Mona Marinescu este mai mult decât un simplu beauty blogger și creator al FMWG, este o prezență colorată și jucăușă pe piața de beauty din România. După ce și-a folosit imaginația pentru a aduce un plus de bucurie online, ea a hotărât să ia cu asalt și nișa de machiaj prostetic. Cu seriozitate, bunătate, dar și cu multă bucurie, Mona vorbește despre planurile ei de viitor, într-un interviu exclusiv despre frumusețe și nu numai.

Ești unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din domeniul beauty din România. Ce ai învățat pe parcursul anilor?

Pe parcursul anilor am învățat să îmi urmez pasiunea, să fac cu drag ceea ce îmi place, să mă dezvolt continuu, atât pe plan profesional, cât și personal. Sunt exigentă cu mine, îmi place să învăț cât mai multe și îmi doresc să ofer calitate în tot ceea ce întreprind, de la articolele de pe blog, până la machiajele făcute, de beauty, fashion sau de editorial, până la cele de efecte speciale sau prostetice.

De asemenea, am învățat că piața este într-o continuă schimbare și evoluție și că trebuie să fii foarte flexibil și să te adaptezi repede. De aceea, în acest domeniu trebuie să crești continuu și să oferi mereu ceva nou și interesant.

Și desigur, să ne păstrăm originalitatea și bunătatea ca oameni și să vedem dincolo de contracte, deadline-uri și proiecte, pentru că, până la urmă, falsitatea este mereu descoperită și tratată în consecință.

Foto: machiajprostetic.ro

Ce înseamnă, de fapt, să activezi în acest domeniu și care sunt părțile bune ale meseriei?

Ca beauty blogger, sunt la curent cu cele mai noi tendințe, cele mai noi lansări de produse, povestesc despre terapii, ofer sfaturi de la specialiști în domeniu și testez noutățile și revin cu păreri personale și sincere despre ele.

Ca make-up artist, îmi pun imaginația la treabă în fiecare zi, mă joc cu culori, texturi și modele și ador să văd cum li se luminează privirile clientelor mele atunci când se văd în oglinda, după o sesiune de machiaj.

Părțile bune sunt multe. Nicio zi nu seamănă cu precedenta, domeniul este unul dinamic, mereu în schimbare, culorile sunt parte din viața mea, mă caracterizează, fiindcă nu aș putea trăi într-o lume alb-negru. De asemenea, atunci când lucrezi cu pasiune cu oamenii, energia aceea pozitivă ți se întoarce înzecit și satisfacțiile sunt pe măsură.

Știu că ești pasionată de machiaj, dar când vine vorba de frumusețe, care e idealul tău? Natural sau…

Deși ador machiajele dramatice, colorate sau direct tip editorial, în ultima vreme am început să apreciez din ce în ce mai mult frumusețea naturală și aplicarea doar a unor mici artificii pentru a estompa imperfecțiunile.

Fiecare femeie este frumoasă în felul ei și fiecare are atuurile ei. Trebuie doar să le descoperim și să le punem în valoare cu un minim de efort.

Ești cunoscută și drept fondator al Machiaj Prostetic România. Ce înseamnă pentru tine machiajul prostetic?

Machiajul prostetic este o pasiune veche. Mereu am urmărit cu drag și fascinație transformările de personaj din filme, iar emisiunea Face Off mi-a arătat și partea din culise, din spatele acestei meserii.

Machiajul prostetic necesită abilități din diferite domenii, ca sculptura, pictura, desenul, designul, ceea ce îl face mult mai provocator. De asemenea, materialele folosite sunt complet diferite față de produsele utilizate în machiajul clasic. Iar creativitatea poate fi exprimată la o scală mult mai mare.

Foto: machiajprostetic.ro

Care este, după părerea ta, viitorul acestei arte în România și cât de departe poate ajunge o transformare spectaculoasă?

Personal, mi se pare că acest domeniu este încă la început în România și se va dezvolta foarte frumos în perioada ce urmează. Iar transformările ce se pot face prin acest tip de machiaj sunt spectaculoase pentru că se pot crea aplicații pentru întreg corpul și astfel poți transforma un om în absolut orice creatură fantastică îți imaginezi.

Știu că participi la Cosmetics Beauty Hair, cea mai mare expoziție de beauty din România. Ne poți oferi câteva detalii despre prezența ta la eveniment?

Așa este, sunt expozant la Cosmetics Beauty Hair, o expoziție tare dragă mie. Vom fi acolo la standul Machiaj Prostetic Romania între 27 și 30 septembrie, iar programul pe care l-am stabilit este foarte interesant. Fiecare zi are o tematică, joi fiind Invazia Animalelor, vineri fiind Ziua Super Eroilor, iar sâmbătă fiind ziua Freaks of Nature, în timp ce duminică ne concentrăm pe demonstrații și seminarii cu rol educativ.

De asemenea, vom avea și 2 prezentări pe scena Cosmetics Beauty Hair, una sâmbătă, despre machiajul de efecte speciale și kit-ul make-up artistului SFX, iar cealaltă duminică, despre machiajul prostetic și transformările de personaj. Aceasta va cuprinde și o demonstrație live.

Vizitatorii sunt așteptați pentru a vedea cum iau naștere personajele noastre și sunt invitați și pe scaunul dedicat lor, unde pot încerca o pictură pe față. Restul surprizelor vor fi dezvăluite la târg.

Beauty înseamnă frumusețe, dar viața înseamnă și multe alte lucruri, pentru fiecare dintre noi. Care sunt planurile tale de viitor?

Planurile de viitor sunt multe. Toată vara am lucrat la inaugurarea unui nou studio pentru machiaj, ce include și un studio foto-video și un atelier de machiaj prostetic, iar în scurt timp vom avea și inaugurarea oficială. Apoi va urma o serie întreagă de proiecte și tutoriale.

De asemenea, sunt foarte încântată să vă spun că în scurt timp vom anunța și niste cursuri și workshop-uri de efecte speciale și de machiaj prostetic. Vă invit să urmăriți site-ul https://machiajprostetic.ro/ pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.