Degustarea de preparate dacice și vinuri care a avut loc vineri seară la unicul restaurant dacic din București, La Bordei, ne-a demonstrat că asocierea felurilor de mancare cu vinurile este o adevarată știință, dar și că, pentru desăvârșire, un strop de creativitate este necesar. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Domeniul Coroanei Segarcea, furnizor al Casei Regale a României, iar preparatele dacice unice și vinurile excepționale s-au dovedit a fi combinația ideală pentru o seară perfectă de vară.

La Bordei, unicul restaurant dacic din Bucuresti

Într-o atmosferă destinsă, am făcut cunoștință cu preparatele dacice, desigur inventate, pe care le poți degusta doar aici, dar și cu vinurile Domeniului Coroanei Segarcea. Virgil Profeanu, owner și designer al restaurantului La Bordei, ne-a împărtășit povestea restaurantului și câteva dintre secretele preparatelor care se servesc La Bordei. Cristian Grigore, reprezentant al Domeniului Coroanei Segarcea și lector al cursului de sommelier Barmania, ne-a furnizat informații deosebit de interesante și utile privind asocierea potrivită dintre preparate și vinuri.

Invartita dacica

Festinul a început cu servirea unui Platou Dacic, conținând mezelicuri pregătite dupa rețete speciale, de inspirație dacică, și prin metode naturale. La acesta am asortat un vin alb, Prestige Pinot Gris, și unul rose, Minima Moralia, care întruchipează însăși plăcerea sezonului estival. Printre bunătățile servite s-a numărat și Învârtita Dacică, o ruladă din ficăței gustoși înveliți într-o foaie de aluat crocant. Surpriza gustului derivă dintr-un sos special preparat din vin și miere, ușor condimentat. Alături am servit  două feluri de vin roșu, la alegere: Cabernet Sauvignon, selectat din gama Prestige, și Vardo, Puterea Voinței. Încheierea perfectă pentru o seară de vară a fost Comoara Pădurii, un preparat dulce, ușor, care include fructe de pădure, alune, frișcă și miere.

Comoara Padurii

Constând într-o selecție de preparate de inspirație dacică, sănătoase, fără aditivi, dar mai ales gustoase, și o diversitate de vinuri roșii, albe și rose, acest eveniment de degustare propune o metodă relaxantă de a petrece timp de calitate întreaga vară pe terasa unui restaurant unic în București, La Bordei.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *