Aţi auzit vreodată un doctor cântând? Noi nu. Sau cel puţin nu unul care să cânte bine. Aşa că în momentul în care am auzit de nigerianul care e ziua doctor, iar seara cântăreţ a trebuit să facem o mică cercetare şi să aflăm cine este Obie.

Născut în Nigeria şi  absolvent al Facultăţii de Medicină din Timişoara, Obie este medic specializat pe Radiologie. Şi cântăreţ cu o personalitate aparte. Pe numele său real Obinna Michael Chigbundu, cântăreţul lansează o nouă melodie, numită „Cliché”.

„<<Cliché>> este inspirată de o dragoste de mult pierdută şi arata o încercare mai puţin obişnuită de reaprindere a acelei scântei. Nu este un cântec despre iertare sau resemnare , ci este o odă a modului în care ne îndrăgostim iar şi iar, de un milion de ori de aceeaşi persoană”, explica artistul.

Faptul că a trecut prin experienţe de viaţă deosebite se reflectă şi în muzică pe care o cânta. Piesele artistului sunt inspirate din trăiri personale, experienţe de viaţă la care se poate raporta orice ascultător. Din punct de vedere stilistic, artistul considera că melodiile sale au influenţe de R&B, hip hop, jazz şi gospel. Obie este mai mult decât un simplu cântăreţ, acesta compunând şi producând totodată melodii pentru diverşi artişti şi case de producţie din România.

Obbi03

Primul sau concert a avut loc în Timişoara în anul 2011, chiar de Ziua Naţională a Nigeriei, 1 octombrie. Încă de atunci, viitorul său se anunţă promiţător, radiologul atingând de data aceasta inimile ascultătorilor cu un spectacol inedit. Obie este inspirat de artişti precum Ştevie Wonder, Boyz II Men, Hall and Oates, The Killers sau Nas.

Cei care doresc să asculte piesele cântăreţului trebuie să ştie că fostul său nume de scena este Doc Slim. Printre cele mai cunoscute colaborări ale lui Doc Slim putem menţiona melodiile „Break it down” cantata alături de Kamelia, „Move your body” şi „Hands în the air” în parteneriat cu Anastasia Sandu. După colaborări reuşite cu artişti din industria muzicală românească şi după o redenumire artistică, a venit timpul că Obie să-şi lanseze propria melodie.

Obie (Dr. Obinna Michael Chigbundu) este medic rezident cu specializarea în Radiologie şi Imagistica. Locuieşte în România din 2007, de când a început studiile la Facultatea de Medicină din Timişoara. A absolvit în 2012 şi a lucrat în departamentul de Radiologie încă de atunci. Creştin, cântăreţ, scriitor, compozitor şi producător, a început să cânte în cor încă de la vârsta de 4 ani. Este prietenos, plin de viaţă şi se acomodează repede cu alţi oameni şi în alte culturi. Obie a decis să îşi urmeze cariera ca artist independent după mai multe încercări cu diverse case de producţie din România. Dorinţa de a-şi urma visul s-a dovedit mai puternică decât orice piedică întâmpinată până acum, iar după lansarea primei piese Obie spera să ajungă la sufletul romanilor nu doar prin prisma specializării sale de medic. Pe Obie îl găsiţi pe pagină lui oficială www.facebook.com/ObiePage şi pe canalul sau de Youtube, OBIE Official.

Obbi01

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Obie – doctorul nigerian care străluceşte pe scenă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *