Pe 22 noiembrie, ora 18:30, la Modul Cărturești, Sala de expoziții UAUIM, are loc vernisajul unei expoziții speciale de benzi desenate, Mies van der Rohe. Construcție în cadre. Aceasta își propune să aducă în atenția publiculuiun arhitect reprezentativ pentru secolului al XX-lea, Mies van der Rohe. Surpriza? Artistul este prezentat dintr-o perspectivă inedită, așa cum este văzut prin ochii ilustratorului Agustín Ferrer Casas.

Agustín Ferrer Casas este ilustrator și scenarist. Iubește liniile clare și poveștile întunecate, iar stilul său este clasic atât în desen, cât și în tehnica folosită. Având o experiență de peste 20 de ani în lumea concursurilor de benzi desenate, a câștigat peste 30 de premii la diferite categorii. Este coautor al cărților Gandhi, maestrul vieții, Noua epocă a visului (Editura SAURE) și De moarte (GP Ediciones) și autor al volumelor Vânătorul de surâsuri, Arde Cuba (Editura Grafito Editorial), Pasionantele lecturi ale dlui Smith și Scrisori din Argel (Editura West Indies). A colaborat ca ilustrator cu revista culturală Jot Down. Cel mai recent proiect al său, MIES (Editura Grafito, 2019), este o biografie romanțată despre arhitectul german Mies van der Rohe.

Citește și: Festivalul SoNoRo…

Despre expoziție

Expoziția de benzi desenate curatoriată de arh. Justin Baroncea poate fi vizitată până pe 12 decembrie 2019, de luni până sâmbătă, de la 10.00 la 20.00. Ea propune o călătorie fascinantă în universul unui artist cu o viață de poveste.

MIES este mai mult decât o expoziție de benzi desenate, pentru că, prin ea, Agustín Ferrer arată că viața și opera unui artist sunt strâns legate și că experiențele cotidiene, aparent banale pot ajuta la înțelegerea complexă a creației. MIES, cartea, este mai mult decât un simplu catalog cu opere care inventariază reușitele unui arhitect avangardist și etern.

Organizatori: Instituto Cervantes, Modul Cărturești, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, în colaborare cu Grafito Editorial.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.