și sistemul pe care îl folosesc telefoanele ce merg pe Android, urmând, sper, în cel mai scurt timp, să reușim să intrăm și pe sistemele telefoanelor care folosesc Windows. Este o aplicație care are menirea să ne aducă și mai aproape de populație. (…) Orice dispecerat din țară poate primi informația prin această aplicație, dacă ea este relevantă”, a spus secretarul de stat în MAI Raed Arafat, conform Agerpres.

Așadar, utilizatorii de iPhone nu ar trebui să se simtă neglijați. Ei au, de fapt, mai multe opțiuni. Pot alege să-l asculte pe Jobs și să rămână prostuți sau pot alege apropierea de Guvernul României, care-i curtează zgomotos. Și pentru că noi credem în libertatea de a alege, vă punem la dispoziție și discursul lui Jobs.

 

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *