Se spune că menopauza este un subiect tabu. La fel și căderea părului. Dar adevărul este că femeile vorbesc despre ambele, pentru că ambele contează pentru ele. Menopauza este o perioadă delicată în viața unei femei. Spre deosebire de pubertate, lipsește avântul tinereții și noutatea primelor ocheade. Spre deosebire de sarcină, lipsește împlinirea de a aduce pe lume o nouă ființă. Menopauza a fost și este tratată încă drept început al procesului de îmbătrânire. Dar adevărul este că ea este doar o nouă etapă, o parte din evoluția noastră. Se spune că vine și cu beneficii, precum experiența și înțelepciunea. Dar vine și cu anumite probleme, precum rărirea și căderea părului.

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul femeilor se schimbă – la fel și părul lor. Hormonii se dezechilibrează, iar acest lucru afectează părul. Prin urmare, femeile se confruntă adesea cu pierderea părului. Potrivit unui studiu realizat de către Dr. Kurt Wolff și GfK România în 2015 în această categorie intră aproape 60% dintre femeile din mediul urban din România, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani. Ne întrebăm însă de ce.

La o vârstă mai tânără, rădăcina firului de păr este protejată de hormonii feminini (estrogen), într-o măsură considerabilă. Cu trecerea timpului, procentul de hormoni feminini se reduce, iar influența hormonilor masculini crește. Așa se face că părul devine mai subțire, cade prematur, iar linia de inserție a părului se retrage tot mai mult.

Pentru a combate aceste probleme, Institutul de cercetare Dr. Wolff, în colaborare cu departamentele dermatologice ale clinicilor universitare, a creat produsele Plantur 39. Acestea conțin un complex de substanțe active care protejează rădăcina firelor de păr față de efectele epuizante provocate de hormonii masculini: complexul Phyto-Caffeine.

Acești experți recomandă folosirea zilnică a produselor speciale de îngrijire Plantur 39 disponibile în farmacii:

  • Plantur 39 Șampon Phyto-Caffeine pentru păr fin și delicat conține doar substanțe de îngrijire în doze mici, pentru a menține volumul coafurii.
  • Plantur 39 Șampon Phyto-Caffeine pentru păr vopsit și deteriorat, cu extracte naturale din grâu și provitamina B5, îngrijește și repară structura solicitată a părului. Părul va deveni neted și strălucitor.
  • Plantur 39 Tonic Phyto-Caffeine protejează rădăcina firului de păr și previne căderea părului cauzată de schimbările hormonale survenite odată cu înaintarea în vârstă. Asigură necesarul de energie la rădăcini pentru o creștere sănătoasă în zilele în care spălarea părului cu șamponul Plantur 39 nu este posibilă.
  • Balsamul pentru păr fin și delicat conține substanțe de sinteză ce cresc rezistența părului, fără a-l încărca. Părul dobândește o textură fermă și va avea mai mult volum.
  • Balsamul pentru păr vopsit și deteriorat conține compuși activi din avocado, ce sporesc strălucirea părului și protejează scalpul.

Găsiți mai multe informații aici: www.plantur39.com/ro-ro/ sau pe noua pagină de Facebook: www.facebook.com/Plantur39Romania

Beauty & Make-up

One reply to “Legătura dintre căderea părului și menopauză”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *