Luna februarie a ajuns să fie asociată cu dragostea și pasiunea fiindcă acum sărbătorim iubirea de două ori: la data de 14 februarie, de Valentine’s Day și la data de 24 februarie, de Dragobete. Iar dacă vorbim despre dragoste și pasiune, vorbim și despre sărut. Istoria sărutului este legată de istoria omenirii, iar textele antice ne arată că oamenii au căutat întotdeauna fericirea în ochii celui iubit. Am pregătit o ședință foto și o serie de sfaturi și trucuri utile pentru ca tu să ai parte de cele mai pasionale săruturi. Află cum să treci de la buze uscate și crăpate la buze flawless.

Ce înseamnă buze flawless? Frumusețe exotică, dincolo de timp și buze corect exfoliate și hidratate.

Grijă trup și suflet: despre exfoliere

Am arătat deja că sărutul nu este o invenție modernă și că oamenii au căutat dragostea și pasiunea din cele mai vechi timpuri. Poezia din Sumer transmite peste veacuri importanța de a avea buze moi, pregătite pentru săruturi dulci. Noi am apelat la frumoasa Mervat pentru a arăta ce înseamnă buze flawless: frumusețe exotică, dincolo de timp și buze corect exfoliate și hidratate.

Exfolierea buzelor începe fie cu un produs special, fie cu unul creat chiar de tine, după rețeta noastră. Ai nevoie de 1 lingură ulei de cocos, 1 lingură miere, 2 linguri zahăr brun și aproximativ 1/2 lingură de apă călduță. Uleiul de cocos și mierea se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă zahărul și apa. Amestecul se masează pe suprafața buzelor cu mișcări circulare, se lasă 3-5 minute, apoi se clătește cu apă călduță. La final, se aplică balsamul de buze hrănitor de la Himalaya Herbals. Acesta conține ingrediente naturale de calitate, nu schimbă nuanța buzelor, nu conține petroleum, coloranți și conservanți. Pe scurt, este un produs bun, gândit cu drag pentru tot și toate.

Balsam de buze hrănitor de la Himalaya Herbals

Hrană pentru suflet și frumusețe: despre roșu

Se spune că săruturile ne hrănesc cu dragoste de-a lungul vieții. Poezia din Egiptul Antic demonstrează că oamenii au știut dintotdeauna acest lucru. “În sfârșit voi bea viață din buzele tale și mă voi trezi din somnul de până acum,” spunea poetul. Iar culoarea vieții și pasiunii a fost mereu roșu, fiindcă ne amintește de sânge, de dragoste pasională, dar și de buze care așteaptă un sărut.

“În sfârșit voi bea viață din buzele tale și mă voi trezi din somnul de până acum,” spunea poetul din Egiptul Antic.

Laura Perian, makeup artist de la lpmakeup.ro și partenerul nostru la acest proiect, a explicat pe larg cum putem trece de la buze uscate și crăpate, la buze roșii, pregătite pentru dragoste. Însă înainte de a vorbi despre machiaj, trebuie să vorbim despre îngrijire și hidratare naturală. Dacă vrei și tu să ai buze catifelate, roșii și senzuale, nu uita să-ți exfoliezi buzele și cu periuța de dinți. Alege o periuță de dinți mai veche sau una cu peri moi, umezește buzele și folosește periuța pentru a le exfolia cu mișcări circulare. Această metodă stimulează circulația la nivelul buzelor. După exfoliere, aplică balsamul de buze cu extract de căpșune de la Himalaya Herbals, pentru un plus de culoare naturală, fără ruj.

Balsam de buze cu extract de căpșune de la Himalaya Herbals

Crede în tine și vei avea parte de dragoste

“Sărută-mă cu sărutările gurii tale, că sărutările tale sunt mai bune ca vinul,” ne spune Cântarea Cântărilor. Și toți cei care au iubit sau iubesc știu că pe buzele celui iubit găsesc tot ce e mai bun pe lume. Dar tot așa cum noi avem nevoie de dragoste, și cei din jur au nevoie de dragostea noastră. Nu o putem oferi dacă nu avem încredere în noi înșine. Dacă nu știm că și sărutările noastre sunt mai bune ca vinul.

Cântarea Cântărilor: “Sărută-mă cu sărutările gurii tale, că sărutările tale sunt mai bune ca vinul.”

Încrederea în sine se construiește cu grijă, hrănindu-ne mintea cu gânduri bune și având grijă de corpul nostru. Asta înseamnă și să apelăm la ritualuri zilnice de îngrijire. Pentru o minte liniștită și un suflet frumos, poți apela la hrană: măcar 15 minute pe zi ar trebui să asculți muzica preferată ori să citești. Un alt ritual la care ar trebui să apelezi în fiecare zi este aplicarea balsamului de buze, care nu ar trebui să-ți lipsească din poșetă.

Fie că alegi să-ți prepari chiar tu balsamul de buze din ceară de albine, miere și diferite uleiuri, ori preferi să cumperi unul gata făcut, acesta ar trebui să conțină ingrediente nutritive de calitate. Noi recomandăm balsamul de buze intens hrănitor cu unt de Cacao, de la Himalaya Herbals. Secretul? Untul de Cacao, untul de Shea și vitamina E sunt acele ingrediente care nu ar trebui să lipsească din balsamul de buze.

Balsam de buze intens hrănitor cu unt de Cacao, de la Himalaya Herbals.

Antropologii arată că sărutul ar putea fi instinctiv, adică o modalitate intuitivă de a exprima dragostea pentru cel iubit. Asta înseamnă că oamenii s-au sărutat mereu și că ei vor continua să o facă și în era digitală. Noi vă încurajăm să vă îndepărtați de ecranele laptopurilor și telefoanelor și să îndrăzniți să priviți în ochii celui iubit. Sărutul va apărea de la sine, așa cum s-a întâmplat mereu.

Echipa care a creat acest proiect despre sărut este formată din:

  • makeup artist Laura Perian, care a scris totul despre machiajul de Valentine’s Day AICI
  • modelul Mervat Ershid, o frumusețe exotică atemporală
  • fotograful Vlad Popov, care știe totul despre frumusețe naturală
  • Himalaya Herbals, sponsorul nostru de suflet
Beauty & Make-up

2 Replies to “Istoria sărutului: de la buze uscate și crăpate la buze flawless”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *